Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Plåttak

Plåttak ett lätt val

Plåttak har varit populära i hundratals år. Till en början var plåt ett exklusivt material för de rikaste, men med tiden har det blivit ett prisvärt alternativ med många fördelar. Det är lätt, formbart och kräver mycket lite underhåll. Ett välskött plåttak kan hålla i upp till 60 år. Vill du att ditt tak ska se ut som att det är gjort av tegel men ändå dra nytta av plåttakets fördelar, i så fall kan plåtpannor med tegel feeling, plegel, vara ett alternativ.

Förbokad lista
Lätt och formbart material
Förbokad lista
Kräver lite underhåll
Förbokad lista
Går att få ett utseende som liknar tegelpannor

Fördelar med plåttak

Plåttak är gjorda av metall. Det gör att tak av plåt är både lättare än exempelvis betong och tegel, det ger en mindre belastning på huset. Metall kräver mindre underhåll än betongtak eller tegeltak och den släta ytan får exempelvis snö att enklare glida av under vintern. Plåt är ett formbart material så du kan forma ditt tak i det utförande du eftersträvar vare sig det är ett slätt eller kupat tak. Plåt reflekterar värme på ett bra sätt, det bidrar till att hålla en lägre inomhustemperatur under sommarmånaderna vilket i sin tur kan minska energikostnader för att kyla ner ditt hus. Plåttak finns i många utföranden och kan vara både målade och förzinkade.

Nackdelar med plåttak

Plåttak är relativt känsligt, så det är viktigt att undvika hårda stötar för att inte få bucklor. Ett trasigt plåttak kan vara svårt att reparera själv, går plåttaket sönder rekommenderar vi att du kontaktar en av våra lokala takmästare som är proffs med yrkeskunskap på området. Ett plåttak åldras inte på samma sätt som ett betong eller tegeltak och är enklare att underhålla, men efter många år kan ett plåttak få färgskiftningar. Börjar ett målat plåttak tappa färgen bör det målas om för att undvika rostskador.

Svårt att välja?

Om du tycker fördelarna med ett plåttak överväger men hellre skulle vilja ha utseendet som du får med ett betong eller tegeltak. Plåttak kommer i många utföranden, prata med en av våra lokala takmästare så hjälper de dig med att ta fram förslag på ett plåttak som liknar klassiskt tegel.

 

Boka hembesök

Vi erbjuder alltid en kostnadsfri kontroll av ditt tak innan offert.
Självklart helt utan köpkrav. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss
inom kort. Det går också bra att nå oss på telefon 020–270 300.
Boka gratis hembesök
Arrow Icon
Alltid offert med fast pris
Kostnadsfri takkontroll innan offert
Alltid höga krav på kvalitet och kontroll