Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Helsingborg

Hela Helsingborgs takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Helsingborg

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak i Helsingborg med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Helsingborg genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Helsingborg arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se!

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Varför ska du välja Swedala Tak för takbyte i Helsingborg?

Har du någon gång stannat upp och betraktat ditt tak, och undrat över dess skick? Kanske har du upptäckt tecken på slitage eller känner att det är dags för en uppfräschning. Ett takbyte är inte enbart ett nödvändigt underhåll; det erbjuder också en chans att uppdatera och förbättra ditt boende. För de som bor i Helsingborg står valet klart – Swedala Tak representerar det självklara när det kommer till takläggning.

Kvalitet i fokus

Ditt tak är ett skydd mot det oförutsägbara nordiska klimatet, och det ska inte underskattas. Vi prioriterar användningen av material av högsta kvalitet för att varje del av arbetet ska uppnå vår höga standard. För oss är kvalitet viktigt, och vi strävar ständigt efter att inte bara möta utan även överstiga våra kunders förväntningar.

Erfarenhet som ger trygghet

På Swedala Tak får du mer än bara ett takbyte – du får en känsla av säkerhet och trygghet. Med vår långa erfarenhet av takprojekt i Helsingborg och dess omgivningar gör oss till verkliga experter. Vi hanterar allt från klassiska tegeltak till innovativa plåtlösningar, alltid med ditt unika hem i åtanke.

Personliga lösningar för ditt boende

Varje takprojekt är unikt och kräver skräddarsydda lösningar. Genom att arbeta nära dig, lyssnar vi in dina visioner, krav och ekonomiska förutsättningar. Vårt team av takmästare guidar dig genom valen och ser till att du får det tak som bäst kompletterar din bostad och dina estetiska preferenser.

Dedikation och kvalitet

Med vår breda erfarenhet, åtagande till högsta kvalitet, och anpassade lösningar, omvandlar vi ditt takbyte till en problemfri och framgångsrik process. Vi är här för att ta hand om ditt tak, och garantera att det levererar på både funktionalitet och stil för många år framöver. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och låt oss tillsammans lyfta ditt hem till nästa nivå.

Expertis inom solceller

Funderar du på solceller som ett tillskott till ditt tak? Vi behärskar inte bara takbyten utan också installationen av solcellssystem. Med vår omfattande erfarenhet undviker du vanliga fallgropar – vi erbjuder generösa garantier för både utfört arbete och material. Hur kan vi hjälpa dig att göra ditt tak ännu bättre?

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt hembesök där vi genomför en noggrann takkontroll för att bedöma ditt takbehov. Därefter får du en transperant offert med ett fast pris. Du vet exakt vad du kan förvänta dig utan några överraskningar längs vägen.

Bild på symbol steg nummer 2

Planering

Vi involverar dig i processen från början till slut. Vi lyssnar på dina önskemål och behov för att skapa en plan som passar just dig. Vi har lång erfarenhet av takläggning och kan ge råd och vägledning för att uppnå det bästa resultatet.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

Vårt skickliga team av takläggare sätter igång med själva takläggningen efter att vi har planerat tillsammans. Vi använder material av hög kvalitet och moderna tekniker för att se till att taket blir tätt och hållbart. Vi lär av våra egna erfarenheter, av varandra och vi utbildar oss löpande för att kunna erbjuda den bästa kvaliteten.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

När takläggningen är klar utför vi en noggrann besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är i ordning. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i bästa möjliga skick innan vi avslutar projektet.

För- och nackdelar med olika materialval vid takbyteri Helsingborg

När du ska byta tak i Helsingborg, står du inför ett stort beslut. Då är det viktigt att tänka på vilket material du väljer. Valet av takmaterial är inte bara viktigt för hur ditt hus ser ut, utan också för hur väl det skyddar och hur länge det varar. Här är en lite längre och enklare guide till de populäraste takmaterialen, som hjälper dig att göra ett välgrundat val.

Plåttak

Fördelar: Ett plåttak har en livslängd som ofta sträcker sig över flera decennier. Det kräver sällan reparationer eller underhåll, tack vare dess robusthet mot väder och vind. Lättviktsnaturen av plåttak innebär också att de inte belastar ditt hus lika mycket som tyngre material.

