Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Ljusdal

Vi är hela Ljusdals takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet och god arbetsmiljö - alltid kvalitetssäkrat.

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Ljusdal

Så går det till när vi byter ditt tak

Swedala Tak är det trygga valet för dig som behöver byta tak i hela Ljusdal med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett fint tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Ljusdal genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Ljusdal arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Swedala Tak - det bästa valet när du ska byta tak i Ljusdal

Söker du ett pålitligt och kunnigt företag för takläggning? Kanske har du funderingar kring takmaterialval eller installation av solceller? När det är dags att byta tak i Ljusdal är Swedala Tak det självklara valet. Här är några skäl till varför:

1. Lokal expertis och anpassade lösningar

När det gäller takbyte i Ljusdal är lokal expertis avgörande. Swedala Tak har en stark närvaro i Gävleborg och Ljusdal, vilket gör oss väl medvetna om de unika utmaningar och behov som takläggning i detta område kan innebära.

Våra takläggare är erfarna och skapar skräddarsydda lösningar som passar dina specifika behov och budget. Oavsett om du behöver ett plåttak, ett tegeltak, betong eller något annat, hjälper vi dig att göra det bästa valet för ditt hem.

2. Kvalitet, hållbarhet och långsiktiga garantier

När du väljer Swedala Tak för ditt takbyte kan du vara säker på att du får högsta kvalitet och hållbarhet. Vi använder högkvalitativa material och våra välutbildade takläggare arbetar noggrant för att säkerställa att taket installeras på rätt sätt, och att du får den bästa lösningen för just dina behov och ditt hus.

Vi erbjuder långa garantier vilket ger dig trygghet i att ditt nya tak är väl skyddat och håller i många år framöver.

3. Miljömedvetenhet och energifördelar

Vi på Swedala Tak är också engagerade i att främja miljövänliga taklösningar. Vi erbjuder inte bara takläggning av högsta kvalitet utan kan också hjälpa dig med installation av solceller.

Genom att integrera solceller i ditt nya tak kan du producera din egen förnybara energi och minska ditt beroende av traditionella energikällor, något som inte bara är bra för miljön utan som också kan leda till betydande besparingar på din elräkning över tid.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi på Swedala Tak erbjuder en kostnadsfri takkontroll för att bedöma takets skick och behov. Utifrån detta utför vi en offert med ett fast pris , vilket ger dig full transparens och trygghet i din ekonomiska planering.

Bild på symbol steg nummer 2

Planeringsprocessen

Vi förstår vikten av att vara delaktig i takläggningsprocessen. Därför involverar vi dig i planeringen, för att säkerställa att dina önskemål och behov blir tillgodosedda. Vi tar hänsyn till både estetiska och tekniska aspekter för att se till att ditt tak blir både hållbart och fint att se på.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När planeringen är klar och du känner dig nöjd med vårt förslag inleds själva takläggningen. Vi arbetar effektivt och noggrant för att säkerställa att taket blir korrekt lagt och håller hög kvalitet. Våra skickliga takläggare har gedigen erfarenhet och använder sig av moderna metoder och material för att garantera ditt taks hållbarhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

Efter att takläggningen är avslutad utför vi en grundlig besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är korrekt utfört. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i utmärkt skick innan arbetet avslutas.

Viktiga saker att tänka på när du ska byta tak

Att byta tak är en betydande investering och en viktig del av att upprätthålla ditt hus integritet och långsiktiga hållbarhet. För att se till att allt går smidigt och att du undviker onödiga problem längs vägen, finns flera viktiga aspekter att ha koll på både före, under och efter takbytet.

Före takbytet: få koll på bygglov och tillstånd

Innan du påbörjar ditt takbyte är det mycket viktigt att planera och hantera nödvändig byråkrati i förväg:

  • Kontrollera om du behöver bygglov eller andra tillstånd för takbytet. Kraven varierar beroende på både plats och vilken typ av takmaterial du planerar att använda. Kontakta din kommuns byggnadsnämnd för att få  information om vad som gäller i ditt område.
  • Lokala bestämmelser och regler kan variera beroende på var du bor. Ibland finns särskilda krav för takmaterial eller estetik. Se till att ditt val av material och design på taket är i linje med dessa regler för att undvika eventuella problem senare.

