Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Vaxholm

Hela Vaxholms takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Vaxholm

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak i Vaxholm med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Vaxholm genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Vaxholm arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se!

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Varför ska du välja Swedala Tak för takbyte i Vaxholm?

När det är dags att genomföra ett takbyte i Vaxholm, är det viktigt att välja ett pålitligt och erfaret takläggningsföretag som kan garantera hög kvalitet och professionell service. Swedala Tak står som det självklara valet för dig som vill ha en smidig och framgångsrik takbyten. Här är tre starka skäl till varför vi är det bästa alternativet i Vaxholm:

1. Lokal Expertis och Förståelse

Med djup förankring i Vaxholm och dess unika förutsättningar förstår vi de specifika utmaningar och möjligheter som takläggning i området innebär. Vårt team av experter har utfört talrika takprojekt i Vaxholm och har en oöverträffad förståelse för hur olika väderförhållanden, byggnadsstilar och arkitektoniska krav påverkar takkonstruktionen. Genom att välja Swedala Tak garanteras du en skräddasrydd lösning som inte bara är funktionell och pålitlig, utan också harmoniserar med Vaxholms unika estetik.

2. Kvalitet och Innovation

Swedala Tak använder enbart de mest pålitliga och högkvalitativa materialen för våra projekt (se längre ner vilka varumärken och leverantörer vi samarbetar med). Genom att hålla oss à jour med de senaste teknikerna och trenderna inom takläggning kan vi erbjuda moderna och hållbara lösningar som motsvarar dina förväntningar, inte minst också kring solcellsinstallationer. Vårt fokus på kvalitet och innovation är ett tydligt tecken på vårt åtagande att leverera en taklösning som står emot tidens prövningar och Vaxholms speciella förutsättningar med väder och vind.

3. Personlig kundvård och samarbete

Vi tror på att varje projekt är unikt och att varje kund förtjänar en personlig upplevelse. När du väljer Swedala Tak, väljer du en partner som kommer att arbeta tillsammans med dig genom hela processen. Vi lyssnar på dina önskemål och behov, och arbetar tätt med dig för att skapa en lösning som passar din vision och budget. Din personliga takmästare är alltid tillgängligt för att besvara dina frågor och erbjuda proffessionell rådgivning, från materialval till design och installation.

 

Vi monterar även solceller

Vi är också experter på solceller på tak! Oavsett om du har ett nytt eller gammalt tak kan du lita på oss när det gäller installationen av solceller. Något som blivit allt vanligare är tyvärr renodlade solcellsfirmor som kan solceller, men kanske inte alltid kan tak. Dåligt utförda installationer kan leda till att fukt letar sig in vilket minskar takets livslängd. Med gedigen erfarenhet av takbyte, undviker du sådana problem när du anlitar oss. Självklart erbjuder vi långa garantier på både jobb och material!

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi erbjuder en kostnadsfri takkontroll för att bedöma takets skick och ge dig en offert med ett fast pris. På så sätt får du en klar bild av kostnaderna innan vi påbörjar arbetet.

Bild på symbol steg nummer 2

Planering

Vi involverar dig i processen och planerar takläggningen tillsammans för att säkerställa at t dina behov och önskemål tillgodoses.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När vi har genomfört planeringen, påbörjar vi själva takläggningen med professionell expertis och noggrannhet för att säkerställa ett hållbart och estetiskt tilltalande resultat.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

Efter avslutad takläggning genomför vi en grundlig besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är korrekt utfört och att taket är i optimalt skick. Det gör också att du omfattas av våra långa garantier.

Vi monterar alla typer av tak

När det är dags för ett takbyte är valet av rätt material en avgörande faktor för takets hållbarhet, utseende och kostnad. Det finns flera alternativ att överväga, inklusive tegeltak, plåttak, papptak och betongtak. Här är är en översikt över för- och nackdelarna med varje materialval.

1. Tegeltak: Tegeltak är ett populärt och traditionelt alternativ som har använts i årtionden.

Fördelar:

 • Estetiskt Tilltalande: Tegeltak ger en klassisk och tidlös estetik som passar bra på många olika typer av hus.
 • Hållbarhet: Tegel är ett hållbart material som kan hålla i årtionden med rätt underhåll.
 • Ljudisolering: Tegeltak ger god ljudisolering, vilket kan vara särskilt fördelaktigt om du bor i ett område med hög ljudnivå.
 • Högt Värde: Ett tegeltak kan öka värdet på ditt hem på grund av dess attraktiva utseende och långa livslängd.

