Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Söderhamn

Vi är hela Söderhamns takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet och god arbetsmiljö - alltid kvalitetssäkrat.

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Söderhamn

Så går det till när vi byter ditt tak

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak i hela Söderhamn med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och väldokumenterade processer får du ett vackert tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Söderhamn genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Söderhamn arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Därför ska du välja Swedala Tak som din takläggare i Söderhamn

Swedala Tak är störst i Sverige och experter på takläggning. Vi erbjuder en förstklassig service och strävar alltid efter at överträffa dina förväntningar.

Vår takläggningsprocess är enkel och effektiv, och vi ser till att involvera dig i varje steg:

1. Först genomför vi en grundlig takkontroll för att bedöma takets skick och hur dina behov ser ut. Vi erbjuder en kostnadsfri offert med ett fast pris, så att du vet exakt vad du  kan förvänta dig utan obehagliga överraskningar.

2. Vi sätter oss ned tillsammans och planerar takläggningen enligt dina önskemål. Vi lyssnar noga på dig och ger professionella råd för att uppnå det bästa resultatet. Att du blir nöjd är det viktigaste för oss.

3. Vi är skickliga på att lägga tak och använder oss av moderna tekniker och material av hög kvalitet. Vi tar hand om allt, från borttagning av det gamla taket till att lägga det nya taket på plats. Vi strävar alltid efter att leverera ett både hållbart och vackert tak.

4. Besiktning och slutkontroll. När takläggningen är klar genomför vi en noggrann besiktning och gör en slutkontroll för att säkerställa  att allt är som det ska. Vi lämnar ingenting åt slumpen och ser till att taket är i perfekt skick innan vi avslutar projektet.

Swedala Tak installerar solceller på både nya och gamla tak

Vet du att du även kan vända dig till oss när du vill installera solceller? Vi erbjuder solcellsinstallationer både på nya och gamla tak. Här är tre skäl till varför det är smart att installera solceller:

1. Minskade elkostnader: Genom att producera din egen förnybara energi kan du minska dina elkostnader. Solceller är ett smart sätt att spara pengar och göra din energiförbrukning mer hållbar.

2. Miljövänlig energi: Solceller genererar ren och grön energi från solens strålar. Genom att använda solenergi minskar du din klimatpåverkan och  bidrar till en mer hållbar framtid.

3. Långsiktig investering: Solceller är en långsiktig investering som kan ge dig avkastning under många år framöver. Du kan också dra nytta av statliga bidrag och skattelättnader för att göra det ännu mer ekonomiskt fördelaktigt .

Kontakta oss idag för att boka ett kostnadsfritt hembesök.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi på Swedala Tak erbjuder en kostnadsfri takkontroll för att bedöma takets skick och behov. Utifrån detta utför vi en offert med ett fast pris , vilket ger dig full transparens och trygghet i din ekonomiska planering.

Bild på symbol steg nummer 2

Planeringsprocessen

Vi förstår vikten av att vara delaktig i takläggningsprocessen. Därför involverar vi dig som kund i planeringen för att säkerställa att dina önskemål och behov blir tillgodosedda. Vi tar hänsyn till både estetiska och tekniska aspekter för att se till att ditt tak blir både hållbart och vackert.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När planeringen är klar och du är nöjd med vårt förslag inleds själva takläggningen. Vi arbetar effektivt och noggrant för att säkerställa att taket blir korrekt lagt och håller hög kvalitet. Våra skickliga takläggare har gedigen erfarenhet och använder sig av moderna metoder och material för att garantera hållbarheten i ditt tak.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

Efter att takläggningen är avslutad utför vi en grundlig besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är korrekt utfört. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i optimalt skick innan arbetet avslutas.

Byta tak i Söderhamn? Tänk på det här före, under och efter takbytet

Att byta tak är en betydande investering och en nyckelfaktor för att ditt hem ska vara hållbart över tid. För att säkerställa att takbytet går smidigt och att du undviker oönskade komplikationer längs vägen, finns flera viktiga saker att tänka på.

