Swedala tak logga phone_iphone 020-270 300
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Lund

Nylagt tak efter takbyte i Lund. Takläggare, takläggning, byta tak i Lund

Hela Lunds takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat

Swedala Tak har fått Reco rekommendationer fem år i rad
check
Kostnadsfritt hembesök
check
Snabb offert
check
Lokala takläggare och installatörer i Lund

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak i Lund med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Lund genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Lund arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se!

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av

Därför ska du välja Swedala Tak för takbyte i Lund

Är det dags för ett takbyte i Lund? Letar du efter det optimala takläggningsföretaget som kan förvandla din takrenovering till en smidig och framgångsrik process? Swedala Tak är det självklara valet för Lundaborna när det gäller takläggning. Här är tre anledningar till varför du bör välja oss, och vad som gör oss till det bästa valet för ditt takprojekt:

1. Högkvalitativa material och arbete

När du väljer Swedala Tak kan du vara säker på att vi endast använder högkvalitativa material för våra takprojekt. Vi förstår vikten av ett hållbart och pålitligt tak som kan stå emot de nordiska väderförhållandena. Vårt team arbetar noggrant och professionellt för att säkerställa att varje steg i processen genomförs med högsta standard. Vi kompromissar aldrig när det gäller kvalitet och strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar.

2. Trygghet

Swedala Tak har en omfattande och pålitlig erfarenhet av takläggningsprojekt i Lund och dess omgivningar. Vårt team av erfarna takläggare har framgångsrikt hanterat diverse projekt, från traditionella tegeltak till moderna plåttak. Med vår djupa kunskap kan vi erbjuda skräddarsydd expertis och rådgivning som passar ditt hem och dess specifika krav.

3. Skräddarsydda lösningar för ditt hem

Vi inser att varje takläggningsprojekt är unikt och kräver en skräddarsydd lösning. Därför samarbetar vi nära med dig för att förstå dina önskemål, behov och budget. Våra takmästare presenterar olika alternativ och guidar dig genom processen för att säkerställa att du får det tak som passar bäst för ditt hem och din stil. Oavsett om det handlar om att välja rätt material, färg eller taktyp, kommer vi att vara där vid varje steg för att ge dig den bästa rådgivningen.

Med vår erfarenhet, engagemang för kvalitet och skräddarsydda lösningar kan vi göra ditt takbyte till en smidig och framgångsrik upplevelse. Låt oss ta hand om ditt tak och säkerställ att det inte bara ser fantastiskt ut utan också är hållbart och pålitligt för åren som kommer. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och få en kostnadsfri offert.

Vi monterar även solceller

Swedala Tak är också din pålitliga partner när det gäller solceller på taket! Oavsett om du har ett nytt eller gammalt tak kan du lita på oss när det gäller installationen av solceller. Vi undviker de vanliga problemen med dåligt utförda installationer, vilket kan leda till fuktintrång och minska takets livslängd. Med vår gedigna erfarenhet av takbyte erbjuder vi långa garantier på både arbete och material! Sätt fart på ditt hållbara energiprojekt och kontakta oss för en kostnadsfri offert redan idag.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt hembesök där vi genomför en noggrann takkontroll för att bedöma ditt takbehov. Därefter får du en transperant offert med ett fast pris. Du vet exakt vad du kan förvänta dig utan några överraskningar längs vägen.

Bild på symbol steg nummer 2

Planering

Vi involverar dig i processen från början till slut. Vi lyssnar på dina önskemål och behov för att skapa en plan som passar just dig. Vi har lång erfarenhet av takläggning och kan ge råd och vägledning för att uppnå det bästa resultatet.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

Vårt skickliga team av takläggare sätter igång med själva takläggningen efter att vi har planerat tillsammans. Vi använder material av hög kvalitet och moderna tekniker för att se till att taket blir tätt och hållbart. Vi lär av våra egna erfarenheter, av varandra och vi utbildar oss löpande för att kunna erbjuda den bästa kvaliteten.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

När takläggningen är klar utför vi en noggrann besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är i ordning. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i bästa möjliga skick innan vi avslutar projektet.

För- och nackdelar med olika materialval vid takbyte

När det är dags att byta tak på ditt hem i Lund står du inför avgörande beslut, och valet av takmaterial är en av de mest betydelsefulla faktorerna. Taket utgör inte bara en estetisk del av ditt hus; det påverkar också dess prestanda och livslängd. Här utforskar vi för- och nackdelar med olika takmaterial för att hjälpa dig fatta det bästa beslutet för ditt takbyte.

