Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Solceller för tak

Takläggare som installerar solceller

Ledande på tak och solceller

Swedala Tak bedriver standardiserad och kvalitetssäkrad takläggning samt solcellsinstallation. Med våra erfarna montörers kunskap i att lägga säkra och täta tak kan vi erbjuda våra kunder en solcellsinstallation som inte äventyrar takets täthet. När du väljer att göra solcellsinstallationen i samband med ett takbyte är det samma Takmästare som ansvarar för både tak- och solpanelsmontaget. Allt för att ditt tak ska hålla tätt och att samtliga materialgarantier ska gälla.

takbyte inför solcellsinstallation

Vi installerar sol i samband med ditt takbyte

Den tekniska medellivslängden för ett papptak är 15–20 år, för takpannor 30 år, och för bandtäckt plåt 40 år. Detta är riktmärken och beror på faktorer som underhåll, väder, läge, geografisk placering och användning. Men när underlagstaket, underlagspappen samt bär- och ströläkten blir dåliga är det dags att byta hela taket. Om du planerar att montera en solcellsanläggning kan det dessutom vara lämpligt att byta taket lite tidigare än vanligt så att taket och solcellsanläggningen ligger i samma fas vad gäller livslängd. Du vill inte behöva genomföra ett takbyte mitt under solcellernas livslängd då det blir en extra kostnad för att demontera och återmontera solanläggningen. Vi monterar därför inte solceller på tak som är äldre än 15 år. På tak som är nyare utför vi en noggrann takkontroll där vi kollar takets skick samt dimensionering innan vi går vidare med att ge en offert. Läs mer om hur man vet när det är dags att byta ditt tak här.

 

En trygghet för framtiden

Vi samarbetar med Senergia som är Nordens ledande grossist inom solenergi. De köper in sina solpaneler från några av världens största tillverkare. Dessutom väljer de noga ut ekonomiskt stabila och hållbara företag att samarbeta med. Detta skapar en trygghet för framtiden som gör att du som kund kan lita på att tillverkaren finns kvar och att materialgarantin gäller tiden ut. Senergia är dessutom ledande i Sverige på utbildning inom solenergi och är därför vår kunskapspartner och utbildar både våra takläggare och våra Takmästare.

Tillsammans kan vi leverera marknadens tryggaste och bästa lösning för solcellsinstallation i kombination med ett tryggt takbyte. Vi ser till att du får en korrekt dimensionerad anläggning utifrån dina behov och ditt önskemål på återbetalningstid.

Swedala Tak är medlemsföretag hos Svensk Solenergi, våra Takmästare är registrerade hos Elsäkerhetsverket och elinstallatörerna är auktoriserade. Solcellsansvarig hos oss är Andreas Trogen.

För offert och bokning av kostnadsfritt hembesök använder ni bokningsformuläret här.

 

Takläggare som installerar solceller

Swedalapaketet

Vårt paket passar dig som vill ha högsta effekt till bästa pris och inte vill tumma på kvaliteten. Paketet är framtidssäkrat och förberett för batteri och kommer med 25-års effektgaranti.

Strängväxelriktare

 • Framtidssäkrad – förberedd för batteri
 • Ljusbågsdetektering
 • Tekniskt ledande tillverkare, utprovad teknik
 • 10 år garanti

Solpanel

 • Högeffektiv full black eller white back monopanel
 • Från Tier 1-tillverkare (finansiellt stabila företag certifierade av Bloomberg)
 • 25 år effektgaranti

Infästning Weland stål

 • Flexibel, fixar alla tak
 • Svensktillverkad, med lång erfarenhet
 • 30 års garanti

Tillval

 • Batteri. Ett bra sätt att öka sin egenkonsumtion och minska andelen el som säljs.
 • Optimerare. Höjer utbytet på krångliga tak, bättre hantering av skuggning. Övervakning på panelnivå. Högre personsäkerhet, det går att stänga av hela solcellssystemet på taket.
 • Smartmeter. Möjliggör en högre produktion än vad huvudsäkringen egentligen tillåter och ger en bättre övervakning av produktionen.