Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Höganäs

Hela Höganäs takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Höganäs

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak i Höganäs med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Höganäs genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Höganäs arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se!

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Därför ska du välja Swedala Tak för takbyte i Höganäs

Är det dags för ett takbyte i Höganäs? Letar du efter det optimala takläggningsföretaget som kan förvandla din takrenovering till en smidig och framgångsrik process? Swedala Tak är det självklara valet för Höganäsborna när det gäller takläggning. Här är tre anledningar till varför du bör välja oss, och vad som gör oss till det bästa valet för ditt takprojekt:

1. Kvalitet i material och utförande

Hos Swedala Tak prioriterar vi kvalitet! Vi använder endast material av högsta kvalitet för att säkerställa att ditt tak kan stå emot det tuffa nordiska klimatet. Vårt professionella team ser till att varje steg i takläggningsprocessen uppfyller våra strikta standarder. Vi nöjer oss inte förrän vi har uppnått och överträffat dina förväntningar.

2. Erfarenhet och pålitlighet

Med en lång historia av framgångsrika takprojekt i Höganäs, har Swedala Tak den erfarenhet och kunskap som krävs för att leverera exceptionella resultat. Vårt team av skickliga takläggare har hanterat allt från traditionella tegeltak till de senaste plåttaken, vilket ger oss en unik förmåga att erbjuda anpassade lösningar som möter ditt specifika behov.

3. Personlig service och skräddarsydda lösningar

Vi förstår att varje takläggningsprojekt är unikt. Därför tar vi oss tid att lyssna på dina önskemål och behov för att kunna erbjuda personlig service och skräddarsydda lösningar. Oavsett om det gäller val av material, färgval eller takstil, står vi redo att guida dig till det bästa beslutet för ditt hem.

Solceller – ta steget mot hållbar energi

Utöver takläggning, är vi på Swedala Tak också specialiserade på installation av solceller. Vi säkerställer att din övergång till solenergi är problemfri, skyddar ditt tak mot potentiella skador från installationen och förlänger dess livslängd. Vårt engagemang för hållbarhet innebär att vi erbjuder långa garantier på vårt arbete och material.

Att välja Swedala Tak innebär att du inte bara får ett nytt, hållbart och estetiskt tilltalande tak. Du får också en partner som kan hjälpa dig att förvandla ditt hem i Höganäs till en aktiv del i den hållbara energiomställningen. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med ditt takläggningsprojekt eller solcellsinstallation. Vi ser fram emot att göra ditt takbyte till en framgångsrik och givande upplevelse.

 

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt hembesök där vi genomför en noggrann takkontroll för att bedöma ditt takbehov. Därefter får du en transperant offert med ett fast pris. Du vet exakt vad du kan förvänta dig utan några överraskningar längs vägen.

Bild på symbol steg nummer 2

Planering

Vi involverar dig i processen från början till slut. Vi lyssnar på dina önskemål och behov för att skapa en plan som passar just dig. Vi har lång erfarenhet av takläggning och kan ge råd och vägledning för att uppnå det bästa resultatet.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

Vårt skickliga team av takläggare sätter igång med själva takläggningen efter att vi har planerat tillsammans. Vi använder material av hög kvalitet och moderna tekniker för att se till att taket blir tätt och hållbart. Vi lär av våra egna erfarenheter, av varandra och vi utbildar oss löpande för att kunna erbjuda den bästa kvaliteten.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

När takläggningen är klar utför vi en noggrann besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är i ordning. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i bästa möjliga skick innan vi avslutar projektet.

För- och nackdelar med olika materialval vid takbyte

Att byta tak på ditt hem i Höganäs innebär viktiga val som direkt påverkar ditt hems estetik, funktion och livslängd. För att hjälpa dig navigera genom dessa beslut, bryter vi ned fördelar och nackdelar med populära takmaterial.

