Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Bollnäs

Vi är hela Bollnäs takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet och god arbetsmiljö - alltid kvalitetssäkrat.

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Bollnäs

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det trygga och säkra valet för dig som behöver byta tak i hela Bollnäs med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och väldokumenterade processer får du ett vackert tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Bollnäs genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Bollnäs arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Därför ska du välja Swedala Tak som din takläggare i Bollnäs

Swedala Tak är störst i Sverige och experter på takläggning. Vi erbjuder en förstklassig service och vårt mål är alltid att överträffa dina förväntningar.

Vår takläggningsprocess är enkel och effektiv, och vi ser till att involvera dig i varje steg:

1. Vi börjar med en grundlig kontroll för att bedöma takets skick och hur dina behov ser ut. Vi erbjuder en kostnadsfri offert med ett fast pris, så att du vet exakt vad du kan förvänta dig utan  obehagliga överraskningar.

2. Vi planerar takläggningen tillsammans enligt dina önskemål. Vi lyssnar noga på dig och ger professionella råd för att uppnå det bästa resultatet. Att du blir nöjd är det viktigaste för oss.

3. Vi är skickliga på att lägga tak och använder oss av moderna tekniker och material av hög kvalitet. Vi tar hand om allt, från borttagning av det gamla taket till att lägga det nya taket på plats. Vi strävar alltid efter att leverera ett både hållbart och snyggt tak.

4. Besiktning och slutkontroll. När takläggningen är klar genomför vi en  noggrann besiktning och slutkontroll, för att säkerställa att allt är som det ska. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att taket är i toppskick innan vi avslutar projektet.

Swedala Tak installerar även solceller

Vet du att du även kan vända dig till oss när du vill installera solceller? Vi erbjuder solcellsinstallationer både på nya och gamla tak. Här är tre skäl till varför det är smart att installera solceller:

1. Minskade elkostnader genom att producera din egen förnybara energi. Solceller är ett smart sätt att spara pengar och göra din energiförbrukning mer hållbar.

2. Solceller genererar ren och grön energi från solens strålar. Genom att använda solenergi minskar du din  klimatpåverkan och bidrar till en mer hållbar framtid.

3. Solceller är en långsiktig investering som kan ge dig avkastning under många år framöver. Du kan också dra nytta av statliga bidrag och skattelättnader, för att göra det ännu mer ekonomiskt fördelaktigt.

Kontakta Swedala Tak idag för att boka ett kostnadsfritt hembesök.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi på Swedala Tak erbjuder en kostnadsfri takkontroll för att bedöma takets skick och behov. Utifrån detta utför vi en offert med ett fast pris , vilket ger dig full transparens och trygghet i din ekonomiska planering.

Bild på symbol steg nummer 2

Planeringsprocessen

Vi förstår vikten av att vara delaktig i takläggningsprocessen. Därför involverar vi dig som kund i planeringen för att säkerställa att dina önskemål och behov blir tillgodosedda. Vi tar hänsyn till både estetiska och tekniska aspekter för att se till att ditt tak blir både hållbart och vackert.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När planeringen är klar och du är nöjd med vårt förslag inleds själva takläggningen. Vi arbetar effektivt och noggrant för att säkerställa att taket blir korrekt lagt och håller hög kvalitet. Våra skickliga takläggare har lång erfarenhet och använder sig av moderna metoder och material för att garantera hållbarheten i ditt tak.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

Efter att takläggningen är avslutad utför vi en grundlig besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är korrekt utfört. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i toppskick innan arbetet avslutas.

Byta tak i Bollnäs? Här är några viktiga saker att tänka på

Att byta tak är en betydande investering och en nyckelfaktor för att ditt hem ska vara hållbart över tid. För att projektet ska gå smidigt, och för att undvika onödiga problem längs vägen, är det viktigt att ha koll på flera viktiga aspekter, från bygglov och tillstånd till försäkringar och garantier.

