Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Vad krävs för att lyckas i vårt koncept?

Våra franchisetagare har olika typer av bakgrund och erfarenhet. En kommer från att ha arbetat med planering och projektledning i tillverkningsindustrin, en annan har arbetat som maskinförare. Flera har en bakgrund inom direktförsäljning och ytterligare andra kommer från att ha jobbat med takläggning. Gemensamt är en vilja att driva eget, ett intresse av att möta och arbeta med människor och försäljning, högt ställda krav på att leverera kvalitet och en drivkraft att skapa nöjda kunder.

Vilka egenskaper passar in på dig?

Förbokad lista
Jag är en driven person med en positiv attityd
Förbokad lista
Jag vill driva mitt eget företag
Förbokad lista
Jag vill ta ansvar för min egen framgång och ha möjlighet till en skalbar inkomst
Förbokad lista
Jag trivs med både försäljning och projektledning
Förbokad lista
Jag är noggrann, strukturerad och inser vikten av att vara en bra beställare
Förbokad lista
Jag vill äga och styra min egen tid
Förbokad lista
Jag drivs av att leverera god service och skapa relationer och nöjda kunder
Förbokad lista
Jag trivs som bäst när jag är ute på fältet och möter människor
Takmästare från Swedala Tak

Livet som Takmästare

Som franchisetagare har du ett eget exklusivt distrikt. Du lappar, skyltar och knackar dörr i ditt område för att skapa en lokal efterfrågan som leder till mötesbokningar.

Du kör stripad bil och du och dina takläggare bär profilerade kläder. Kundförfrågningar i ditt område som kommer in centralt, levereras direkt till dig i en app och du bokar in mötet. Du driver ditt aktiebolag, säljer, produktionsplanerar och levererar tak och solcellsmontage på småhus och sommarstugor till privatkunder.

En nyckel till din framgång är att bygga ett starkt lokalt team av takläggare och leverantörer av till exempel ställning och containers. Du väljer själv om du vill använda dig av underentreprenörer för takläggningen eller om du hellre vill ha anställda.

Kapitalbehov

För att starta och komma igång med ditt företagande behöver du ha eget kapital till inträdesavgift samt för att ha en buffert att leva av innan dina första tak är fakturerade. Vid behov hjälper vi dig att förbereda det underlag som krävs för en ansökan av extern finansiering genom t ex uppstartslån.

Takmästare på utbildning

Introduktion och utbildning

Ditt liv som Takmästare startar med en introduktions-utbildning som innefattar försäljning, tak- och solcellsmontage, offert/kalkyl, kvalitetssäkring, företagande, ekonomi, marknadsföring och våra affärssystem. Den följs av praktisk säljutbildning, sambesök, peppning och stöd på fältet.

Under dina sex första månader hos Swedala Tak genomgår du en introduktion som syftar till att göra dig till en självständig, fullvärdig och framgångsrik Takmästare inom ramen för Swedala Taks koncept. Under introduktionen skall du:

  • Bygga din egen kompetens
  • Bygga ditt lokala team

Servicekontoret tillhandahåller instuderingsmaterial, utbildningar och coachning på fältet. Du lägger din tid och energi på att sätta dig in i och lära dig Swedala Taks arbetssätt och system samt på att bygga din kompetens inom försäljning, produktion och ekonomi. Det handlar dels om teori men också om att du behöver vara aktiv på fältet och lära dig genom att se, känna och göra.

Du förväntas ta ett stort eget ansvar för att driva på din egen utveckling. Ju snabbare du lär dig det du behöver kunna och ju tidigare du identifierar och bygger ditt lokala team, desto snabbare kommer du bli framgångsrik.