Under takbytet: fokus på säkerhet och kvalitet

När takbytet väl är igång är det avgörande att fokusera på kvalitet och säkerhet:

  • En av de viktigaste faktorerna för ett framgångsrikt takbyte är att se till att anlita erfarna takläggare som är försäkrade och certifierade. Det minskar risken för olyckor och skador under arbetet och du kan känna dig trygg med att arbetet utförs korrekt.
  • Säkerställ att det valda takmaterialet är av hög kvalitet och att installationen utförs noggrant. Kvalitet i material och arbete  kommer att påverka både takets livslängd och prestanda.
  • Kontrollera att adekvata säkerhetsåtgärder vidtas  för att förhindra olyckor under arbetets gång. Arbetsplatsen bör vara säkrad, och takläggarna bör använda rätt säkerhetsutrustning, såsom fallskydd, för att minimera riskerna.

Efter takbytet: underhåll och följ upp garantier

När takbytet är avslutat finns det flera viktiga steg att ta för att säkerställa långsiktig hållbarhet och trygghet:

  • Oavsett vilket takmaterial du har valt är det viktigt med regelbundet underhåll, så som rengöring och inspektion för att upptäcka och kunnna åtgärda eventuella skador eller problem i tid.
  • Prata med din takentreprenör för att förstå vilka garantier som gäller för både arbetskraft och material. Om några problem skulle uppstå inom garantiperioden kan du ha rätt till reparationer eller ersättning.
  • Säkerställ att taket har korrekt ventilation för att undvika problem med fukt i taket eller på vinden. Rätt ventilation är avgörande för att förlänga takets livslängd.

Att byta tak är en stor investering och en viktig del av underhållet på ditt hus. Genom att ha koll på bygglov, försäkringar och garantier, samt att fortsätta underhålla ditt tak, kan du säkerställa långsiktig hållbarhet och frid i sinnet.

Kontakta Swedala Tak idag för att prata om ditt projekt, så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak.

Visste du att Swedala Tak också installerar solceller?

Att välja att installera solceller med Swedala Tak i Ljusdal är ett klokt beslut av flera anledningar:

 

1. Solceller och expertis av hög kvalitet

 

Swedala Tak har ett starkt rykte för att leverera högkvalitativa solcellslösningar. Genom att välja oss för din solcellinstallation i Ljusdal får du tillgång till solpaneler och utrustning av toppkvalitet. Våra experter har gedigen erfarenhet och kan skapa en skräddarsydd  solcellsanläggning som passar perfekt för just ditt hus och dina energibehov.

När du väljer att göra solcellsinstallationen i samband med ett takbyte är det samma Takmästare som ansvarar för både tak- och solpanelsmontaget. Allt för att ditt tak ska hålla tätt och att samtliga materialgarantier ska gälla.

 

2. Energi- och kostnadsbesparingar

 

Genom att investera i solceller från Swedala Tak i Ljusdal kommer du att kunna producera din egen rena och förnybara energi. Du minskar ditt beroende av externa energikällor och kan därmed sänka din elkostnad avsevärt. Dessutom kan överskott av energi som genereras av dina solceller säljas tillbaka till elnätet, vilket kan resultera i ytterligare inkomster.

 

3. Miljövänlig energiproduktion

 

Solceller är ett av de mest miljövänliga energiproduktionssätten. Genom att generera din egen el med solceller minskar du ditt koldioxidavtryck och din påverkan på miljön. Du bidrar till att minska behovet av fossila bränslen och stödjer en hållbar energiframtid. Att välja solceller är ett steg mot att leva mer miljövänligt och medvetet om klimatförändringarna.

 

Sammanfattningsvis, genom att installera solceller med Swedala Tak i Ljusdal, får du tillgång till högkvalitativa solcellslösningar, potentialen att spara betydande pengar på dina elkostnader och möjligheten att bidra till en grönare framtid genom att minska din miljöpåverkan. Det är en investering som betalar sig över tid, både ekonomiskt och för miljön.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
wurth-logotype
bolist-logotype
benders-logotype
Voky
XL-Bygg-Logotype