Innan takbytet – bygglov och tillstånd

  • Bygglov och tillstånd: Först och främst bör du kontakta Söderhamns kommun för att få information om eventuella krav på bygglov eller andra tillstånd. Kraven kan variera beroende på området, vilken typ av takmaterial du väljer och andra faktorer. Att ha rätt papper i ordning i förväg kan spara dig mycket huvudvärk senare.
  • Materialval: Överväg noggrant vilket takmaterial som passar ditt hus och dina behov bäst. Faktorer som klimat, estetik och budget spelar en roll i ditt beslut. Tänk på material som plåt, tegel, betong eller papptak och hur de passar in i Söderhamns specifika klimat och arkitektoniska stil.

Under takbytet – säkerhet och kvalitet

  • Professionella takentreprenörer: Anlita erfarna takläggare som är försäkrade och certifierade. Det minskar risken för olyckor och skador under arbetet.
  • Kvalitetsmaterial: Se till att det valda takmaterialet är av hög kvalitet och installeras korrekt. Kvaliteten på materialet och arbetet kommer att påverka takets livslängd och prestanda.
  • Säkerhetsåtgärder: Kontrollera att säkerhetsåtgärder vidtas under takbytet för att förhindra olyckor. Arbetsplatsen bör vara säkrad och takläggarna bör använda säkerhetssutrustning som fallskydd.

Efter takbytet – underhåll och garantier

  • Regelbundet underhåll: Oavsett vilket takmaterial du valt är regelbundet underhåll av ditt tak avgörande. Det innebär rengöring och inspektion för att identifiera eventuella skador eller problem i tid.
  • Följ upp garantier: Kommunicera med din takentreprenör i Söderhamn för att förstå vilka garantier som gäller för både arbetskraft och material.
  • Fukt och ventilation: Se till att takets ventilation är korrekt för att förhindra fuktproblem i taket eller på vinden. Rätt ventilation bidrar till att förlänga takets livslängd.

Genom att vara uppmärksam på vad som gäller för bygglov, försäkringar och garantier, samt att följa upp med regelbundet underhåll, kan du trygga ditt hus och förlänga takets livslängd i vårt nordliga klimat. Att anlita professionella och erfarna takläggare är också avgörande för att säkerställa att arbetet utförs korrekt och säkert.

Vi installerar också solceller på både nya och gamla tak

Swedala Tak är också ditt självklara val när det gäller installation av solceller i Söderhamn. Här är tre skäl varför det lönar sig att installera solceller med oss:

 

1) Minska dina elkostnader och var miljövänlig

Genom att installera solceller kan du generera din egen el och minska dina elkostnader. Dessutom är solenergi en förnybar energikälla som inte bidrar till koldioxidutsläpp.

 

2) Öka värdet på ditt hem

Installation av solceller kan öka värdet på ditt hem. Många potentiella köpare är intresserade av att ha en hållbar och energieffektiv bostad, och solceller är ett attraktivt tillägg som kan höja värdet på ditt hus.

 

3) Dra nytta av statliga bidrag och skattereduktioner

För att främja solenergi erbjuder staten olika former av bidrag och skattereduktioner för installation av solceller. Genom att välja Swedala Tak som din solcellsinstallatör  kan vi hjälpa dig att navigera genom dessa förmåner och se till att du får det bästa ekonomiska stödet för ditt solcellssystem.

 

Oavsett om du behöver en takläggare för att byta tak eller installera solceller, kan du lita på Swedala Tak. Vi levererar högkvalitativa resultat och en professionell takservice i Söderhamn. Kontakta oss idag för att diskutera ditt projekt och få en skräddarsydd lösning som passar just dina behov.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
wurth-logotype
benders-logotype
Voky
bolist-logotype
XL-Bygg-Logotype