Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Tak av betongpannor

Betongtak ett gjutet val

Betongpannor är det absolut vanligaste takmaterialet i Sverige, då det passar utmärkt i svenskt klimat. Betongpannor är tillverkade av helt naturliga material, sand, cement och vatten och finns i många olika färger och ytbehandlingar. En betongpanna har hög precision, är lätta att lägga, har lång livslängd och betongtak är också förhållandevis billiga. För att kunna lägga ett tak med betongpannor så krävs att taklutningen är minst 14 grader.

Förbokad lista
Billigare än tegel
Förbokad lista
Hållbart material
Förbokad lista
Tål temperaturväxlingar
Rött mansard tak med svarta betongpannor
Betong pannor på sommarstuga
En spännande taklösning med betongpannor
närbild på tak av betongpannor
Så här snyggt blir ditt tak med betongpannor
Nytt sadeltak med betongpannor i Bomhus
Nytt sadeltak med betongpannor i Bomhus

Fördelar med betongtak

Betongtak är ett billigare alternativ till klassiska tegeltak. Det tål kyla bättre än tegel då de inte absorberar mindre vatten än jämfört med tegelpannor, detta gör att betongtak inte fryser sönder och därför passar bättre i kalla och fuktiga klimat. Betong är också ett hållbarare material än tegel och betongpannor går inte sönder lika lätt om du står på dem medan du bör undvika att stå på en tegelpanna. Betongpannor tål temperaturväxlingar och bleks inte av solen.

Nackdelar med betongpannor

Takpannor gjorda av betong är tunga, moderna betongpannor väger nästan lika mycket som tegelpannor. En nackdel med betongpannor är att de drar till sig mossa vilket kan innebära mer underhåll för dig som husägare. Däremot så blir inte betongtak förstörda av mossa, så det är främst ett kosmetiskt problem.

Betongtak eller tegeltak?

Ofta står valet av tak mellan tegelpannor och betongpannor då materialen liknar varandra. Ett betongtak håller minst 30 år om du lägger det fackmannamässigt och det kan hålla mycket längre även om tegeltak har en längre naturlig livslängd. Betongtak är billigare än tegel och är mindre känsliga för frostskador så du behöver inte reparera ett betongtak lika ofta. Prata med din takläggare om du tvekar mellan betong eller tegeltak.

Boka hembesök

Vi erbjuder alltid en kostnadsfri kontroll av ditt tak innan offert.
Självklart helt utan köpkrav. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss
inom kort. Det går också bra att nå oss på telefon 020–270 300.
Boka gratis hembesök
Arrow Icon
Alltid offert med fast pris
Kostnadsfri takkontroll innan offert
Alltid höga krav på kvalitet och kontroll