Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Nyköping

Vi är hela Nyköpings takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat.

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Nyköping

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak i hela Nyköping med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Nyköping genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Nyköping arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ditt tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Därför ska du välja Swedala Tak som din takläggare i Nyköping

Swedala Tak är det perfekta valet för dig som söker ett pålitligt  företag med erfarenhet och expertis inom takläggning och solcellsteknik. Våra lokala takläggare har stor erfarenhet av att arbeta med olika takmaterial och kan hjälpa dig att välja den bästa lösningen för ditt hem. Oavsett om det handlar om tegel, betong, plåt eller andra material, erbjuder vi skräddarsydda lösningar som passar dina behov och budget.

Vår process är enkel och effektiv, och vi involverar dig i varje steg:

1. Först genomför vi en grundlig takkontroll för att bedöma takets skick och dina behov. Vi erbjuder en kostnadsfri offert med ett fast pris, så att du vet exakt vad du kan förvänta dig.

2. Vi planerar takläggningen tilsammans enligt dina önskemål och behov. Vi lyssnar noga på dig och ger professionella råd för att uppnå det bästa resultatet. Vi är måna om att du blir nöjd.

3. Vi är skickliga på att lägga tak och använder oss av moderna tekniker och högkvalitativa material. Vi tar hand om allt, från att ta bort det gamla taket till att lägga det nya taket på plats. Vi strävar alltid efter att  leverera ett hållbart och estetiskt tilltalande tak.

4. När takläggningen är klar gör vi en noggrann besiktning och en slutkontroll för att säkerställa att allt är i sin ordning. Vi lämnar ingenting åt slumpen och ser till att taket är i perfekt skick innan vi avslutar projektet.

Varför välja Swedala Tak för solceller?

Vi erbjuder solcellsinstallationer både på nya och gamla tak i Nyköping. Här är tre skäl till varför det lönar sig att installera solceller:

1. Minskade elkostnader: Genom att producera din egen förnybara energi kan du minska dina elkostnader avsevärt. Solceller är ett smart sätt att spara pengar och göra din energiförbrukning mer hållbar.

2. Miljövänlig energi: Solceller genererar ren och grön energi från solens strålar. Genom att använda solenergi minskar du din klimatppåverkan och bidrar till en mer hållbar framtid för vårt samhälle.

3. Långsiktig investering: Solceller är en långsiktig investering som kan ge dig avkastning under många år framöver. Du kan också dra nytta av statliga bidrag och skattelättnader för att göra det ännu mer ekonomiskt fördelaktigt .

Vår lokala expertis, vårt engagemang för kvalitet och våra skräddarsydda solcellslösningar gör att vi på bästa sätt kan möta dina behov och förväntningar. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och låt oss hjälpa dig att skydda ditt hem, samtidigt som du bidrar till en hållbar framtid.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi på Swedala Tak erbjuder en kostnadsfri takkontroll för att bedöma takets skick och behov. Utifrån detta utför vi en offert med ett fast pris, vilket ger dig full transparens och trygghet i din ekonomiska planering.

Bild på symbol steg nummer 2

Planeringsprocessen

Vi förstår vikten av att vara delaktig i takläggningsprocessen. Därför involverar vi dig som kund i planeringen för att säkerställa att dina önskemål och behov blir tillgodosedda. Vi tar hänsyn till både estetiska och tekniska aspekter för att se till att ditt tak blir både hållbart och snyggt.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När planeringen är klar och du är nöjd med vårt förslag inleds själva takläggningen. Vi arbetar effektivt och noggrant för att säkerställa att taket blir korrekt lagt och håller hög kvalitet. Våra skickliga takläggare har stor erfarenhet och använder sig av moderna metoder och material för att garantera hållbarheten i ditt tak.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

Efter att takläggningen är avslutad utför vi en grundlig besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är korrekt utfört. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i toppskick innan arbetet avslutas.

För- och nackdelar med olika materialval vid takbyte

När det är dags att byta tak på ditt hem finns det flera viktiga beslut att fatta. Ett av de mest avgörande är valet av takmaterial. Taket är en väsentlig del av ett hus, och materialet du väljer påverkar inte bara husets utseende utan också dess prestanda och livslängd. Här listar vi några för- och nackdelar med olika material, för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för ditt takbyte.

Plåttak

Fördelar med plåttak:

 • Plåttak är kända för sin hållbarhet och långa livslängd. De kan hålla i upp till 50 år eller mer med rätt underhåll.
 • Plåttak kräver minimalt underhåll. De är motståndskraftiga mot röta, mögel och insekter och behöver sällan repareras.
 • Plåttak är relativt lätta, vilket minskar påfrestningen på huset och kan göra dem lämpliga för de flesta byggnader.

