Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Malmö

Hela Malmös takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Malmö

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak i Malmö med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Malmö genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Malmö arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se!

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Därför ska du välja Swedala Tak för takbyte i Malmö

Är det dags för ett takbyte i Malmö? Letar du efter det optimala takläggningsföretaget som kan förvandla din takrenovering till en smidig och framgångsrik process? Swedala Tak är det självklara valet för Malmöborna när det gäller takläggning. Här är tre anledningar till varför du bör välja oss, och vad som gör oss till det bästa valet för ditt takprojekt:

1. Högkvalitativa material och arbete

När du väljer Swedala Tak kan du vara säker på att vi endast använder högkvalitativa material för våra takprojekt. Vi förstår vikten av ett hållbart och pålitligt tak som kan stå emot de nordiska väderförhållandena. Vårt team arbetar noggrant och professionellt för att säkerställa att varje steg i processen genomförs med högsta standard. Vi kompromissar aldrig när det gäller kvalitet och strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar.

2. Trygghet

Swedala Tak har en omfattande och pålitlig erfarenhet av takläggningsprojekt i Malmö och dess omgivningar. Vårt team av erfarna takläggare har framgångsrikt hanterat diverse projekt, från traditionella tegeltak till moderna plåttak. Med vår djupa kunskap kan vi erbjuda skräddarsydd expertis och rådgivning som passar ditt hem och dess specifika krav.

3. Skräddarsydda lösningar för ditt hem

Vi inser att varje takläggningsprojekt är unikt och kräver en skräddarsydd lösning. Därför samarbetar vi nära med dig för att förstå dina önskemål, behov och budget. Våra takmästare presenterar olika alternativ och guidar dig genom processen för att säkerställa att du får det tak som passar bäst för ditt hem och din stil. Oavsett om det handlar om att välja rätt material, färg eller taktyp, kommer vi att vara där vid varje steg för att ge dig den bästa rådgivningen.

Med vår erfarenhet, engagemang för kvalitet och skräddarsydda lösningar kan vi göra ditt takbyte till en smidig och framgångsrik upplevelse. Låt oss ta hand om ditt tak och säkerställ att det inte bara ser fantastiskt ut utan också är hållbart och pålitligt för åren som kommer. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och få en kostnadsfri offert.

Vi monterar även solceller

Swedala Tak är också din pålitliga partner när det gäller solceller på taket! Oavsett om du har ett nytt eller gammalt tak kan du lita på oss när det gäller installationen av solceller. Vi undviker de vanliga problemen med dåligt utförda installationer, vilket kan leda till fuktintrång och minska takets livslängd. Med vår gedigna erfarenhet av takbyte erbjuder vi långa garantier på både arbete och material! Sätt fart på ditt hållbara energiprojekt och kontakta oss för en kostnadsfri offert redan idag.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt hembesök där vi genomför en noggrann takkontroll för att bedöma ditt takbehov. Därefter får du en transperant offert med ett fast pris. Du vet exakt vad du kan förvänta dig utan några överraskningar längs vägen.

Bild på symbol steg nummer 2

Planering

Vi involverar dig i processen från början till slut. Vi lyssnar på dina önskemål och behov för att skapa en plan som passar just dig. Vi har lång erfarenhet av takläggning och kan ge råd och vägledning för att uppnå det bästa resultatet.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

Vårt skickliga team av takläggare sätter igång med själva takläggningen efter att vi har planerat tillsammans. Vi använder material av hög kvalitet och moderna tekniker för att se till att taket blir tätt och hållbart. Vi lär av våra egna erfarenheter, av varandra och vi utbildar oss löpande för att kunna erbjuda den bästa kvaliteten.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

När takläggningen är klar utför vi en noggrann besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är i ordning. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i bästa möjliga skick innan vi avslutar projektet.

För- och nackdelar med olika materialval vid takbyte

När det är dags att byta taket på din bostad i Malmö möts du av stora beslut, och valet av takmaterial står ut som en av de mest avgörande faktorerna. Taket representerar inte enbart en visuell aspekt av ditt hem; det påverkar även dess prestanda och livslängd. Här undersöker vi för- och nackdelar med olika takmaterial för att vägleda dig till det bästa beslutet för ditt takbyte.

