Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Garanti och försäkring

Swedala Tak består av lokala Takmästare som finns nära kunden. När du beställer takbyte/solcellsinstallation av din Takmästare ska du känna dig trygg. Samtidigt som du får det lilla företagets närhet och service får du struktur, trygghet och kvalitetssäkring som det större företaget erbjuder. 

Takläggare som lägger ett nytt tak

Din Takmästare tar ansvaret som byggherre

Takmästaren följer Swedala Taks montageanvisningar, tillverkarens anvisningar och svensk byggnorm. Takläggarna dokumenterar sitt arbete i en egenkontroll och rätt material används. Takbytet/solcellsinstallationen utförs som totalentreprenad, din Takmästare tar ansvaret som byggherre så att du som kund slipper.

Alla våra Takmästare har individuella ansvarsförsäkringar så att du som kund ska känna dig trygg under hela processen med takbytet/solcellsinstallationen och många år därefter.

Garanti och Reklamationsrätt

Garanti på material: 10–40 år

Garantitiden varierar beroende på val av produkt och leverantör. Swedala Tak har centrala avtal med ett fåtal utvalda materialleverantörer och taket/solcellerna monteras på rätt sätt, så att du kan lita på att din materialgaranti gäller under den utlovade tiden. Fråga din Takmästare om vilka garantitider som gäller för just dina materialval.

Reklamationsrätt utförda arbeten: 10 år

På utfört arbete har du som konsument alltid 10 års reklamationsrätt, enligt konsumenttjänstlagen (1985:716). Lagen ger dig som konsument ett starkt skydd och omfattar även eventuella följdskador som uppstått på grund av fel vid montage och installation.

Trygghet för dig som kund

Förbokad lista
Alltid ansvarsförsäkring
Förbokad lista
Totalentreprenad
Förbokad lista
Garanti på ditt material: 10-40 år
Förbokad lista
Reklamationsrätt utförda arbeten: 10 år

Vi samarbetar med Sveriges ledande företag inom byggbranschen

Beijer byggmaterial
XL-Bygg-Logotype
bolist-logotype
wurth-logotype
benders-logotype
Senergia
Voky