Swedala tak logga phone_iphone 020-270 300
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Så monterar vi solceller

Vi erbjuder våra kunder både takbyten och solcellsinstallationer. Om du väljer att göra båda samtidigt har du som kund de bästa förutsättningarna för att inte behöva byta ditt tak under solcellsinstallationens livslängd. Det kan annars bli kostsamt att montera ned en solanläggning för att genomföra ett takbyte och sedan montera tillbaks anläggningen igen. Vi monterar såklart solceller även på äldre tak, men endast efter en noggrann takkontroll och om taket inte är äldre än 15 år. Swedala Tak är medlemsföretag hos Svensk Solenergi, våra Takmästare är registrerade hos Elsäkerhetsverket och elinstallatörerna är auktoriserade. Så här jobbar vi:

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och eventuellt takmontage

Om du också byter ditt tak i samband med solcellsinstallationen monteras taket enligt vår beprövade metod. Våra erfarna montörer arbetar efter en tydlig monteringsanvisning så att alla tak monteras på samma sätt och håller högsta möjliga kvalitet. Egenkontroll med fotodokumentation sker löpande under monteringen och utförs av montörerna.

Om du inte ska byta taket gör vi ändå en kontroll av taket. Då tittar vi på takets täthet (genomföringar, ränndalar och hängrännor), takets dimensionering, hur det ser ut inne på vinden samt yttertakets skick. Om det finns allvarliga brister på taket rekommenderar vi alltid kunden att byta taket innan en solanläggning monteras.

Bild på symbol steg nummer 2

Solpanelsmontage

Infästningarna för solpanelerna monteras på ett godkänt sätt och i enlighet med respektive materialtillverkares monteringsanvisningar. Panelerna monteras på taket och kopplas ihop av takläggarna. Egenkontroll med fotodokumentation sker löpande under monteringen och utförs av takläggarna.

Bild på symbol steg nummer 3

Egenkontroll solpaneler

Montörerna visar upp och går igenom sin egenkontroll med dig som kund.

Bild på symbol steg nummer 4

Elinstallation

Elektrikern monterar växelriktare och säkerhetsbrytare både före och efter växelriktaren. Vid behov byts din elcentral. Elektrikern kopplar sedan ihop och ansluter din anläggning till ditt hem och till elnätet. Löpande under installationen utför elektrikern sin egenkontroll.

Bild på symbol steg nummer 5

Egenkontroll elinstallation

Elektrikern visar upp och går igenom sin egenkontroll med dig som kund.

Bild på symbol steg nummer 6

Ordningen återställs

Montörerna monterar ner och fraktar bort ställning och containers. Städning av din tomt.

Bild på symbol steg nummer 7

Slutkontroll

Gemensam genomgång av ditt montage tillsammans med vår Takmästare. Vi ser till att allt är komplett och att din anläggning är uppkopplad till internet samt att du har fått din inloggning.

Bild på symbol steg nummer 8

Kundnöjdhetsundersökning

Vi säkerställer löpande att vi gör våra kunder nöjda. Därför ringer vår kundtjänst upp alla kunder för att ta del av deras erfarenheter och synpunkter.