Plåttak

Fördelar med plåttak:

 • Livslängden: Plåttak är kända för sin hållbarhet och kan hålla i upp till 50 år vid korrekt underhåll.
 • Minimalt underhåll: Robusta mot röta och insekter, kräver plåttak sällan reparationer.
 • Lätt: Förhållandevis låg vikt minskar belastningen på byggnaden, passar för de flesta hus och byggnader.

Nackdelar med plåttak:

 • Hög initialkostnad: Trots lång livslängd kan den initiala kostnaden vara högre än för vissa andra material.
 • Hög ljudnivå: Plåttak kan generera ljud vid regn och hagel om inte korrekt isolering finns.

Tegeltak

Fördelar med tegeltak:

 • Estetiskt tilltalande: Tegeltak ger en traditionell och vacker estetik som passar många arkitektoniska stilar.
 • Lång livslängd: Mycket hållbara och kan stå i upp till 100 år med bra omvårdnad.
 • Miljövänligt: Tegel är återvinningsbart och kan vara ett miljömedvetet val.

Nackdelar med tegeltak:

 • Vikt: Kan möjligen kräva stärkning av takstrukturen, vilket ökar kostnaderna.
 • Hög initialkostnad: Kostsam installation och reparationer vid skador.

Betongtak

Fördelar med betongtak:

 • Hållbarhet: Kan hålla i upp till 50 år eller längre med minimalt underhåll.
 • Designvariation: Finns i varierande färger och former för att passa din önskade stil.
 • Lätt underhåll: Kräver minimal skötsel, likt plåttak och tegeltak.

Nackdelar med betongtak:

 • Tyngd: Kräver förstärkning av takstrukturen, vilket kan innebära extra kostnader.
 • Hög initialkostnad: Även om det är billigare än tegeltak, kan installationen vara mer tidskrävande.

Papptak

Fördelar med papptak:

 • Prisvärt: Ett av de mest ekonomiska alternativen, passar utmärkt för ekonomiskt medvetna konsumenter.
 • Lättvikt: Minskar belastningen på takstrukturen.
 • Enkel montering: Snabb och enkel montering minskar arbetskostnaderna.

Nackdelar med papptak:

 • Kortare livslängd: Behöver bytas ut var 15-20 år.
 • Regelbundet underhåll: Känsligt för skador från väderpåverkan och UV-strålning.

Sammanfattningsvis är valet av takmaterial ett stort beslut för ett framgångsrikt takbyte. Swedala Tak finns här för att guida dig genom processen och stödja dig i att välja det rätta taket för ditt hem och dina förutsättningar. Kontakta oss idag för expertrådgivning och en kostnadsfri offert.

Solceller i Malmö - Tre skäl att välja Swedala Tak

Bortsett från vår omfattande expertis inom takläggning är Swedala Tak din pålitliga samarbetspartner när det kommer till installationer av solpaneler på taket. Vi installerar solcellsanläggningar både på fräscha och äldre tak. Här är tre övertygande anledningar till varför det är fördelaktigt att satsa på solceller:

 1. 1) Sänk elkostnaderna och var miljövänlig: Genom att välja Swedala Tak för installation av solpaneler i Malmö investerar du inte bara i att skapa egen el utan även i en miljövänlig framtid. Solenergi är hållbar och minskar dina elkostnader samtidigt som den reducerar koldioxidutsläpp.
 2. 2. Höj värdet på ditt hus: Genom att implementera solpaneler kan du höja värdet på ditt hem avsevärt. Dessutom, solpaneler utgör inte bara en smart ekonomisk investering utan också en visuellt tilltalande lösning. Många köpare strävar efter bostäder som är hållbara och energieffektiva, och solpaneler blir därmed en tilltalande tillägg.
 3. 3. Dra nytta av skattereduktioner och statliga bidrag: Swedala Tak lotsar dig genom det invecklade landskapet av skattereduktioner och statliga bidrag för solcellsinstallationer. Som din solcellsinstallatör säkerställer vi att du får det bästa ekonomiska stödet för ditt solcellsinstallation. Dra fördel av skattereduktioner och statliga bidrag, och öka lönsamheten av din investering.

 

Vare sig du önskar förnya taket eller implementera solpaneler i Malmö, är Swedala Tak din erfarna partner. Vi levererar resultat av hög kvalitet och professionell takservice. Kontakta oss idag för att påbörja diskussionen om ditt projekt och få en skräddarsydd och anpassad lösning som uppfyller dina behov.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
XL-Bygg-Logotype
bolist-logotype
benders-logotype
Voky
wurth-logotype