Plåttak

Fördelar med plåttak:

 • Lång livslängd: Kan vara i upp till 50 år.
 • Minimalt underhåll: Motståndskraftigt mot röta och insekter.
 • Lätt vikt: Bra för byggnadens struktur.

Nackdelar med plåttak:

 • Högre kostnad inledningsvis: Kan vara dyrare än andra alternativ.
 • Ljud: Kan vara bullrigt vid nederbörd utan lämplig isolering.

Tegeltak

Fördelar med tegeltak:

 • Estetik: Ger en klassisk och vacker utstrålning.
 • Hållbarhet: Kan hålla över 100 år med rätt skötsel.
 • Miljövänligt: Fullt återvinningsbart material.

Nackdelar med tegeltak:

 • Vikt: Kan kräva förstärkt takstomme.
 • Högre initialkostnad: Installation och reparation kan vara kostsamt.

Betongtak

Fördelar med betongtak:

 • Varaktighet: Håller upp till 50 år eller mer.
 • Designvariation: Finns i många färger och former.
 • Underhåll: Kräver minimalt underhåll.

Nackdelar med betongtak:

 • Tungt: Kan kräva förstärkningar i takstommen.
 • Kostnad: Även om billigare än tegel, kan installationen vara krävande.

Papptak

Fördelar med papptak:

 • Prisvärt: Bra alternativ för den budgetmedvetna.
 • Lättvikt: Lätt på takstrukturen.
 • Snabb installation: Arbetskostnader hålls nere.

Nackdelar med papptak:

 • Livslängd: Behöver ofta ersättas vart 15-20:e år.
 • Underhåll: Särskilt känsligt för väder och UV-strålning.

Att välja rätt takmaterial är en kritisk del av att säkerställa långvarig nytta och tillfredsställelse med ditt takbyte. På Swedala Tak står vi redo att hjälpa dig genom hela processen, från val av material till slutförandet av ditt projekt. Vi erbjuder professionell rådgivning och skräddarsydda lösningar för att möta dina specifika behov och preferenser. Kontakta oss idag för expertrådgivning och en kostnadsfri offert.

Solceller i Höganäs - tre skäl att välja Swedala Tak

Förutom vår djupa expertis inom takläggning är Swedala Tak är vi också din pålitliga partner när det gäller installation av solceller på ditt tak. Vi erbjuder solcellinstallationer både på nya och befintliga tak. Här är tre anledningar till att välja solceller för ditt hem i Höganäs:

 

 1. 1) Minska elkostnaderna och var miljövänlig: Genom att installera solceller med oss minskar du inte bara dina elkostnader över tid utan bidrar också till en mer hållbar framtid. Solenergi är förnybar, vilket innebär lägre koldioxidutsläpp och en grönare livsstil. Det är ett steg mot att minska ditt ekologiska fotavtryck samtidigt som du sparar pengar.
 2. 2) Öka ditt hems värde:  Att installera solceller är mer än bara en energilösning; det är en värdehöjande åtgärd för ditt hem. I takt med att allt fler söker energieffektiva och hållbara bostäder, gör solceller ditt hem mer attraktivt på marknaden. Det är en estetisk och funktionell uppgradering som betalar sig på lång sikt.
 3. 3) Maximera din investering med finansiella incitament: Med Swedala Tak får du inte bara experthjälp med installationen, utan vi hjälper dig också att navigera i det finansiella landskapet av bidrag och skattereduktioner för solceller. Vi ser till att du utnyttjar tillgängliga statliga stöd på bästa sätt, vilket gör din investering i solceller ännu mer fördelaktig.

 

Oavsett om ditt projekt i Höganäs innefattar takbyte, nyinstallation eller en övergång till solenergi, är Swedala Tak här för att erbjuda högkvalitativ service och skräddarsydda lösningar. Vi är engagerade i att leverera de bästa resultaten för ditt hem. Kontakta oss för att starta din resa mot en mer hållbar och kostnadseffektiv framtid.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
XL-Bygg-Logotype
bolist-logotype
benders-logotype
Voky
wurth-logotype