Nackdelar:

 • Vikt: Tegel är tungt, vilket kan kräva förstärkningar av takstolarna.
 • Kostnad: Installationen av tegeltak kan vara dyrare än andra material på grund av både materialets kostnad och arbetskostnader.

2. Plåttak: Plåttak har blivit allt mer populärt på grund av dess mångsidighet och moderna utseende.

Fördelar:

 • Låg Vikt: Plåttak är lättare än tegel och kan installeras på många olika takkonstruktioner.
 • Hållbarhet: Plåttak är motståndskraftigt mot rost och kan hålla i många år med minimalt underhåll.
 • Mångsidighet: Plåt finns i olika färger och stilar, vilket ger många möjligheter att anpassa taket efter husets design.
 • Lång Livslängd: Plåttak har en lång livslängd och kan hålla i upp till 50 år eller mer.

Nackdelar:

 • Ljud: Plåttak kan vara mer högljutt under regn eller hagel jämfört med andra material.
 • Initial Kostnad: Trots långsiktig besparing på underhåll kan den initiala kostnaden vara högre än vissa andra material.

3. Papptak (Takpapp): Papptak är ett ekonomiskt alternativ som vanligtvis används på låglutande tak.

Fördelar:

 • Kostnadseffektivt: Papptak är relativt  billigt att installera och kan vara ett bra val för budgetmedvetna.
 • Flexibilitet: Papptak kan anpassas till olika takformer och har enkel installation.

Nackdelar:

 • Kortare Livslängd: Papptak har en kortare livslängd jämfört med andra material och kan kräva mer frekvent underhåll.
 • Utseende: Papptak har vanligtvis en enkel och funktionell estetik, vilket kan vara mindre attraktivt för vissa.

4. Betongtak: Betongtak är ett slitstark alternativ som erbjuder en modern och strukturerad look.

Fördelar:

 • Hållbarhet: Betongtak är väldigt hållbara och kräver minimalt med underhåll över tid.
 • Brandsäkert: Betong är brandresistent och kan öka säkerheten för ditt hem.
 • Lång Livslängd: Betongtak kan hålla i flera decennier utan att förlora sin kvalitet.

Nackdelar:

 • Vikt: Precis som tegel är betongtak tungt och kan kräva förstärkningar av takstolarna.
 • Kostnad: Betongtak kan vara dyrt att installera och kräver kvalificerad arbetskraft.

Slutsats: Valet av takmaterial påverkar inte bara ditt hus utseende, utan också dess hållbarhet och kostnader över tid. Det bästa valet beror på dina preferenser, husets arkitektur och din budget. Överväg noggrant för- och nackdelar med varje material innan du fattar ett beslut som kommer att påverka ditt hem i många år framöver. Vår takmästare har lång erfarenhet och hjälper gärna till under processen!

Vi installerar även solceller på tak!

Utöver takläggning är Swedala Tak också experter på solceller. Vi installerar solceller på både nya och gamla tak! Här är tre anledningar till varför det är fördelaktigt att installera solceller:

 

 1. Stora ekonomiska fördelar: Genom att producera din egen el kan du minska dina elkostnader betydligt. Solceller genererar el under soliga dagar och minskar därmed ditt behov av att köpa el från traditionella energileverantörer. Beroende på avtal med ditt elbolag kan du sedan t.ex. kvitta överskottselen mot kommande fakturor på vintern.

 

 1. Miljömedvetenhet: Solceller är en hållbar energilösning som minskar koldioxidutsläppen och bidrar till en renare miljö. De är dessutom tysta och stör ingen.

 

 1. Ökat fastighetsvärde: Att installera solceller kan öka värdet på din fastighet. Potentiella köpare kan se positivt på fastigheter med förnybar energi och energieffektiva lösningar, vilket gör att du kan få en bättre försäljningspris om du väljer att sälja i framtiden. Även här kan det alltså löna sig ekonomiskt med solceller på sikt. Om du gör en omvärdering av fastigheten efter installationen och upptäcker ett höjt värde, kan det hjälpa dig i förhandlingar med din bank.

 

Välj Swedala Tak som din pålitliga takläggare i Vaxholm och låt oss hjälpa dig med installationen av solceller. Kontakta oss idag för en kostnadsfri takkontroll!

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
XL-Bygg-Logotype
bolist-logotype
benders-logotype
Voky
wurth-logotype