Swedala Tak AB | Störst i Sverige på takläggning2019-10-30T06:17:40+00:00

Boka hembesök snabbt, enkelt
och självklart gratis!

Skriv in ditt telefonnummer och ditt postnummer i rutorna nedan så kommer en av våra takmästare kontakta dig inom kort. Du kan även ringa oss på 020 - 270 300

Många goda skäl att välja Swedala Tak

Swedala Tak är ett företag med rötterna i Dalarna, ett län där man länge varit känd för sin yrkesstolthet och skicklighet inom hantverkarområdet. Vi på Swedala Tak vill föra den traditionen vidare.

 • Vi erbjuder alltid en kostnadsfri kontroll av ditt tak innan offert tas fram

 • Vi ger dig ett fast pris på hela arbetet innan takbytet startar

 • Alla våra takmästare har korrekt utbildning och ett starkt engagemang
  för kvalitet och service

 • Vi är lokala, men med en nationell organisation som har gemensamma arbetssätt för att säkerställa kvalitet, säkerhet samt god arbetsmiljö. Självklart har vi också de försäkringar som behövs för att du som kund ska känna dig helt trygg.

 • Swedala Tak arbetar bara med etablerade materialleverantörer för att du som kund ska få bästa möjliga kvalitet och trygghet genom garantier

 • Vi erbjuder fördelaktiga finansieringsmöjligheter med Swedalalånet

 • Våra kunder är mycket nöjda. Ta del av några kundröster här.

Omdömen från våra kunder

Jättebra upplevelse! Underbara killar som var här och bytte taket. De var väldigt lyhörda för våra önskemål och gjorde ett jättebra jobb! Sammanlagt ett mycket bra bemötande som fick oss att känna oss betydelsefulla!

– Rikard H

Swedala Tak hjälpte oss med en hel takrenovering och vi är supernöjda med både utfört arbete liksom service och bemötande från första stund till sista. Tack!

-Evelina N

Mycket bra. Välorganiserat arbete. Mycket bra utförande. Mycket bra säkerhet med byggnadsställning mm. Mycket trevliga montörer. Mycket bra städning och avfallshantering.

-Lars S

Vi är mycket nöjda med vårt nya tak! Stort tack till Nicklas och Matas som arbetade i ur och skur för att bli färdiga i tid
Vi rekommenderar Svedala tak till vänner och bekanta!

-Ingela B

BOKA HEMBESÖK

Boka ett kostnadsfritt hembesök helt utan köpkrav. Det går också bra att ringa direkt på telefonnummer 020 – 270 300.

Vi har sedan starten vuxit från vårt lilla kontor i Smedjebacken till att idag finnas i stora delar av Sverige. Vi lägger närmare 1.000 tak per år och växer så det knakar.

Vi monterar alla typer av tak men fokuserar framförallt på plåttak, papptak, betongtak samt lertegeltak.

Vi på Swedala Tak har sedan starten haft som drivkraft att vara den trygga och enkla lösningen för dig när du behöver lägga om ditt tak. Vårt mål är att varje kund ska vara så pass nöjd att hon vill rekommendera oss till sina nära och kära.

Läs mer om oss

Sveriges ledande företag inom byggbranschen samarbetar med Swedala Tak
Benders - Swedala tak - Leverantör Logotyp
Bolist - Swedala tak - leverantör logotyp
Ab Karl Hedin - Swedala tak - Leverantör
Pannja Leverantör - Swedala Tak
Wurth Logga
Beijer - Leverantör - Swedala Tak

Ett riktigt bra tak – så här går det till

 1. Offert med fast pris – men först efter en noggrann takkontroll. Varje tak och varje kund är unik. Därför gör vi alltid ett hembesök med en ordentlig översyn av taket och en genomgång av kundens förväntningar och önskemål innan vi lämnar en offert.
 2. Gemensam planering inför takbytet. När kunden väljer att ge oss förtroendet att byta hennes tak påbörjas planeringen. Tillsammans går vi igenom tidsplanen, vilka som kommer arbeta på taket och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just den här kunden tycker är viktigt att vi tar hänsyn till.
 3. Takmontage. Att montera tak är ett hantverk. Det absolut viktigaste för att få ett bra tak på plats är skickliga och engagerade hantverkare som känner sig trygga. För att säkerställa en jämn och hög kvalitet har vi standardiserade arbetssätt och monteringsanvisningar som alla följer. Alla jobbar lika och kunden vet vad hon får när hon anlitar oss.
 4. Gemensam genomgång av det färdiga takbytet. Under arbetet med kundens tak dokumenterar takläggarna sitt arbete genom en egenkontroll. När taket är färdigt går de igenom dokumentationen tillsammans med kunden för att hon ska känna sig trygg med det vi genomfört.
 5. Ordningen återställs. Avslutningsvis lämnar vi kundens hus och tomt. Ställningar plockas ned, material fraktas bort och vi städar efter oss. Vi försäkrar oss om att kunden är nöjd genom uppföljningssamtal och kundundersökningar.

Läs mer om hur ett takbyte går till.

Swedala Tak Anställda

Karriärmöjligheter

Vi växer så det knakar och söker personal över hela Sverige

Läs mer
Swedala Tak Anställda

Årets tillväxtföretag

Läs mer om vår tillväxtresa.

Läs mer

BOKA HEMBESÖK

Boka ett kostnadsfritt hembesök helt utan köpkrav och få offert direkt på plats.

Vårt franchisekoncept

Swedala Taks franchisetagare är mästare på tak och på kundservice. Därför kallar vi dem för TAKMÄSTARE. Som takmästare i Swedala Tak ansvarar man för försäljning, takläggning och kundvård i ett geografiskt distrikt. De brinner för att montera riktigt bra tak i sin närmiljö och för att göra sina kunder riktigt nöjda. Samtidigt är våra Takmästare en del av Swedala Tak, där vi alla jobbar utifrån samma värderingar, processer och rutiner. Vi har gemensamma arbetssätt, utbildningar, kvalitetssäkringsprocesser, affärssystem och inköpsavtal. Vi har en stark gemenskap och motiverar och hjälper varandra.

Swedala Tak har i dagsläget ytterligare fem takmästare som är anställda hos Swedala Tak.

Är du intresserad av att bli takmästare (franchisetagare) hos Swedala Tak? Läs mer här.

SwedalaLånet

Vi gör det möjligt för privatpersoner att ta del av SwedalaLånet och lägga upp en egen betalplan tillsammans med en av våra takmästare. Kontakta oss så kan vi berätta mer.

Läs om SwedalaLånet

Swedala Tak Lånet (1)