Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Din takläggare i Tyresö

Hela Tyresös takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar kvalitetssäkrat, med hög säkerhet och god arbetsmiljö.

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Tyresö

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak i Tyresö med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Tyresö genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Tyresö arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ditt tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se!

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Varför ska du välja Swedala Tak när du ska byta tak i Tyresö?

Är det dags att byta tak på ditt hem i Tyresö? Letar du efter ett pålitligt och erfaret takläggningsföretag som kan förvandla ditt takbyte till en smidig och framgångsrik process? Då är Swedala Tak det självklara valet för dig. Vi har gedigen erfarenhet, kvalificerad arbetskraft och en passion för att leverera kvalitetstjänster. Här är tre anledningar till varför du bör välja oss:

1. Erfarenhet ger trygghet

Swedala Tak har lång erfarenhet av takläggningsprojekt i Tyresö och andra närliggande områden. Vårt team av skickliga takläggare har utfört en mångfald av projekt, från traditionella tegeltak till moderna plåttak. Vi erbjuder expertis och rådgivning som är skräddarsydd för just ditt hem och dina specifika behov.

2. Material och arbete av hög kvalitet

När du väljer Swedala Tak kan du vara säker på att vi enbart använder högkvalitativa material för våra takprojekt. Vi förstår vikten av ett hållbart och påliltigt tak som kan stå emot de nordiska väderförhållandena. Vårt team arbetar noggrant och professionellt för att säkerställa att varje steg i processen genomförs med högsta  standard. Vi kompromissar aldrig när det gäller kvalitet och strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar.

3. Skräddarsydda lösningar för just ditt hem

Vi förstår att varje takläggningsprojekt är unikt och kräver en anpassad lösning. Därför arbetar vi nära med dig för att förstå dina önskemål, behov och budget. Våra takmästare kommer att presentera  olika alternativ och guida dig genom processen för att säkerställa att du får det tak som passar bäst för ditt hem och din stil. Oavsett om det handlar om att välja rätt material, färg eller taktyp, ger vi råd om varje steg.

När det kommer till takläggning i Tyresö finns det ingen bättre partner än Swedala Tak. Låt oss ta hand om ditt tak och se till att det inte bara ser fantastiskt ut utan också är hållbart och pålitligt för åren som kommer. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och få en kostnadsfri offert.

Vi monterar även solceller

Swedala Tak är också experter på att installera solceller på tak. Oavsett om du har ett nytt eller gammalt tak kan du lita på oss när det gäller installationen av solceller. Något som blivit allt vanligare är tyvärr renodlade solcellsfirmor som kan solceller, men kanske inte alltid kan tak. Dåligt utförda installationer kan leda till att fukt letar sig in vilket minskar takets livslängd.

Med gedigen erfarenhet av takbyte, undviker du sådana problem när du anlitar oss. Självklart erbjuder vi långa garantier på både jobb och material.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt hembesök där vi genomför en noggrann kontroll för att bedöma ditt takbehov. Därefter får du en transperant offert med ett fast pris. Du vet exakt vad du kan förvänta dig utan några obehagliga överraskningar längs vägen.

Bild på symbol steg nummer 2

Planering

Vi involverar dig i processen från början till slut. Vi lyssnar på dina önskemål och behov för att skapa en plan som passar just dig. Vi har lång erfarenhet av takläggning och kan ge råd och vägledning för att uppnå det bästa resultatet.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

Vårt skickliga team av takläggare sätter igång med själva takläggningen efter att vi har planerat tillsammans. Vi använder material av hög kvalitet och moderna tekniker för att se till att taket blir tätt och hållbart. Vi lär av våra egna erfarenheter, av varandra och vi utbildar oss löpande för att kunna erbjuda den bästa kvaliteten.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

När takläggningen är klar utför vi en noggrann besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är som det ska. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i bästa möjliga skick innan vi avslutar projektet.

