Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Åmål

Vi är hela Åmåls takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat.

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Åmål

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak. Vi finns i hela Åmål med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Åmål genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Åmål arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Takläggning i Åmål med Swedala Tak

Expertis och erfarenhet för att säkerställa din trygghet

När det kommer till takläggning i Åmål, i hjärtat av Värmland, är Swedala Tak det tydliga valet. Vår gedigna erfarenhet och höga expertis som ledande inom takläggningsbranschen i hela Sverige gör oss till en pålitlig och trygg partner för ditt takprojekt. Våra erfarna takmästare och takläggare förstår att ditt tak är en viktig investering, och vi strävar alltid efter att leverera det allra bästa resultatet för dig.

Smidig och effektiv takläggningsprocess

Vi placerar din medverkan och trygghet i centrum genom att engagera dig i varje steg av takläggningsprocessen. Så här går vi tillväga för att säkerställa en smidig och positiv upplevelse för dig:

 • Grundlig takinspektion och kostnadsfri bedömning: Vi påbörjar processen med en omsorgsfull genomgång av ditt tak för att utvärdera dess skick och förstå dina önskemål och behov. Därefter erbjuder vi dig en kostnadsfri offert med prisgaranti, vilket ger dig tydlighet och förutsägbarhet.
 • Planering i samråd med dig: Ditt engagemang är av stor betydelse för oss, och vi involverar dig i planeringsfasen av takläggningen. Genom att lyssna på dina önskemål och samtidigt erbjuda professionell rådgivning strävar vi efter att uppnå det allra bästa resultatet för att säkerställa din fulla tillfredsställelse.
 • Erfarna takmästare och högkvalitativa material: Med våra skickliga takmästare och användningen av moderna tekniker samt högkvalitativa material garanterar vi ett hållbart och visuellt tilltalande resultat. Vi tar hand om allt från att ta bort det gamla taket till att installera det nya.
 • Slutlig kvalitetskontroll för en perfekt slutprodukt: Efter att takläggningen är slutförd genomgår vi alltid en noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa att allt är i perfekt skick. Vi strävar kontinuerligt efter att hålla oss till den högsta standarden för att säkerställa din fulla tillfredsställelse.

Solceller – Din långsiktiga energilösning

Utöver takarbete erbjuder vi även installation av solpaneler på både nya och äldre tak. Här är tre skäl till varför du bör överväga solenergi:

 1. 1. Minska elkostnaderna: Genom att producera din egen förnybara energi kan du avsevärt sänka dina elkostnader och därmed förbättra din månatliga ekonomi.
 2. 2. Hållbar energi: Genom att dra nytta av solenergi minskar du din miljöpåverkan och bidrar till en mer hållbar framtid för samhället.
 3. 3. Långsiktig investering: Solpaneler utgör en lönsam långsiktig investering som kan ge avkastning under många år framöver. Dessutom kan du dra nytta av statliga bidrag och skattelättnader, vilket gör det ännu mer fördelaktigt på sikt.

Kontakta oss idag

Nu när du vet att Swedala Tak är det självklara valet för takläggning i Åmål, varför inte ta steget och kontakta oss idag för att boka ett kostnadsfritt hembesök? Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa resultat och professionell service som anpassas efter dina unika behov. Vårt främsta mål är att du ska vara nöjd med ditt takarbete och att du ska känna dig helt trygg under hela processen.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi på Swedala Tak erbjuder en kostnadsfri takkontroll för att bedöma takets skick och behov. Utifrån detta utför vi en offert med ett fast pris, vilket ger dig full transparens och trygghet i din ekonomiska planering.

Bild på symbol steg nummer 2

Planeringsprocessen

Vi förstår vikten av att vara delaktig i takläggningsprocessen. Därför involverar vi dig som kund i planeringen för att säkerställa att dina önskemål och behov blir tillgodosedda. Vi tar hänsyn till både estetiska och tekniska aspekter för att se till att ditt tak blir både hållbart och vackert.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När planeringen är klar och du är nöjd med vårt förslag inleds själva takläggningen. Vi arbetar effektivt och noggrant för att säkerställa att taket blir korrekt lagt och håller hög kvalitet. Våra skickliga takmästare har gedigen erfarenhet och använder sig av moderna metoder och material för att garantera hållbarheten i ditt tak.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

Efter att takläggningen är avslutad utför vi en grundlig besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är korrekt utfört. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i optimalt skick innan arbetet avslutas.

