Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Är du vår nästa franchisetagare?

Vill du bli en del av ett starkt varumärke och en i gemenskapen i vårt härliga gäng av driftiga egenföretagare? Vi växer och ska bli ännu fler franchisetagare i hela Sverige. Om du tycker att detta låter spännande vill vi gärna lära känna dig lite bättre. Läs mer om oss nedan, fyll i formuläret och skicka in din intresseanmälan idag.

En av Swedala Taks Franschisetagare vid ett takbyte i Falun

Vi hjälper dig bli framgångsrik!

Swedala Tak skapar förutsättningar för dig som lokal företagare att bli framgångsrik inom försäljning och produktion av takbyten samt solcellsinstallationer. 

Genom franchisekonceptet får du fördelar som ett starkt varumärke, standardisering, kvalitetssäkring, coachning, stödsystem, centrala inköp, minskad administration, utbildning och gemenskap. Du levererar dina takbyten med god lönsamhet, bra kommunikation, ordning, reda, hög säkerhet och god arbetsmiljö.

Du finns nära takkunden, bygger ett personligt förtroende och får genom din leverans dem att rekommendera dig och oss vidare till nya kunder. Tillsammans med våra övriga franchisetagare verkar ni under ett gemensamt varumärke: Swedala Tak – Hela Sveriges Takmästare! Vårt koncept bygger på din långsiktiga framgång och vår drivkraft är att se dig uppnå dina mål. Vad drömmer du om?

Tre skäl att bli franchisetagare

Förutom system, struktur och utbildning får du som franchisetagare också andra fördelar. Du är aldrig ensam trots att du driver ditt eget bolag. Eftersom franchisetagarna har egna distrikt är ni inte konkurrenter utan kan samarbeta som kollegor och utbyta erfarenheter med varandra. Vi har en stark sammanhållning och gemenskap bland våra befintliga nöjda franchisetagare.

Förbokad lista
Våra nöjda befintliga franchisetagare
Förbokad lista
Starkt koncept och varumärke gör det enklare att komma igång
Förbokad lista
Sammanhållning och gemenskap
Swedalas Takmästare med diplom i händerna

Din bakgrund

Våra franchistagare har olika typer av bakgrund och erfarenhet. En kommer från att ha arbetat med planering och projektledning i tillverkningsindustrin, en annan har arbetat som maskinförare. Flera har en bakgrund inom direktförsäljning och ytterligare andra kommer från att ha jobbat med takläggning. Gemensamt är en vilja att driva eget, ett intresse av att möta och arbeta med människor och försäljning, högt ställda krav på att leverera kvalitet och en drivkraft att skapa nöjda kunder.

Kapitalbehov

För att starta och komma igång med ditt företagande behöver du ha eget kapital till inträdesavgift samt för att ha en buffert att leva av innan dina första tak är fakturerade. Vid behov hjälper vi dig att förbereda det underlag som krävs för en ansökan av extern finansiering genom t ex uppstartslån.

Vilka egenskaper passar in på dig?

Förbokad lista
Jag är en driven person med en positiv attityd
Förbokad lista
Jag vill driva mitt eget företag
Förbokad lista
Jag vill ta ansvar för min egen framgång och ha möjlighet till en skalbar inkomst
Förbokad lista
Jag trivs med både försäljning och projektledning
Förbokad lista
Jag är noggrann, strukturerad och inser vikten av att vara en bra beställare
Förbokad lista
Jag vill äga och styra min egen tid
Förbokad lista
Jag drivs av att leverera god service och skapa relationer och nöjda kunder
Förbokad lista
Jag trivs som bäst när jag är ute på fältet och möter människor
Swedala Takmästare håller i ett rör vid ett takbyte

Vad är franchise?

En franchisetagare är en egen företagare som hyr en affärsidé under en överenskommen tid till överenskomna villkor. Du får en licens eller rättighet att bedriva din verksamhet under och i linje med en franchisegivarens varumärke. Istället för att komma på en egen affärsidé så använder du någon annans idé, koncept och varumärke. Franchise är en affärsmodell som är utformad för att leverera franchisegivarens vara och/eller tjänst till ett ökat antal kunder, en modell för expansion och distribution. Du som företagare äger ditt eget företag med allt vad det innebär. Franchisegivaren äger däremot konceptet och varumärket som du jobbar under och i linje med.

Citatikon

Man är ju inte ensamföretagare. Det känns bra att ha många kollegor och servicekontoret, det finns alltid någon att prata med om jobbet. Det är också skönt att det finns färdigt system med avtal, arbetsmiljöplaner, monteringsanvisningar och annat som behövs för att göra ett lyckat arbete.

Petteri Pöllänen

Takmästare i Borås – Mölnlycke

Om vi har frågor är det bara att ringa, man känner sig inte ensam. Det är också jätteskönt att de hjälper till med ekonomi och fakturering och har koll på alla nya material och om det händer något inom juridiken. Det gör att vi kan fokusera på att sälja och producera tak.

Sebastian Bergsten och Anton Henriksson

Takmästare i norra Dalarna samt Borlänge, Säter och Hedemora

Ansök om att bli franchisetagare