Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Årsta

Hela Årstas takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Årsta

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak i Årsta. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Årsta genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Årsta arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se!

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Varför ska du välja Swedala Tak för takbyte i Årsta?

Swedala Taks tjänster sträcker sig över ett brett spektrum inom takläggning, inklusive takbyte, takreparationer, takisolering och mer. Vi har framgångsrikt genomfört projekt för olika typer av fastigheter, från bostäder till kommersiella och industriella byggnader. Oavsett om det har varit ett mindre takreparationsarbete eller ett omfattande takbyte, sätter vi alltid samma nivå av professionalism och engagemang i varje projekt vi tar oss an.

Vårat team består av erfarna takmästare och kunniga takläggare som har djupgående kunskap om olika takmaterial, byggtekniker och lokala förhållanden. Oavsett om det handlar om ett traditionellt tegeltak, ett modernare plåttak eller andra specialiserade taklösningar, kan våra takmästare skapa anpassade planer för varje projekt. Vi är stolta över vår förmåga att förstå och anpassa oss till unika bygg- och klimatförutsättningar.

Miljöhänsyn

Vi tar även ansvar för miljön och strävar efter att minimera vår påverkan på den. Genom att välja miljö vänliga material och genomföra arbeten på ett effektivt sätt försöker vi balansera vårt arbete med att bevara naturen och minska vår klimatpåverkan.

Kvalitet och professionell hantverksskicklighet

Vi strävar efter enastående kvalitet och högsta standard i varje takbyteprojekt. Swedala Taks team är välutbildade och har mångårig erfarenhet inom takläggningsbranschen. Genom att använda de bästa tillgängliga materialen och följa branschens bästa praxis, garanterar vi att ditt takbyte inte bara är hållbart utan också estetiskt tilltalande.

Vi monterar även solceller

Vi är också experter på solceller på tak! Oavsett om du har ett nytt eller gammalt tak kan du lita på oss när det gäller installationen av solceller. Något som blivit allt vanligare är tyvärr renodlade solcellsfirmor som kan solceller, men kanske inte alltid kan tak. Dåligt utförda installationer kan leda till att fukt letar sig in vilket minskar takets livslängd. Med gedigen erfarenhet av takbyte, undviker du sådana problem när du anlitar oss. Självklart erbjuder vi långa garantier på både jobb och material!

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi börjar med att utföra en grundlig takkontroll för att bedöma takets skick och identifiera eventuella problemområden. Sedan ger vi dig en tydlig och transparent offert med ett fast pris, så att du kan känna dig trygg med kostnaderna.

Bild på symbol steg nummer 2

Planering

Vi värdesätter din input och samarbetar med dig för att skapa en skräddarsydd plan för ditt tak. Vi tar hänsyn till dina önskemål och behov för att säkerställa att slutresultatet blir precis som du vill ha det .

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

Vårat erfarna team av takläggare tar hand om själva takläggningsprocessen med noggrannhet och precision. Vi använder högkvalitativa material och beprövade tekniker för att säkerställa ett hållbart, och estetiskt tilltalande tak.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

När takläggningen är klar genomför vi en noggrann besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är i enlighet med våra höga standarder. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i toppskick när vi lämnar ditt hus.

Vilket takmaterial ska jag välja?

Valet av takmaterial är en viktig beslutspunkt när det gäller att bygga eller renovera ditt tak. Varje takmaterial har sina egna unika egenskaper, för- och nackdelar. Här tar vi en djupgående titt på fyra vanliga takmaterial: tegeltak, betongtak, plåttak och papptak.

Tegeltak: Tidlös charm och hållbarhet

Tegeltak är känt för sin klassiska och tidlösa estetik som passar väl med olika arkitektoniska stilar.

Fördelar med tegeltak:

 • Estetik: Tegeltak ger en rustik och charmig look till ditt hem och kan vara särskilt passande för traditionella byggnader.
 • Hållbarhet: Tegel är extremt hållbart och kan hålla i flera årtionden. Det tål väderpåverkan och kräver minimalt med underhåll.
 • Miljövänligt: Tegel är en naturlig produkt som är återvinningsbar och har låg miljöpåverkan.

Nackdelar med tegeltak:

 • Vikt: Tegeltak är tungt och kan kräva förstärkning av takkonstruktionen, särskilt om du överväger ett takbyte från ett lättare material.
 • Kostnad och montage: Tegeltak kan vara dyrare attmontera jämfört med vissa andra material. Det är också en tidskrävande process.

