Swedala tak logga phone_iphone 020-270 300
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Om oss

Swedala Tak är en franchiseorganisation med ett servicekontor och ett antal franchisetagare som vi kallar Takmästare. De driver sina egna takläggningsföretag och de verkar under ett gemensamt varumärke: Swedala Tak – Hela Sveriges Takmästare!

Ett tryggare takbyte!

Den som väljer Swedala Tak vet vad den får, vi lägger tak och monterar solceller på samma sätt i hela Sverige. Swedala Tak är det säkra och trygga valet, det förnuftiga valet, i en annars rörig och osäker bransch.

Vi är en nationell kedja som byggs upp av lokala företagare, våra Takmästare. Takmästarna arbetar i en standardiserad och kvalitetssäkrad arbetsprocess som erbjuder kunden totalentreprenad och en tryggare takaffär. Våra takprojekt präglas av kommunikation, ordning, reda, hög säkerhet, god arbetsmiljö. Våra kunder är så nöjda att de ger oss höga betyg och gärna rekommenderar oss vidare.

"Jag grundade Swedala Tak för att jag ville skapa ett företag som på riktigt prioriterar kundernas nöjdhet och trygghet. Jag är stolt över det vi har blivit."

Swedala Taks grundare Henrik Camitz

Vår historia

Swedala Tak grundades av Henrik Camitz. Under sin pappaledighet hade han tid att reflektera över arbetsmarknaden och märkte att många privatpersoner var rädda för att anlita hantverkare.

De flesta byggföretag han varit i kontakt med saknade sunda värderingar och hade dåliga kundrelationer. Det blev startskottet för Henrik, som började spåna på idéer kring sitt eget företagande. Utgångspunkten för Henriks verksamhet skulle vara att alltid jobba med starka grundvärderingar och att prioritera kundrelationer. Och så blev det.

Fram till 2018 var företagets fokus att bygga en stark och väl fungerande verksamhet i Dalarna med omnejd. Bolaget växte till 85 anställda, från lokal till regional nivå och har genomfört både små och stora takläggningsprojekt.

Mot en fortsatt kraftigt tillväxt

I slutet av 2018 startade Swedala Taks tillväxtresa med siktet inställt på att bli Hela Sveriges Takmästare och omställningen till att bli en franchiseorganisation påbörjades.

Swedala Tak befinner sig i ett mycket spännande läge på en intressant marknad. Under vår resa har vi byggt ett starkt varumärke. Våra kunder är nöjda med taken vi levererar, men framförallt känner de sig trygga med oss. Swedala Tak är redan ett av Sveriges största takläggningsföretag och arbetet med att etablera oss som nationell kedja fortsätter. Våra Takmästare är utspridda över Mellansverige, Östergötland, Västra Götaland, Jönköping, Kronoberg och Skåne. Målsättningen är en fortsatt kraftigt tillväxt under de kommande åren.

Våra kärnvärden

Swedala Tak grundar sin verksamhet i en tro på alla människors lika värde. Swedala Tak är en aktör som driver utvecklingen inom byggsektorn mot att vara trygg, seriös och säker för slutkunden och för dem som jobbar i branschen. Swedala Tak visar att dessa värden är förenliga med långsiktig lönsamhet och hållbart byggande. I vårt arbete strävar vi mot att bidra till social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Vår utgångspunkt är att nätverket av Franchisegivare, Franchisetagare och Underentreprenörer/Leverantörer arbetar kostnadsmedvetet för att tillsammans skapa värde för slutkunden och för alla aktörer i kedjan. Den löpande verksamheten bygger på att alla känner en stark stolthet över sin yrkesroll och det resultat man levererar. Att värna om och ständigt utveckla sin yrkesskicklighet är en förutsättning.

Förbokad lista

Skicklighet

Vi lär av våra egna erfarenheter, av varandra och vi utbildar oss löpande.
Förbokad lista

Trygghet

Vi mäter löpande vår kundnöjdhet.
Förbokad lista

Stolthet

Vi är stolta över det jobb vi utför och den service vi ger till våra kunder.
Förbokad lista

Gemenskap

Tillsammans är vi starka.
Förbokad lista

Närhet

Vi kombinerar närhet och storlek.
Förbokad lista

Säkerhet

Vi prioriterar alltid säkerheten på våra arbetsplatser.
Stjärna Stjärna Stjärna Stjärna Stjärna

Vad våra kunder säger om oss

Vi på Swedala Tak har alltid kunden som absolut högsta prioritet. Vi har som motto att vi inte lämnar taket förens kunden är helt nöjd.
Läs kundrecensioner
Arrow Icon