Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Byta tak

Att byta tak är ett stort projekt, kanske ett av de största projekten du gör under din tid som husägare. Det som är viktigt att tänka på när man ska byta tak är att anlita en professionell takläggare som arbetar med kvalitetssäkring och har nöjda kunder. Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta ditt tak. Stegen nedan beskriver hur processen går till när du anlitar oss för ditt takbyte.

Bild på symbol steg nummer 1

Offert med fast pris – men först efter en noggrann takkontroll

Varje tak och varje kund är unik. En erfaren Takmästare kommer hem till dig och genomför en ordentlig översyn av ditt tak, både ute och inne. Tillsammans går ni igenom dina materialval och önskemål. Slutligen lämnar Takmästaren sin kostnadsfria offert med fast pris och ROT-avdrag.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

När du bestämt dig för att ge din lokala Takmästare förtroendet att byta ditt tak påbörjas planeringen. Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till.

Arbetet utförs som totalentreprenad, det betyder att Takmästaren tar över hela ansvaret som byggherre, så att du som kund slipper. Takmästaren har en individuell ansvarsförsäkring.

Materialet levereras till din tomt ett par dagar innan planerad projektstart. Se till att området som ni kommit överens om att materialet ska placeras på är tomt på leksaker, utemöbler och andra lösa flyttbara föremål. Se till att det är möjligt att komma fram med leveransen. Byggställningen levereras och byggs. Våra takläggare har erforderliga säkerhetsutbildningar i ställningsbygge, fallskydd och arbetsmiljö. Containers beställs av takläggarna när de är på plats.

Bild på symbol steg nummer 3

Takbyte

Att montera tak är ett hantverk och det absolut viktigaste är skickliga och engagerade takläggare. Vi är måna om vår yrkesskicklighet. På våra tak arbetar erfarna takläggare med rätt kompetens. Takläggarna arbetar efter en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet. Vi strävar efter att vara bäst på det vi gör, vi har höga ambitioner och tar alltid ansvar. Vi lär av våra egna erfarenheter, av varandra och vi utbildar oss löpande.

Vid rivningen av ditt gamla tak är det mycket gammalt material som ska ned från taket. Vanligt är att kasta materialet direkt ned i containern. Inför rivning är det bra att du som kund har plockat undan leksaker, utemöbler och andra lösa flyttbara föremål som riskerar att skadas om de mot förmodan skulle träffas av ett fallande föremål under rivningen.

När rivningen är avslutad är det dags att montera det nya taket. Vi på Swedala Tak bedriver standardiserad och kvalitetssäkrad takläggning samt solcellsinstallation, vilket betyder att våra tak läggs på samma trygga sätt i hela landet. Vi arbetar efter våra egna branschledande montageanvisningar som följer materialleverantörernas rekommendationer såväl som svensk byggnorm och praxis. Takläggarna genomför egenkontroller med fotodokumentation för att säkerställa att jobbet utförs enligt anvisningarna. Vi har centrala materialavtal för att säkerställa att rätt material används i relation till övergripande materialgarantier.

Bild på symbol steg nummer 4

Gemensam genomgång av det färdiga takbytet

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak. Garantitiden på material varierar mellan 10-40 år beroende på val av produkt och leverantör. På utfört arbete har du som konsument alltid 10 års reklamationsrätt, enligt konsumenttjänstlagen (1985:716).

Avslutningsvis lämnar vi ditt hus och tomt. Ställningar plockas ned, container och material fraktas bort och vi städar efter oss. Vi försäkrar oss om att du är nöjd genom ett uppföljningssamtal. Servicekontoret ringer upp alla kunder en dryg vecka efter att slutfakturan är skickad för att genomföra en kundnöjdhetsundersökning.

"Vi bedriver standardiserad och kvalitetssäkrad takläggning samt solcellsinstallation inom ett franchisekoncept. Våra takprojekt präglas av kommunikation, ordning & reda, hög säkerhet och god arbetsmiljö."

Boka hembesök

Vi erbjuder alltid en kostnadsfri kontroll av ditt tak innan offert.
Självklart helt utan köpkrav. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss
inom kort. Det går också bra att nå oss på telefon 020–270 300.
Boka gratis hembesök
Arrow Icon
Alltid offert med fast pris
Kostnadsfri takkontroll innan offert
Alltid höga krav på kvalitet och kontroll