Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Hudiksvall

Vi är hela Hudiksvalls takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet och god arbetsmiljö - alltid kvalitetssäkrat.

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Hudiksvall

Så går det till när vi byter ditt tak

Swedala Tak är det trygga valet för dig som behöver byta tak i hela Hudiksvall med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och väl dokumenterade processer får du ett vackert tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Hudiksvall genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Hudiksvall arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Därför ska du byta tak med Swedala Tak i Hudiksvall

Söker du ett pålitligt och kompetent företag för takläggning? När det är dags att byta tak i Hudiksvall är Swedala Tak det självklara valet. Här är några skäl till varför:

1. Lokal expertis och anpassade lösningar

Swedala Tak har en stark närvaro i Gävleborg och Hudiksvall. Vår lokala expertis gör oss väl medvetna om de unika utmaningar och behov som takläggning i detta område kan innebära.

Våra takläggare är erfarna och skapar skräddarsydda lösningar som passar dina specifika behov och budget. Oavsett om du behöver ett plåttak, ett tegeltak eller något annat, är vi redo att hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt hem.

2. Kvalitet, hållbarhet och garanti

När du väljer Swedala Tak för ditt takbyte kan du vara säker på att du får högsta kvalitet och hållbarhet. Vi använder högkvalitativa material och våra välutbildade takläggare arbetar noggrant för att säkerställa att taket blir korrekt installerat.

Vi erbjuder långa garantier och det ger dig trygghet i att ditt nya tak är väl skyddat och håller i många år framöver.

3. Miljömedvetenhet och energibesparing

Vi på Swedala Tak är också engagerade i att främja miljövänliga taklösningar. Vi erbjuder inte bara takläggning av högsta kvalitet utan också installation av solceller.

Genom att integrera solceller i ditt nya tak kan du producera din egen förnybara energi och minska ditt beroende av traditionella energikällor.

Detta är inte bara bra för miljön utan kan också leda till betydande besparingar på din elräkning över tid. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi på Swedala Tak erbjuder en kostnadsfri takkontroll för att bedöma takets skick och behov. Utifrån detta utför vi en offert med ett fast pris , vilket ger dig full transparens och trygghet i din ekonomiska planering.

Bild på symbol steg nummer 2

Planeringsprocessen

Vi förstår vikten av att vara delaktig i takläggningsprocessen. Därför involverar vi dig i planeringen, för att säkerställa att dina önskemål och behov blir tillgodosedda. Vi tar hänsyn till både estetiska och tekniska aspekter för att se till att ditt tak blir både hållbart och vackert.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När planeringen är klar och du känner dig nöjd med vårt förslag inleds själva takläggningen. Vi arbetar effektivt och noggrant för att säkerställa att taket blir korrekt lagt och håller hög kvalitet. Våra skickliga takläggare har gedigen erfarenhet och använder sig av moderna metoder och material för att garantera ditt taks hållbarhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

Efter att takläggningen är avslutad utför vi en grundlig besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är korrekt utfört. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i utmärkt skick innan arbetet avslutas.

För- och nackdelar med olika takmaterial vid takbyte

När det är dags att byta tak är ett av de mest avgörande besluten du måste fatta valet av takmaterial. Takmaterialet påverkar inte bara ditt hus utseende, utan också dess prestanda, livslängd och underhållskrav. Här listar vi några vanliga takmaterial, samt deras för- och nackdelar, för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet vid ditt takbyte.

1. Plåttak

Fördelar med plåttak

 • Hållbarhet: Plåttak är kända för sin utomordentliga hållbarhet och kan hålla i över 50 år med rätt underhåll.
 • Lågt underhåll: Plåttak kräver minimalt med underhåll. De är motståndskraftiga mot röta, mögel och kräver sällan reparationer.
 • Lätt vikt: Plåttak är relativt lätta, vilket minskar belastningen på takstrukturen och gör att de passar de flesta byggnader.
 • Energivänliga: Plåttak är reflekterande och kan bidra till att hålla ditt hus svalt på sommaren, vilket minskar behovet av luftkonditionering och energiförbrukning.

Nackdelar med plåttak

 • Kostnad: Den initiala kostnaden för plåttak är högre än med vissa andra material, även om detta oftast kompenseras av deras långa livslängd.
 • Ljudnivå: Plåttak kan vara ljudliga under regn och hagel, vilket kan upplevas som störande om du inte har rätt isolering.

