Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Ny vd till Swedala Tak

Styrelsen har beslutat utse nuvarande ekonomichef och tillförordnad vd Azmir Talundzic till den nya vd:n för Swe Dala Tak Försäljning AB med tillträde omedelbart.

Azmir Talundzic ny vd på Swedala Tak

Bolaget ska växa till 500 miljoner

Kedjan som arbetar med takbyten och solcellsinstallationer är inne i en stark expansionsfas. Takkedjan finns nu representerad genom sina 29 franchisetagare i distrikt som sträcker sig från Kristianstad i söder till Hudiksvall i norr. Bolaget har precis flyttat tillbaka sitt servicekontor till Borlänge och de 12 anställda sitter nu i ljusa och fräscha lokaler på Humanistgatan mitt emot Högskolan Dalarna.

– Vi har haft en fin tillväxt de senaste fem åren och mitt uppdrag från vår styrelse är tydligt: Vi ska fortsätta resan mot att bli Hela Sveriges Takmästare och erbjuda våra tjänster från norr till söder i hela vårt land. Första etappen på resan är nu att nå 500 miljoner i omsättning, säger vd Azmir Talundzic.

Azmir Talundzic anställdes 2021 som ekonomichef. Han blev tillförordnad vd 18 december 2023 och är nu alltså utsedd till takkedjans nya vd. Swedala Tak började med takläggningsverksamhet redan 2014 och firar således 10-årsjubileum senare i år. Sedan 2018 drivs bolaget som ett franchisekoncept och verksamheten har förändrats genom åren, särskilt vad det gäller arbetet på kontoret.

– Vår dagliga verksamhet handlar om att skapa förutsättningar för att lyckas för våra lokala entreprenörer där ute i landet. De driver sina egna lokala tak- och solföretag med stöd från oss. Vi bygger system och metoder för att leverera takbyten och solcellsinstallationer med bättre arbetsmiljö, säkerhet och kvalitet där ute. Vi på servicekontoret går till arbetet med en gemensam vision och vilja att förändra branschen till det bättre!