Innan takbytet – planering är A och O

  • Lokala bestämmelser: Kontakta din lokala bygg- eller planeringsavdelning för att få information om vilka specifika krav och regler som gäller i ditt område. De kan ge dig vägledning om vilka tillstånd som krävs.
  • Historiska eller känsliga områden: Om ditt hus är i eller nära ett historiskt område eller områden med särskilda bestämmelser kan du behöva följa vissa särskilda riktlinjer för takbytet.
  • Arkitektonisk överensstämmelse: Se till att det valda takmaterialet är i enlighet med husets arkitektur och områdets estetik. Att välja ett takmaterial som inte passar in kan göra det svårare att få bygglov.

Under takbytet – tänk på säkerhet och försäkringar

  • Anlita professionella takläggare som är försäkrade och certifierade. Det hjälper till att minimera riskerna för skador och olyckor under arbetets gång.
  • Kontakta ditt försäkringsbolag för att säkerställa att ditt takbyte täcks av din hemförsäkring. Vissa skador som uppstår på grund av takproblem kan täckas, så det är viktigt att veta vad som gäller.
  • Se till att det valda takmaterialet är av hög kvalitet och installeras korrekt. Kvaliteten på materialet och arbetet kommer att påverka takets livslängd och prestanda.
  • Kontrollera att säkerhetsåtgärder vidtas under takbytet för att förhindra olyckor. Arbetsplatsen bör vara säkrad och takläggarna bör använda säkerhetssutrustning som fallskydd.

Efter takbytet – underhåll och garantier

  • Regelbundet underhåll: Oavsett vilket takmaterial du valt är regelbundet underhåll av ditt tak avgörande. Ta hand om ditt tak genom att rengöra det och utföra nödvändiga reparationer när det behövs för att förlänga takets livslängd.
  • Följ upp garantier: Kommunicera med din takentreprenör i Bollnäs för att förstå vilka garantier som gäller för både arbetskraft och material. Detta ger dig extra skydd om det skulle uppstå problem efter att taket är installerat. Se till att du har  dokumentation för alla garantier och avtal.
  • Fukt och ventilation: Se till att takets ventilation är korrekt för att förhindra fuktproblem i taket eller på vinden. Rätt ventilation bidrar till att förlänga takets livslängd.

Genom att vara noga med bygglov, försäkringar, garantier och underhåll kan du minimera risker och skapa en tryggare och mer hållbar taklösning. Att anlita professionella och erfarna takläggare är också avgörande för att säkerställa att arbetet utförs korrekt och säkert.

Vi installerar solceller på både nya och gamla tak

Utöver takläggning är Swedala Tak också experter på solceller. Här är tre skäl varför det lönar sig att installera solceller med oss i Bollnäs:

 

1) Minska dina elkostnader och var miljövänlig

Genom att installera solceller kan du generera din egen el och minska dina elkostnader. Dessutom är solenergi en förnybar energikälla som inte bidrar till koldioxidutsläpp.

 

2) Öka värdet på ditt hem

Installation av solceller kan öka värdet på ditt hem. Många potentiella köpare är intresserade av att ha en hållbar och energieffektiv bostad, och solceller är ett attraktivt tillägg som kan höja värdet på ditt hus. Om du gör en omvärdering av fastigheten efter installationen och upptäcker ett höjt värde, kan det hjälpa dig i förhandlingar med din bank.

 

3) Dra nytta av skattereduktioner och statliga bidrag

För att främja solenergi erbjuder staten olika former av bidrag och skattereduktioner för installation av solceller. Genom att välja Swedala Tak som din solcellsinstallatör  kan vi hjälpa dig att navigera genom dessa förmåner och se till att du får det bästa ekonomiska stödet för ditt solcellssystem.

 

Oavsett om du behöver en takläggare för att byta tak eller installera solceller, kan du lita på Swedala Tak. Vi levererar högkvalitativa resultat och en professionell takservice i Bollnäs. Kontakta oss idag för att diskutera ditt projekt och få en lösning som skräddarsys efter dina behov.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
wurth-logotype
benders-logotype
Voky
bolist-logotype
XL-Bygg-Logotype