OM SWEDALA TAK

Vår bakgrund

Swedala Tak grundades av Henrik Camitz. Under sin pappaledighet hade han tid att reflektera över arbetsmarknaden och märkte att många privatpersoner var rädda för att anlita hantverkare. De flesta byggföretag han varit i kontakt med saknade sunda värderingar och hade dåliga kundrelationer. Det blev startskottet för Henrik, som började spåna på idéer kring sitt eget företagande. Utgångspunkten för Henriks verksamhet skulle vara att alltid jobba med starka grundvärderingar och att prioritera kundrelationer. Och så blev det. Han grundade Swedala Tak.

Henrik kommer från Dalarna där man länge varit känd för sin yrkesstolthet och skicklighet inom hantverkarområdet. Henrik ville bära den traditionen vidare. Tillsammans med trygghet för kunden blev det fundamentet som Swedala Taks organisation och verksamhet byggdes vidare på. Detta gick så bra att man 2016 utsågs till vinnare av “Årets tillväxtföretag” av ALMI Gävle/Dalarna! Swedala Tak fick också priset Årets Takbjörn 2018. Årets Takbjörn tillfaller det företag som har haft den största tillväxten hos Takcentrum under året och där affärsrelationen är inarbetad, stadig och långsiktig. Det är ett vandringspris som årligen går till det företag som står för den största ökningen av sin affärsvolym hos Takcentrum Sverige AB.

Idag är Swedala Tak ett av Sveriges största takläggningsföretag. Vi byter tak åt närmare 1.000 privatpersoner under ett kalenderår. Vi finns från Varberg i söder till Hudiksvall i norr.

Våra grundvärderingar

På Swedala Tak är vi är stolta över att leverera bra tak och service till våra kunder. Känslan när vi reser runt i Sverige och passerar alla tak som vi monterat är stark. Vi vet att vi lämnat riktigt bra tak efter oss och att vi bidragit till att skydda våra kunders hus. Det känns viktigt. Vi strävar alltid efter att vara bäst på det vi gör. Det handlar om att ha höga ambitioner och att alltid ta ansvar. Vi är måna om att vår yrkesskicklighet. Vi lämna inget åt slumpen, vi lär av våra erfarenheter och vi utbildar oss löpande. Våra takläggare och kunder är det viktigaste vi har. Vi prioriterar alltid säkerheten på våra arbetsplatser.

Vi finns nära kunden och har kännedom om dess lokala miljö och hur den påverkar fastigheterna. Vi är övertygade om att det gör oss till en bättre takleverantör. Vi tror också att det skapar bättre förutsättningar för kunden att känna sig trygg med oss om vi finns nära. Behöver hon hjälp eller har frågor går det snabbt för oss att komma på plats. Förhoppningsvis vet kunden redan vilka vi är eller känner någon som har erfarenhet av oss, vilket gör det lätt för henne att ta del av andras åsikter och erfarenheter av oss.

Att anlita liten aktör kan vara förknippat med risker. Kunden blir utsatt om något skulle hända den lilla leverantören. En stor organisation kan leverera en högre nivå på kvalitetssäkring, struktur och långsiktighet, vilket är nödvändigt för att ge den trygghet och den förutsägbarhet som vi vill ge våra kunder. När man anlitar en Takmästare på Swedala Tak ska man veta vad man får.

Därför finns Swedala Tak nära kunden samtidigt som vi är stora. Vi har lokala Takmästare runt om i landet som ansvarar för sina kunder och för sin egen verksamhet. De brinner för att montera riktigt bra tak i sin närmiljö och för att göra sina kunder riktigt nöjda. Samtidigt är Takmästaren en del av Swedala Tak, där vi alla jobbar utifrån samma värderingar, processer och rutiner. Vi har gemensamma arbetssätt, utbildningar, kvalitetssäkringsprocesser, affärssystem och inköpsavtal. Vi har en stark gemenskap och motiverar och hjälper varandra.

Vi vill att kunden ska känna sig trygg under hela processen; både med oss som människor och med det tak som vi levererar. Att forma vår verksamhet efter våra grundvärderingar Skicklighet, Stolthet, Trygghet och genom att organisera vår verksamhet genom att vara Nära & Stora har varit ett framgångskoncept för våra kunder och för oss. Idag är Swedala Tak en av Sveriges största takläggningsföretag med kunder i stora delar av landet. Vår ambition är att fortsätta växa så att alla Sveriges husägare ska ha möjlighet att byta tak via Swedala Tak.

Vår framtid

Fram till 2018 var företagets fokus att bygga en stark och väl fungerande verksamhet i Dalarna med omnejd. I slutet av 2018 startade vi Swedala Taks tillväxtresa – med siktet inställt på att bli Hela Sveriges Takmästare. Vi rekryterar franchisetagare som är mästare på tak och på kundservice. Därför kallar vi dem för Takmästare. Tillsammans med sina yrkesskickliga takläggare möter de kunder och monterar tak i sitt närområde.

I april 2019 tillträdde Teresa Bergkvist som ny VD för Swedala Tak-koncernen. Hon har erfarenhet från byggranchen, har jobbat på Sveriges Byggindustrier och kommer senast från Svenskt Näringsliv.

