Kostnaden för ett takbyte beror på ett flertal olika faktorer. Genom den här artikeln kommer du få en uppfattning av vad det kostar att byta tak och vad du ska tänka på som konsument.

Vad kostar ett takbyte?

Bild på en takläggare från Swedala Tak

En takrenovering kan vara en relativt kostsam investering men som höjer värdet på din villa och resulterar i ett mer attraktivt hus. När någon av våra yrkesmän åker ut och räknar på ett tak så är det ett flertal faktorer som vi räknar på. Dessa faktorer är längd, bredd, taklutning, fallhöjd, takmaterial och antal timmar projektet kommer att ta. Det finns även fler småsaker som är individuellt för varje projekt; dessa inkluderarar takrännor, stuprör, dekorationer med flera.

Kostnad för materialet

Vi har ett brett sortiment för att tillfredsställa alla våra kunders behov. Dock har vi enbart valt att jobba med några få utvalda leverantörer för absolut högsta kvalité. Några av våra leverantörer är Benders, Karl Hedin AB, Wurth, Beijer och Plannja.

Genom att vi lägger över 700 tak per år så har vi möjligheten att pressa priserna hos våra leverantörer vilket gynnar dig som kund.

Några av våra takläggare på Swedala Tak

Några av våra takläggare på Swedala Tak

Våra takläggare

Våra fantastiska resultat senaste åren kommer i slutändan från våra takläggare. De gör ett oerhört bra arbete och vi jobbar ständigt med att få dem att trivas. En takomläggning ska endast utföras av kompetenta och utbildade personer då hustaket är en vital del av huset. Vi på Swedala Tak har verkligen den kompetensen och kan erbjuda den till dig.

Antalet timmar våra takläggare lägger på en takrenovering varierar oerhört mycket beroende på vilket typ av tak det är och storleken på taket. Vi kan ordna så att en av våra yrkesmän mäter upp ditt taket för en exakt siffra på hur lång tid det kommer ta och priset för projektet, detta givetvis kostnadsfritt.

ROT-avdrag

När du väljer att anlita oss på Swedala Tak så har du möjligheten att dra av 30% från arbetskostnaden, med upp till femtiotusen kronor per person i hushållet. Detta kallas ROT-avdrag vilket är ett stimulansprogram för byggbranschen. Alla konsumenter i Sverige har tillgång till detta. Du kan läsa mer om ROT-avdraget på skatteverkets hemsida.

Läs mer på skatteverket!

Utdrag från Skatteverkets hemsida
“Du som köper rot- eller ruttjänster ansöker inte själv om rot- eller rutavdraget. Det gör den som utfört arbetet. Hen drar av en del av arbetskostnaden på fakturan till dig. Rot- och rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du gjort.”

Har du någon väldigt specifik fråga så får du gärna skriva eller ring in till oss så kan vi ordna så att en yrkesman kommer hem till dig, kostnadsfritt.