Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Årskrönika 2021

När vi summerar 2021 så ser vi tillbaka på ännu ett år som har rusat förbi oss i en oerhörd hastighet. Under året har vi hunnit med att lägga massor av trygga och täta kvalitetstak. Vi har arbetat stenhårt med att växa genom rekrytering och utbildning av nya Takmästare samtidigt som vi coachar och utbildar våra befintliga Takmästare så att de ska bli framgångsrika i vårt koncept.

Tjej tar gruppbild med mobil på Swedala Takmästare

Goda samarbetspartners och bra materialavtal

Året har också präglats av omvärldens påverkan. Likt föregående år har pandemin dominerat nyhetsrapporteringen men vi upplever att oron har varit mindre både hos oss och hos våra kunder och att vi människor så smått börjar lära oss att leva med de nya omständigheterna.

Under 2021 har materialbrist och stigande materialpriser gjort vardagen svårare att navigera genom både för oss på servicekontoret och för våra Takmästare ute i landet. Tack vare goda samarbetspartners och bra materialavtal har vi ändå lyckats hålla fast vid vår modell att sälja våra tak med fast pris och erbjuda våra kunder en trygg, standardiserad och kvalitetssäkrad takaffär.

Swedala Tak är det säkra och trygga valet

Just standardisering och kvalitetssäkring har varit i stort fokus för oss under året. Vår affärsmodell är ju som bekant franchising där våra Takmästare själva driver sina egna takläggningsföretag under ett gemensamt varumärke. Själva kärnan i ett franchisekoncept är just standardisering. Vi som moderbolag skapar förutsättningarna för den lokala företagaren att bli framgångsrik inom försäljning och produktion av takbyten. Det kan de också bli när vi arbetar efter en beprövad gemensam arbetsmodell. Den kund som väljer Swedala Tak vet vad den får, vi lägger tak på samma sätt i hela Sverige. Detta gör att vi kan sticka ut hakan och påstå att Swedala Tak är det säkra och trygga valet, det förnuftiga valet, i en annars rörig och osäker bransch.

Under året har det i media pratats en del om byggbranschen som helhet och regeringen har startat ett stort utredningsarbete med syfte att skapa en tryggare bransch. Det stärker oss i vår egen uppfattning om att det är den enda vägen för oss att gå för att nå vår vision:

Swedala Tak skall genom att bli hela Sveriges Takmästare och Sveriges ledande leverantör av takbyten samt solcellsinstallationer till privatkunder visa att det går att leverera byggentreprenadtjänster med god lönsamhet utan att ge avkall på kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö samt arbetsvillkor och på så vis medverka till att förändra och modernisera byggbranschen.

Med dessa ord avslutar jag vårt gångna år och ser med spänning fram emot 2022 som för vår del kommer innehålla massor av trygga takbyten runt om i Sverige, kommande etableringar i nya distrikt och andra spännande nyheter!

Vi önskar dig ett riktigt Gott Nytt År och hoppas att våra vägar möts.

Teresa Bergkvist, vd