– Swedala Tak befinner sig i ett mycket spännande läge på en intressant marknad. Under de senaste tio åren har vi byggt ett starkt varumärke. Våra kunder är nöjda med taken vi levererar, men framförallt känner de sig trygga med oss. Och det är precis vad Swedala Tak står för; trygghet och bra tak. Nu ska vi gå från att vara en regional aktör till att bli en nationell kedja. Jag ser verkligen fram emot att leda det arbetet tillsammans med de fantastiska människor som redan finns i bolaget, säger Teresa Bergkvist.

När 2021 inleddes hade Swedala Tak 20 Takmästare utspridda över Mellanssverige samt Västra Götaland, läs mer om våra takmästare här. Målsättningen är en fortsatt kraftigt tillväxt under de kommande åren.

Teresa Bergkvist ny VD för Swedala Tak

Kundrecensioner

Jättebra upplevelse! Underbara killar som var här och bytte taket. De var väldigt lyhörda för våra önskemål och gjorde ett jättebra jobb! Sammanlagt ett mycket bra bemötande som fick oss att känna oss betydelsefulla!

– Rikard H

Swedala Tak hjälpte oss med en hel takrenovering och vi är supernöjda med både utfört arbete liksom service och bemötande från första stund till sista. Tack!

-Evelina N

Mycket bra. Välorganiserat arbete. Mycket bra utförande. Mycket bra säkerhet med byggnadsställning mm. Mycket trevliga montörer. Mycket bra städning och avfallshantering.

-Lars S

Vi är mycket nöjda med vårt nya tak! Stort tack till Nicklas och Matas som arbetade i ur och skur för att bli färdiga i tid
Vi rekommenderar Svedala tak till vänner och bekanta!

-Ingela B

Så här går det till när du byter tak med Swedala Tak

Offert med fast pris – men först efter en noggrann takkontroll

Vi gör alltid en ordentlig takkontroll innan vi lämnar en offert. För varje tak och varje kund är unik. För att ge dig en korrekt offert och för att du ska bli riktig nöjd behöver vi göra en ordentlig översyn av ditt nuvarande tak och tillsammans med dig prata igenom vad ditt hus behöver och vad det är du vill ha. Utifrån det lämnar vi en offert med fast pris till dig.

Gemensam planering inför ditt takbyte

När du väljer att ge oss förtroendet att byta ditt tak påbörjas planeringen. Tillsammans går vi igenom tidsplanen, vilka som kommer arbeta på ditt tak och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till när vi är hos dig.

Takmontage

Att montera tak är ett hantverk. Det absolut viktigaste för att få ett bra tak på plats är skickliga och engagerade hantverkare som känner sig trygga. På Swedala Tak är våra medarbetare det viktigaste vi har. Vi är måna om att ta hand om varandra och vi jobbar löpande med utbildning, erfarenhetsutbyte och inspiration.

På Swedala Tak har vi gedigen erfarenhet att jobba med tak. Vi vet vad som fungerar, vad man måste prioritera, i vilken ordning saker ska göras osv. För att säkerställa en jämn och hög kvalitet har vi standardiserade arbetssätt och monteringsanvisningar som alla följer. Alla jobbar lika och du vet vad du får när du anlitar oss.

En förutsättning för att ditt tak ska hålla över lång tid är att vi använder oss av bra material. Swedala Tak har centrala avtal för att kapa kostnader för dig som kund, men jobbar också med lokala leverantörer för att få flexibilitet och för att gynna det lokala. Vi tummar aldrig på kvalitet och arbetar alltid med etablerade leverantörer och kvalitetssäkrade produkter.

Gemensam genomgång av det färdiga takbytet

Under arbetet med ditt tak dokumenterar takläggarna sitt arbete genom en egenkontroll. När taket är färdigt går ni igenom dokumentationen tillsammans för att du som kund ska känna dig trygg med det vi genomfört.

Garantitiden varierar mellan 10-30 år beroende på val av produkt och leverantör. Vi samarbetar endast med utvalda varumärken från de ledande tillverkarna. Fråga din Takmästare om vilka garantitider som gäller för just dina materialval. För utförda arbeten gäller tre års garanti samt upp till tio års reklamationsrätt för fel som kan hänföras till takbytet.

Ordningen återställs och vi stämmer av att du är nöjd

Avslutningsvis lämnar vi din tomt. Ställningar plockas ned, material fraktas bort och vi städar efter oss. Vi försäkrar oss om att du är nöjd och överlämnar garantibevis.

Beijer - Leverantör - Swedala Tak
Bolist - Swedala tak - leverantör logotyp
Wurth Logga
Benders - Swedala tak - Leverantör Logotyp
Pannja Leverantör - Swedala Tak

Kontakta oss

Boka hembesök för att få en kostnadsfri genomgång av ditt tak och en offert med fast pris.

020-270 300 eller info@swedalatak.se

Har du frågor om arbetet som pågår på ditt tak? Kontakta din lokale Takmästare eller hör av dig till Swedala Taks huvudkontor.

020-270 300 eller info@swedalatak.se

Besöksadress: Zettergrens väg 7, 791 77 Falun

Swedala Tak Försäljning AB | Kontor

Mejla ossLäs mer

BOKA HEMBESÖK

Boka ett kostnadsfritt hembesök helt utan köpkrav. Det går också bra att ringa direkt på telefonnummer 020 – 270 300.