Plåttak

Fördelar med plåttak:

 • Lång livslängd: Plåttak är kända för sin hållbarhet och kan hålla i upp till 50 år med rätt underhåll.
 • Minimalt underhåll: Motståndskraftiga mot röta och insekter, kräver plåttak sällan reparationer.
 • Lätta: Relativt låg vikt minskar påfrestningen på huset, passar för de flesta byggnader.

Nackdelar med plåttak:

 • Högre Initialkostnad: Trots lång livslängd kan den initiala kostnaden vara högre än för vissa andra material.
 • Ljudnivå: Plåttak kan låta under regn och hagel om inte rätt isolering finns.

Tegeltak

Fördelar med tegeltak:

 • Vacker estetik: Ger en traditionell och vacker estetik som passar många arkitektoniska stilar.
 • Lång livslängd: Mycket hållbara och kan hålla i upp till 100 år med rätt vård.
 • Miljövänligt: Tegel är återvinningsbart och kan vara ett miljövänligt val.

Nackdelar med tegeltak:

 • Tungt material: Kan kräva förstärkning av takstrukturen, vilket ökar kostnaderna.
 • Hög initialkostnad: Kostsam installation och reparationer vid skador.

Betongtak

Fördelar med betongtak:

 • Hållbarhet: Kan hålla i upp till 50 år eller mer med minimalt underhåll.
 • Variation i design: Finns i olika färger och former för att anpassa sig till din önskade stil.
 • Lätt underhåll: Kräver minimalt underhåll likt plåttak och tegeltak.

Nackdelar med betongtak:

 • Tungt material: Kräver förstärkning av takstrukturen, vilket ökar kostnaderna.
 • Hög initialkostnad: Även om billigare än tegeltak, kan installation vara mer tidskrävande.

Papptak

Fördelar med papptak:

 • Prisvärt: En av de mest prisvärda alternativen, passar bra för budgetmedvetna konsumenter.
 • Lättvikt: Minskar påfrestningen på takstrukturen.
 • Enkel Installation: Snabb och enkel installation minskar arbetskostnaderna.

Nackdelar med papptak:

 • Kortare livslängd: Behöver ersättas var 15-20 år.
 • Regelbundet underhåll: Känsligt för skador från UV-strålning och väderpåverkan.

Sammanfattningsvis är valet av takmaterial avgörande för ett lyckat takbyte. Swedala Tak är här för att guida dig genom processen och hjälpa dig välja det optimala taket för ditt hem och dina behov. Kontakta oss idag för expertrådgivning och en kostnadsfri offert.

Solceller i Lund - Tre skäl att välja Swedala Tak

Förutom vår djupa expertis inom takläggning är Swedala Tak är vi också din pålitliga partner när det gäller installation av solceller på ditt tak. Vi erbjuder solcellinstallationer både på nya och befintliga tak. Här är fem övertygande skäl till varför det är värt att investera i solceller:

 1. 1. Minska elkostnaderna och var miljövänlig: Genom att välja Swedala Tak för installation av solceller i Lund investerar du inte bara i att generera egen el utan även i en miljövänlig framtid. Solenergi är förnybar och minskar dina elkostnader samtidigt som den minimerar koldioxidutsläpp.
 2. 2. Öka värdet på ditt hem: Solceller är inte bara en smart ekonomisk investering utan även en estetiskt tilltalande lösning. Genom att installera solceller kan du höja värdet på ditt hem betydligt. Många potentiella köpare söker hållbara och energieffektiva bostäder, och solceller blir därmed ett attraktivt tillägg.
 3. 3. Dra nytta av statliga bidrag och skattereduktioner: Swedala Tak guidar dig genom den komplexa världen av statliga bidrag och skattereduktioner för solceller. Som din solcellsinstallatör säkerställer vi att du får det bästa ekonomiska stödet för ditt solcellssystem. Dra nytta av statliga incitament och gör din investering ännu mer lönsam.

 

Oavsett om du vill byta tak eller installera solceller i Lund är Swedala Tak din pålitliga partner. Vi erbjuder högkvalitativa resultat och professionell takservice. Kontakta oss idag för att inleda diskussionen om ditt projekt och få en skräddarsydd lösning som möter dina behov.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
XL-Bygg-Logotype
bolist-logotype
benders-logotype
Voky
wurth-logotype