Nackdelar med plåttak:

 • Initialkostnaden för plåttak är högre än vissa andra material, men det kompenseras oftast av deras långa livslängd.
 • Plåttak kan låta mycket  under regn och hagel, vilket kan vara störande om du inte har rätt isolering.

Tegeltak

Fördelar med tegeltak:

 • Tegeltak ger en vacker, traditionell estetik som passar bra med många arkitektoniska stilar.
 • Tegeltak är mycket hållbara och kan hålla i upp till 100 år med rätt vård.
 • Tegel är ett naturligt material som är återvinningsbart och kan vara ett miljövänligt val.

Nackdelar med tegeltak:

 • Tegeltak är tunga och kan kräva förstärkning av takstrukturen, vilket kan öka kostnaderna.
 • Initialkostnaden för tegeltak  är hög, och reparationer kan vara dyra om skador uppstår.

Betongtak

Fördelar med betongtak:

 • Betongtak är mycket hållbara och kan hålla i upp till 50 år eller mer.
 • Liksom plåttak och tegeltak kräver betongtak minimalt underhåll.
 • Betongtak finns i olika färger och former, vilket ger dig flexibilitet att anpassa taket till din önskade stil.

Nackdelar med betongtak:

 • Betongtak är tunga och kan kräva förstärkning av takstrukturen, vilket kan öka kostnaderna.
 • Initialkostnaden för betongtak är hög, även om de är billigare än tegeltak.
 • Installation av betongtak kan vara mer tidskrävande än andra material.

Papptak

Fördelar med papptak:

 • Papptak är en av de mest prisvärda takmaterialen och passar bra för budgetmedvetna  konsumenter.
 • Papptak är lätta, vilket minskar påfrestningen på takstrukturen.
 • Installationen av papptak är  relativt enkel och snabb, vilket kan minska arbetskostnaderna.

Nackdelar med papptak:

 • Papptak har en kortare livslängd jämfört med plåttak, tegeltak och betongtak och behöver vanligtvis ersättas var 15-20 år.
 • De kräver regelbundet underhåll och kan vara känsliga för skador från UV-strålning och väderpåverkan.
 • Tillverkningen av vissa typer av papptak kan vara mindre miljövänlig än andra takmaterial.

Sammanfattningsvis är valet av takmaterial mycket viktigt vid ett takbyte, och det finns inget universellt bästa alternativ. Det beror helt enkelt på dina preferenser, budget och behov.

Plåttak och tegeltak är utmärkta val för långsiktig hållbarhet och estetik, medan betongtak erbjuder variation och lågt underhåll. Samtidigt är papptak ett prisvärt alternativ som är snabbt och enkelt att installera, men det har kortare livslängd.

Innan du fattar ditt beslut bör du rådfråga takexperter och överväga ditt specifika hus och miljöförhållanden för att välja det bästa takmaterialet för dig. Kontakta oss på Swedala Tak så hjälper vi dig.

Vi installerar även solceller på tak

Swedala Tak är också ditt självklara val när det gäller installation av solceller i Nyköping. Här är tre skäl varför det lönar sig att installera solceller med oss:

 

1) Minska dina elkostnader och vara miljövänlig

Genom att installera solceller kan du generera din egen el och minska dina elkostnader. Dessutom är solenergi en förnybar energikälla som inte bidrar till koldioxidutsläpp och därmed ett miljövänligt alternativ.

 

2) Öka värdet på ditt hem

Instalation av solceller kan öka värdet på ditt hem. Många potentiella köpare är intresserade av att ha en hållbar och energieffektiv bostad, och solceller är ett attraktivt tillägg som kan höja värdet på ditt hus.

 

3) Dra nytta av statliga bidrag och skattereduktioner

För att främja solenergi erbjuder staten olika former av bidrag och skattereduktioner för installation av solceller. Genom att välja Swedala Tak som din solcellsinstallatör kan vi hjälpa dig att navigera genom dessa förmåner och se till att du får det bästa ekonomiska stödet för ditt solcellssystem.

 

Oavsett om du behöver en takläggare för att byta tak eller installera solceller, kan du lita på Swedala Tak. Vi levererar högkvalitativa resultat och en professionell takservice i Nyköping. Kontakta oss idag för att diskutera ditt projekt och få en skräddarsydd lösning för dina behov.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
benders-logotype
bolist-logotype
XL-Bygg-Logotype
wurth-logotype
Voky