Fördelar och nackdelar med olika materialval vid takbyte

Att byta ut taket på ditt hem i Åmål innebär viktiga val som direkt påverkar utseendet, funktionen och livslängden. För att hjälpa dig navigera genom dessa beslut, bryter vi ned fördelar och nackdelar med olika populära takmaterial.

 

Plåttak

Fördelar med plåttak:

 • Lång livslängd: Kan vara i upp till 50 år.
 • Minimalt underhåll: Motståndskraftigt mot röta och insekter.
 • Lätt vikt: Bra för byggnadens struktur.

Nackdelar med plåttak:

 • Högre kostnad inledningsvis: Kan vara dyrare än andra alternativ.
 • Ljud: Kan vara bullrigt vid nederbörd utan lämplig isolering.

 

Tegeltak

Fördelar med tegeltak:

 • Estetik: Ger en klassisk och vacker utstrålning.
 • Hållbarhet: Kan hålla över 100 år med rätt skötsel.
 • Miljövänligt: Fullt återvinningsbart material.

Nackdelar med tegeltak:

 • Vikt: Kan kräva förstärkt takstomme.
 • Högre initialkostnad: Installation och reparation kan vara kostsamt.

 

Betongtak

Fördelar med betongtak:

 • Varaktighet: Håller upp till 50 år eller mer.
 • Designvariation: Finns i många färger och former.
 • Underhåll: Kräver minimalt underhåll.

Nackdelar med betongtak:

 • Tungt: Kan kräva förstärkningar i takstommen.
 • Kostnad: Även om billigare än tegel, kan installationen vara krävande.

 

Papptak

Fördelar med papptak:

 • Prisvärt: Bra alternativ för den budgetmedvetna.
 • Lättvikt: Lätt på takstrukturen.
 • Snabb installation: Arbetskostnader hålls nere.

Nackdelar med papptak:

 • Livslängd: Behöver ofta ersättas vart 15-20:e år.
 • Underhåll: Särskilt känsligt för väder och UV-strålning.

 

Att välja rätt takmaterial är en viktig del av att säkerställa långvarig nytta och tillfredsställelse vid takbyte. På Swedala Tak finns vi här för att hjälpa dig genom hela processen, från val av material till slutförande av projektet. Vi erbjuder professionell rådgivning och skräddarsydda lösningar för att uppfylla dina specifika behov och önskemål. Tveka inte att kontakta oss idag för kompetent rådgivning och en kostnadsfri offert. Vi finns här för att ge dig trygghet och en takrenovering där du kan lita på resultatet.

Solceller på tak med Swedala Tak

Vid installation av solceller i Åmål är Swedala Tak det självklara valet. Här är tre anledningar till varför det är fördelaktigt att välja oss för din solcellsinstallation:

 

 1. 1. Minska energikostnaderna och vara miljövänlig: Genom att installera solpaneler med oss minskar du inte bara dina elkostnader över tid utan bidrar också till en mer hållbar framtid. Solenergi är förnybar, vilket innebär lägre koldioxidutsläpp och en grönare livsstil. Det är ett steg mot att minska ditt ekologiska fotavtryck samtidigt som du sparar pengar.
 2. 2. Öka ditt hems värde: Att installera solpaneler är mer än bara en energilösning; det är en värdehöjande åtgärd för ditt hem. I takt med att allt fler söker energieffektiva och hållbara bostäder, gör solpaneler ditt hem mer attraktivt på marknaden. Det är en estetisk och funktionell uppgradering som betalar sig på lång sikt.
 3. Maximera din investering med finansiella incitament: Med Swedala Tak får du inte bara experthjälp med installationen, utan vi hjälper dig också att navigera i det finansiella landskapet av bidrag och skattereduktioner för solpaneler. Vi ser till att du utnyttjar tillgängliga statliga stöd på bästa sätt, vilket gör din investering i solpaneler ännu mer fördelaktig.

 

Oavsett om ditt projekt i Åmål innefattar takbyte, nyinstallation eller en övergång till solenergi, är Swedala Tak här för att erbjuda högkvalitativ service och skräddarsydda lösningar. Vi är engagerade i att leverera de bästa resultaten för ditt hem. Kontakta oss för att starta din resa mot en mer hållbar och kostnadseffektiv framtid. Vi bryr oss om dina behov och arbetar tillsammans med dig för att hitta den bästa lösningen.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
bolist-logotype
XL-Bygg-Logotype
benders-logotype
wurth-logotype
Voky