Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Falsat plåttak

Falsat plåttak, snygga tak som håller länge

Ett stilfullt klassiskt takmaterial som kräver god yrkeskunskap. Falsad plåt är slitstark, har lång livslängd och är populärt vid restaurering och byggnadsvård. Falsad plåt lämpar sig för tak med lutning ända ner till 6 grader.

Förbokad lista
Slitstarkt med lång livslängd
Förbokad lista
Kan läggas på tak med låg lutning
Förbokad lista
Klassiskt och snyggt
Exempel på svart falsat plåttak uppifrån
DCIM100MEDIADJI_0171.JPG

Falsade plåttak har funnits sedan 1500 talet i Sverige

Till att börja med var det ett mycket dyrt material som smiddes för hand och användes som tak på kyrkor och slott, men på 1700 talet började det användas även på herrgårdar. Valsad plåt gjorde framställningsprocessen billigare och under 1800 talet blev falsade plåttak allt vanligare. Moderna plåttak är mycket hållbara och väderbeständiga alternativ som går att få i många olika färger och utföranden.

Fördelar med falsad plåt

Falsad plåt kan vara mycket estetiskt tilltalande, speciellt på gamla hus. Det är ett lättare material än betong och tegel som passar på de flesta typer av tak. Det är tätslutande och håller undan fukt på ett bra sätt samtidigt som det är ett brandsäkert material. En stor fördel med falsad plåt är att det går att använda på fastigheter som har en taklutning ner till 6 grader. Falsade plåttak har en relativt blank och hal yta som gör att snö glider av enklare och att mossa och alger inte lika lätt får fäste som på takpannor.

Nackdelar med falsad plåt

Färgen på ett plåttak kan påverkas av solljus och UV-strålningen och kan behöva underhållsmålas. Ett plåttak är halare att gå på än takpannor, det är bra att snö och våta löv glider av lättare men det är viktigt att iaktta stor försiktighet om man vistas på ett plåttak, speciellt vid fuktigt väder och frost. Det krävs yrkeskunskap för att laga ett falsat plåttak. Bor du vid kusten så bör du konsultera din takmästare när du väljer material. Stålplåt passar inte lika bra som aluminium i saltsänkta miljöer.

Våra takmästare är garanter för ett bra jobb

Våra Takmästare ansvarar för försäljning, takläggning och kundvård i sitt geografiska distrikt. De brinner för att montera riktigt bra tak i sin närmiljö och för att göra sina kunder riktigt nöjda. På Swedala Tak arbetar alla utifrån samma värderingar, processer och rutiner. Vi är stolta över att leverera bra tak och service till våra kunder och känslan när vi reser runt i Sverige och passerar alla tak som våra takläggare monterat är stark. Vi vet att vi lämnat riktigt bra tak efter oss och att vi bidragit till att skydda våra kunders hus. Det känns viktigt.

Boka hembesök

Vi erbjuder alltid en kostnadsfri kontroll av ditt tak innan offert.
Självklart helt utan köpkrav. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss
inom kort. Det går också bra att nå oss på telefon 020–270 300.
Boka gratis hembesök
Arrow Icon
Alltid offert med fast pris
Kostnadsfri takkontroll innan offert
Alltid höga krav på kvalitet och kontroll