Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Bli montagepartner

Vi söker Sverige bästa montörer inom tak och solceller! Vi letar efter fler samarbetspartners för att kunna fortsätta leverera tak- och solcellsinstallationer till alla våra kunder som önskar det. Vi söker dig som vill driva eget bolag och arbeta nära våra franchisetagare som deras montagepartner. Tillsammans bygger ni ett starkt lokalt team för ett långsiktigt, lönsamt och roligt samarbete samtidigt som ni också blir en del av en stor organisation med kompetensutveckling och gemenskap. Läs mer om oss nedan, fyll i formuläret och skicka in din intresseanmälan idag.

Swedala Tak montagepartner som lägger takpannor

Vi söker dig som…

 • är en erfaren och duktig takläggare
 • redan kan eller vill lära dig solcellsinstallation
 • vill driva din egen takläggningsfirma med minst ett takteam (två takläggare)
 • vill fokusera på takläggningen och minska mängden administration och försäljning
 • vill utvecklas och höja din kompetens
 • vill vara en del av en stor organisation och ett starkt varumärke
 • vill arbeta med hög säkerhet och god arbetsmiljö
 • tycker att kvalitet och nöjda kunder är en självklarhet

Vill du utvecklas tillsammans med oss?

Vi vill göra det så enkelt och tryggt som möjligt för våra montagepartners att lägga bra tak och montera solel. Vi arbetar enligt en standardiserad och kvalitetssäkrad process som gör det enkelt att göra rätt. Som montagepartner inom Swedala Tak kommer du att utbildas inom solcellsmontage så att vi tillsammans kan möta den alltmer ökande efterfrågan på marknaden.

Arbeta säkert med Swedala Tak

Att riva och montera tak/solceller kan vara förknippat med risker och vi tummar inte på säkerheten. Vi genomför våra takprojekt med god arbetsmiljö, tydliga avtal och höga krav på säkerhet. Våra Takmästare har korrekta säkerhetsutbildningar och de fortbildar sig löpande. Takläggarna har rätt kompetens och erforderliga utbildningar för ställningsbygge samt fallskydd.

Vi monterar bra tak och solcellsinstallationer

Vi har egna branschledande montageanvisningar som följer materialleverantörernas rekommendationer såväl som svensk byggnorm och praxis. Takläggarna genomför egenkontroller med fotodokumentation för att säkerställa att jobbet utförs enligt anvisningarna. Vi har centrala materialavtal för att säkerställa att rätt material används i relation till övergripande materialgarantier.

Fördelar med att bli montagepartner

Du driver ditt eget bolag men samarbetar med en av våra Takmästare. Minska mängden administration och lägg mer tid på att lägga tak och montera solceller. Du får takjobb året om och arbetet sker under trygga förhållanden och med god arbetsmiljö.

Förbokad lista
du slipper kundbearbetning, offerter och materialbeställningar
Förbokad lista
du får takjobb året runt och upp till två månaders orderstock
Förbokad lista
du arbetar med höga krav på kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och ordning
Förbokad lista
du utbildas inom tak- och solcellsmontage och blir certifierad som montör inom Swedala Tak
En takläggare skjuter fast takspik vid ett takbyte

Våra Takmästare erbjuder dig:

 • Fast dagsersättning
 • Få jobbförfrågningarna serverade
 • Takjobb året runt och upp till två månaders orderstock
 • Slipp kundbearbetning, offerter och materialbeställningar
 • Digital projektplanering
 • Tydlig arbetsorder
 • Utbildning inom solcellsmontage
 • Standardiserad takläggning med monteringsanvisning och digital egenkontroll
 • Höga krav på kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och ordning
 • Möjlighet till vidareutbildning och kompetensutveckling
 • Sammanhållning och gemenskap
 • Starkt koncept och varumärke
Citatikon

Vi sköter oss själva, vi får takjobben serverade och väljer om vi ska acceptera det. Materialet levereras dit på plats och vi kan koncentrera oss på jobbet som ska göras. Vi sköter vår del och ser till att jobbet blir klart på utsatt tid.

Anton Johansson och Millton Caballero Lindberg

Jsson Tak & Bygg AB respektive MCL Tak & Bygg AB

Intervju med en montagepartner: Anton & Milton

Anton och Millton började arbeta som montagepartners till Swedala Taks Takmästare våren 2020. De gillar att takläggningen är standardiserad och att alla arbetar efter samma monteringsanvisningar, att det är ett heltäckande koncept.

Vilka fördelar ser ni med att vara montagepartner till Swedala Tak?

– Vi får både trygghet och frihet på samma gång! Det ställs höga krav på säkerhet och arbetsmiljö. Det finns möjlighet till vidareutbildningar. Man känner att det är en trygghet med ett stort företag i ryggen.
– Vi sköter oss själva, vi får takjobben serverade och väljer om vi ska acceptera det. Materialet levereras dit på plats och vi kan koncentrera oss på jobbet som ska göras. Vi sköter vår del och ser till att jobbet blir klart på utsatt tid.

Hur fungerarar det rent praktiskt, hur går det till när ni får era beställningar?

– Takmästaren lägger upp förfrågan i affärssystemet så kan vi själva gå in där och läsa. Där kollar vi igenom materialbeställningen, takets storlek och typ. Om det är ett komplicerat tak brukar Takmästaren höra av sig och så gör vi en bedömning och diskuterar gemensamt oss fram till ett korrekt antal dagar.

Hur ser modellen för ersättning ut?

– Vi arbetar mot en fast ersättning. Den består av en dagsersättning samt en summa som ska täcka infästningsmaterial, profilkläder, bil, bränsle och byggställning.

Hur är det att arbeta efter våra monteringsanvisningar och egenkontroll?

– Monteringsanvisningen gör ju att det blir supertydligt vad som förväntas i leveransen. Egenkontrollen blir ett bevis på att man har gjort jobbet rätt. Det känns skönt att kunna visa upp den och förklara för kunden vilka moment som har gjorts. Vi tycker att det är viktigt att skapa en bra relationen med kunden från början så att de känner sig trygga och vågar komma fram och fråga om det är något. Det underlättar att man har haft en god kommunikation om det mot förmodan skulle bli något strul på slutet.

Ansök om att bli montagepartner