2. Tegeltak

Fördelar med tegeltak

 • Estetiskt tilltalande: Tegeltak ger en klassisk och tidlös estetik som passar bra med många arkitektoniska stilar.
 • Hållbarhet: Tegeltak är mycket hållbara och kan hålla i över 100 år med rätt vård.
 • Lågt underhåll: Liksom plåttak kräver tegeltak minimalt med underhåll.
 • Miljövänligt: Tegel är ett naturligt material som är återvinningsbart och kan vara ett miljövänligt val.

Nackdelar med tegeltak

 • Vikt: Tegeltak är tunga och kan kräva förstärkning av takstrukturen, vilket kan innebära högre kostnader.
 • Kostnad: Initialkostnaden för tegeltak är hög, och reparationer kan vara dyra om någon skada skulle uppstå.

3. Betongtak

Fördelar med betongtak

 • Hållbarhet: Betongtak kan hålla i över 50 år.
 • Lågt underhåll: Precis som plåttak och tegeltak kräver betongtak väldigt lite underhåll.
 • Variation: Betongtak finns i olika färger och former, vilket gör det möjligt att anpassa taket till den stil du önskar.

Nackdelar med betongtak

 • Vikt: Betongtak är tunga och kan kräva förstärkning  av takstrukturen, vilket ökar kostnaderna.
 • Kostnad: Initialkostnaden för betongtak är hög, även om de är billigare än tegeltak.
 • Installation: Installation av betongtak kan vara mer tidskrävande än andra material.

4. Papptak

Fördelar med papptak

 • Låg kostnad: Papptak är en av de mest prisvärda takmaterialen och passar bra för den som är budgetmedveten.
 • Låg vikt: Papptak är lätta, vilket minskar belastningen på takstrukturen.
 • Enkel installation: Installationen av papptak är relativt enkel och snabb, vilket kan minska arbetskostnaderna.

Nackdelar med papptak

 • Livslängd: Papptak har en kortare livslängd jämfört med plåt, tegel och betong. Vanligtvis behöver de ersättas var 15-20 år.
 • Underhåll: De kräver regelbundet underhåll och kan vara känsliga för UV-strålning och väderpåverkan.
 • Miljöpåverkan: Tillverkningen av vissa typer av papptak kan vara mindre miljövänlig än andra takmaterial.

Sammanfattningsvis finns det inget universellt bästa takmaterial, utan ditt val bör baseras på dina preferenser, din budget och ditt specifika hus och område. Innan du fattar ett beslut, rådfråga  gärna oss på Swedala Tak. Vi hjälper dig att välja det bästa takmaterialet för just dig och ditt hus.

Vi installerar solceller på både nya och gamla tak

Swedala Tak är också experter när det gäller installation av solceller i Hudiksvall. Här är tre anledningar till varför det lönar sig att installera solceller med oss:

 

1) Minska dina elkostnader och var mer miljövänlig

Genom att installera solceller kan du generera din egen el och minska dina elkostnader. Solenergi är samtidigt en förnybar energikälla som inte bidrar till koldioxidutsläpp.

 

2) Höj värdet på ditt hem

Installation av solceller kan öka värdet på ditt hem. Många köpare är intresserade av att ha en hållbar och energieffektiv bostad, och solceller är ett attraktivt tillägg som kan höja värdet på ditt hus.

 

3) Dra nytta av statliga bidrag och skattereduktioner

För att främja solenergi erbjuder staten olika former av bidrag och skattereduktioner för installation av solceller. Genom att välja Swedala Tak för att installera dina solceller kan vi hjälpa dig att navigera genom regelverk och förmåner och se till att du får det bästa ekonomiska stödet för ditt solcellssystem.

 

Oavsett om du behöver en takläggare för att byta tak eller installera solceller, kan du lita på Swedala Tak. Vi levererar högkvalitativa resultat och en professionell takservice i Hudiksvall. Kontakta oss idag för att diskutera ditt projekt och få en skräddarsydd lösning som passar dina behov.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Beijer byggmaterial
Senergia
wurth-logotype
Voky
benders-logotype
bolist-logotype
XL-Bygg-Logotype