Bra att tänka på när du ska byta tak

Att genomföra ett takbyte är en stor investering och en viktig del av att säkerställa husets integritet och långsiktiga hållbarhet. För att projektet ska gå smidigt, och för att du ska undvika onödiga problem längs vägen, är det viktigt att ha koll på flera viktiga aspekter, från bygglov och tillstånd till försäkringar och garantier. Här är några viktiga saker att tänka på:

Bygglov och tillstånd – planera i förväg

Innan takbytet börjar är det viktigt att ta reda på om du behöver bygglov eller andra tillstånd. Regler och krav kan variera beroende på var du bor och vilket material du ska använda för taket. Tänk på:

 • Lokala bestämmelser: Kontakta din lokala bygg- eller planeringsavdelning för att få information om vilka specifika krav och regler som gäller i ditt område. De kan ge dig vägledning om vilka tillstånd som krävs.
 • Historiska eller känsliga områden: Om ditt hus är i eller nära ett historiskt område eller områden med särskilda bestämmelser kan du behöva följa vissa  särskilda riktlinjer för takbytet.
 • Arkitektonisk överensstämmelse: Se till att det valda takmaterialet är i enlighet med husets arkitektur och områdets estetik. Att välja ett takmaterial som inte passar in kan göra det svårare att få bygglov.

Försäkringsskydd – se till att du är skyddad

Under och efter takbytet är det viktigt att se till att ditt hus är ordentligt försäkrat. Tänk på:

 • Anlita professionella takläggare som är försäkrade och certifierade. Det hjälper till att minimera riskerna för skador och olyckor under arbetets gång.
 • Dubbelkolla din hemförsäkrin: Kontakta ditt försäkringsbolag för att säkerställa att ditt takbyte täcks av din hemförsäkring. Vissa skador som uppstår på grund av takproblem kan täckas, så det är viktigt att veta vad som gäller.
 • Garanti: Fråga takentreprenören om vilka garantier som erbjuds för både arbetskraft och material. Detta ger dig extra skydd om det uppstår problem efter att taket är installerat.

Efter takbytet – underhåll och garantier

När takbytet är avslutat är det fortfarande viktigt att vara uppmärksam på flera faktorer för att säkerställa långsiktig hållbarhet och att du kan slappna av. Tänk på:

 • Regelbundet underhåll: Oavsett vilket material du väljer är regelbundet underhåll avgörande. Ta hand om ditt tak genom att rengöra det och utföra nödvändiga reparationer när det behövs för att förlänga takets livslängd.
 • Följ upp garantier: Om det uppstår problem med ditt nya tak under garantiperioden, kontakta omedelbart takentreprenören för att få eventuella problem åtgärdade. Se till att du har dokumentation för alla  garantier och avtal.
 • Fukt och ventilation: Ett bra takskydd innefattar även god ventilation för att förhindra problem med fukt i taket eller på vinden. Se till att du har rätt ventilationssystem på plats.

Att byta tak är en stor investering och en viktig del av ditt hus underhåll. Genom att vara noga med bygglov, försäkringar, garantier och underhåll kan du minimera risker och skapa en tryggare och mer hållbar taklösning.

Vi installerar även solceller på tak!

Utöver takläggning är Swedala Tak också experter på solceller. Vi installerar solceller på både nya och gamla tak. Här är tre anledningar till varför det är fördelaktigt att installera solceller:

 

 • Stora ekonomiska fördelar: Genom att producera din egen el kan du minska dina elkostnader betydligt. Solceller genererar el under soliga dagar och minskar därmed ditt behov av att köpa el från traditionella energileverantörer. Beroende på avtal med ditt elbolag kan du sedan till exempel kvitta överskottselen mot kommande fakturor på vintern.

 

 • Miljömedvetenhet: Solceller är en hållbar energilösning som minskar koldioxidutsläppen och bidrar till en renare miljö. De är dessutom tysta och stör ingen.

 

 • Ökat fastighetsvärde: Att installera solceller kan öka värdet på din fastighet. Potentiella köpare kan se positivt på fastigheter med förnybar energi och energieffektiva lösningar, vilket gör att du kan få ett bättre pris om du väljer att sälja i framtiden. Även här kan det alltså löna sig ekonomiskt med solceller på sikt. Om du gör en omvärdering av fastigheten efter installationen och upptäcker ett höjt värde, kan det hjälpa dig i förhandlingar med din bank.

 

Välj Swedala Tak som din pålitliga takläggare i Tyresö och låt oss hjälpa dig med installationen av solceller. Kontakta oss idag för en kostnadsfri takkontroll.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
benders-logotype
bolist-logotype
XL-Bygg-Logotype
Voky
wurth-logotype