Betongtak: Hållbart och lite billigare än tegel

Betongtak kombinerar modern design med långvarig hållbarhet.

Fördelar med betongtak:

 • Hållbarhet: Betongtak är extremt tåligt mot väder och kräver minimalt underhåll. Det har en lång livslängd och kan klara årtionden utan problem.
 • Brandsäkerhet: Betong är icke-brännbart och ger ökad brandsäkerhet för ditt hem.
 • Mångsidighet: Betongtak finns i olika färger och stilar, vilket gör det enkelt att anpassa till olika arkitektoniska designval.

Nackdelar med betongtak:

 • Vikt: Liksom tegeltak är betongtak tungt och och kan kräva extra strukturförstärkning beroende på vad du haft för takmaterial innan.
 • Kostnad: Betongtak kan ha en högre initial kostnad, men dess långsiktiga fördelar kan uppväga detta.

Plåttak: Mångsidighet och Modern Elegans

Plåttak har blivit alltmer populära för sitt moderna utseende och mångsidighet.

Fördelar med plåttak:

 • Lättvikt: Plåttak är lättare än tegel och betong vilket minskar belastningen på takkonstruktionen och är bra särskilt vid stora snömängder.
 • Hållbarhet: Plåttak är korrosionsbeständigt och kan hålla i flera decennier med minimalt underhåll.
 • Anpassningsbarhet: Plåt finns i olika färger och stilar, vilket gör det möjligt att anpassa taket efter ditt önskade utseende.

Nackdelar med plåttak:

 • Ljud nivå: Plåttak kan vara bullrigt under regn eller hagel, vilket kan vara ett problem för känsliga öron.
 • Initial kostnad: Plåttak kan ha en högre initial kostnad, men dess hållbarhet och låga underhållskostnader kan göra det till ett kostnadseffektivt val på lång sikt.
 • Känsligt för repor: OM taket repas så kan det öppna upp för fukt och korrosion vilket väsentligt minskar livslängden. Och det går inte att bara byta en enda panna.

Papptak (Takpapp): Praktiskt och Ekonomiskt

Papptak, även känd som takpapp, är ett prisvärt alternativ som ofta används på låglutande tak.

Fördelar med papptak:

 • Kostnadseffektivt: Papptak är relativt billigt att installera och kan vara ett bra alternativ för den som är budgetmedveten.
 • Enkelt montagt: Papptak är relativt enkelt att montera.
 • Flexibilitet: Papptak kan anpassas till olika takformer och är särskilt lämpligt för tak med låg lutning.

Nackdelar med papptak:

 • Livslängd: Papptak har en kortare livslängd jämfört med andra material och kan kräva mer frekvent underhåll och reparation.
 • Estetik: Papptak har en enkel estetik som inte passar alla arkitektoniska stilar.

Att välja rätt material för ditt tak

Vid valet av tak material är det viktigt att noga överväga både fördelar och nackdelar. Varje takmaterial har sina egna unika egenskaper som påverkar både utseende, hållbarhet och kostnad. Det bästa valet beror på din specifika situation, inklusive budget, klimat och och estetiska preferenser. Genom att förstå dessa faktorer kan du fatta ett välgrundat beslut som ger dig ett hållbart och funktionellt tak under många år framöver. Lär dig mer om materialval och taktyper i vår takskola!

Vi installerar även solceller på tak!

Utöver takläggning är Swedala Tak också experter på solceller. Vi installerar solceller på både nya och gamla tak! Här är tre anledningar till varför det är fördelaktigt att installera solceller:

 

 1. Spara pengar på elräkningen: Genom att producera egen el med solceller kan du minska dina energikostnader och spara pengar på lång sikt.
 2. Minska din miljöpåverkan: Solenergi är en ren och förnybar energikälla som minskar ditt koldioxidavtryck och bidrar till en mer hållbar framtid.
 3. Öka fastighetens värde: Installation av solceller kan höja värdet på din fastighet och gör den mer attraktiv för potentiella köpare i framtiden.

 

Välj Swedala Tak som din pålitliga takläggare i Årsta och låt oss hjälpa dig med installationen av solceller. Kontakta oss idag för en kostnadsfri takkontroll!

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Voky
bolist-logotype
benders-logotype
XL-Bygg-Logotype
wurth-logotype
Beijer byggmaterial