Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Så monterar vi solceller

Vi erbjuder våra kunder solcellsinstallation i samband med takbytet. Då har du som kund de bästa förutsättningarna för att inte behöva byta ditt tak under solcellsinstallationens livslängd. Det kan annars bli kostsamt att montera ned en solanläggning för att genomföra ett takbyte och sedan montera tillbaks anläggningen igen. Eftersom det är samma takläggare som utför takmontage och solinstallationen kan vi leverera marknadens tryggaste och bästa lösning. Swedala Tak är medlemsföretag hos Svensk Solenergi, våra Takmästare är registrerade hos Elsäkerhetsverket och elinstallatörerna är auktoriserade. Så här jobbar vi:

Bild på symbol steg nummer 1

Takmontage

Ditt nya tak monteras enligt vår beprövade metod och ser lite olika ut beroende på vilket yttertak du har valt. Våra erfarna takläggare arbetar efter en tydlig monteringsanvisning så att alla tak monteras på samma sätt och håller högsta möjliga kvalitet. Egenkontroll med fotodokumentation sker löpande under monteringen och utförs av takläggarna.

Bild på symbol steg nummer 2

Solpanelsmontage

Infästningarna för solpanelerna monteras på ett godkänt sätt och i enlighet med respektive materialtillverkares monteringsanvisningar. Panelerna monteras på taket och kopplas ihop av takläggarna. Eftersom samma montörer ansvarar för både tak- och solpanelsmontaget så kan vi säkerställa hela kedjan. Allt för att ditt tak ska hålla tätt och att samtliga materialgarantier ska gälla. Egenkontroll med fotodokumentation sker löpande under monteringen och utförs av takläggarna.

Bild på symbol steg nummer 3

Egenkontroll tak och solpaneler

Takläggarna visar upp och går igenom sin egenkontroll med dig som kund.

Bild på symbol steg nummer 4

Elinstallation

Vår elektriker monterar växelriktare och säkerhetsbrytare både före och efter växelriktaren. Vid behov byts din elcentral. Elektrikern kopplar sedan ihop och ansluter din anläggning till ditt hem och till elnätet. Löpande under installationen utför elektrikern sin egenkontroll.

Bild på symbol steg nummer 5

Egenkontroll elinstallation

Elektrikern visar upp och går igenom sin egenkontroll med dig som kund.

Bild på symbol steg nummer 6

Ordningen återställs

Takläggarna monterar ner och fraktar bort ställning och containers. Städning av din tomt.

Bild på symbol steg nummer 7

Slutkontroll

Gemensam genomgång av ditt nya tak tillsammans med vår Takmästare. Vi ser till att allt är komplett och att din anläggning är uppkopplad till internet samt att du har fått din inloggning.

Bild på symbol steg nummer 8

Kundnöjdhetsundersökning

Vi säkerställer löpande att vi gör våra kunder nöjda. Därför ringer vår kundtjänst upp alla kunder för att ta del av deras erfarenheter och synpunkter.