Nackdelar: Kostnaden för ett plåttak kan vara högre initialt. Dessutom kan ljudet av regn mot plåt vara högre, något som kan störa vissa människor.

Tegeltak

Fördelar: Tegeltak har en klassisk skönhet som kan höja utseendet på nästan vilket hem som helst. De är också extremt hållbara, med en potential att var i 100 år eller mer om de sköts om ordentligt. Tegel är ett miljövänligt val eftersom det är tillverkat av naturliga material och är fullständigt återvinningsbart.

Nackdelar: Den största nackdelen med tegel är dess tyngd; många hus behöver förstärkas för att kunna stödja ett tegeltak. Den högre initialkostnaden kan också vara en faktor att överväga.

Betongtak

Fördelar:Liksom tegel, erbjuder betongtak en lång livslängd och minimalt underhållsbehov. De kommer i en rad olika stilar och färger, vilket gör dem till ett flexibelt val för många hem. Betongtak är också robusta och hållbara, vilket gör dem till ett praktiskt val för många fastighetsägare.

Nackdelar: Betongtak är tunga, precis som tegeltak, och kan kräva att du förstärker ditt hus strukturellt. De kan också vara dyrare än vissa andra material, även om de oftast är billigare än tegel.

Papptak

Fördelar: För den budgetmedvetna husägaren är papptak ett attraktivt alternativ. De är prisvärda, relativt enkla att installera och lämpliga för en rad olika takstilar. Lättheten av materialet innebär också att det inte lägger extra stress på ditt hus struktur.

Nackdelar: Livslängden på ett papptak är kortare jämfört med andra material, vanligtvis runt 15 till 20 år. De kräver också mer underhåll, eftersom de är mer sårbara för väderskador och UV-strålning.

Slutsats

Att välja rätt takmaterial är en viktig del av att underhålla och förbättra ditt hem i Helsingborg. Varje material har sina för- och nackdelar, och det bästa valet beror på dina personliga behov, din budget och ditt hems strukturella kapacitet. Swedala Tak är här för att erbjuda professionell rådgivning och hjälp genom hela processen, från val av material till installation. Kontakta oss för mer information och en kostnadsfri offert, och ta ett steg närmare det perfekta taket för ditt hem.

Solceller på ditt tak med Swedala Tak: fem anledningar att investera i solceller

När funderingen på att förnya ditt tak i Helsingborg dyker upp, öppnas det upp fantastiska möjligheter. Inte bara för att göra ditt tak snyggare utan också för att omvandla det till en källa för energiproduktion. Hos Swedala Tak får du expertis både när det gäller takläggning och installation av solceller. Varför är det en bra idé att tänka på solceller? Här är fem enkla skäl:

 

 

  1. 1. Minska dina elräkningar: Med solceller på taket kan du skapa din egen ström och minska dina elkostnader över tid. Det hjälper dig också att bli mindre beroende av osäkra elpriser.
  2. 2. Bidra till en grönare framtid: Solceller ger ren energi. Genom att välja detta alternativ hjälper du till att minska utsläppen av skadliga gaser och tar ett steg mot en mer hållbar värld.
  3. 3. Stabil energikälla: Med egna solceller blir du mindre beroende av andra energileverantörer. Det ger dig en säker källa till el och skydd mot stigande elpriser.
  4. 4. Öka ditt hus värde: Att installera solceller gör ditt hus mer modernt och attraktivt. Det kan öka värdet på din fastighet och göra den mer eftertraktad på bostadsmarknaden.
  5. 5. Ta del av ekonomiska fördelar: Det finns många bidrag och subventioner att söka för den som installerar solceller. Det gör investeringen ännu mer lönsam och tillgänglig för fler.

 

Kontakta Swedala Tak idag för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Vi erbjuder inte bara en grundlig takkontroll utan förser dig också med detaljerad information om våra takläggningstjänster och solcellinstallationer i Helsingborg. Oavsett om du planerar för takbyte eller överväger solceller är vi här för att vägleda dig genom en välgrundad investering för din framtid. Vad säger du – är det dags att göra ditt tak till en aktiv energiproducent?

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
XL-Bygg-Logotype
bolist-logotype
benders-logotype
Voky
wurth-logotype