Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Hagfors

Vi är hela Hagfors takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet och god arbetsmiljö - alltid kvalitetssäkrat.

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Hagfors

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det trygga och säkra valet för dig som behöver byta tak i hela Hagfors med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och väldokumenterade processer får du ett vackert tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Hagfors genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Hagfors arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Därför ska du välja Swedala Tak som din takläggare i Hagfors

Swedala Tak är störst i Sverige och experter på takläggning. Vi erbjuder en förstklassig service och vårt mål är alltid att överträffa dina förväntningar. När du väljer att anlita oss till ditt takbyte vet du vad du får; vi lägger tak och monterar solceller på samma sätt i hela Sverige. Swedala Tak är det säkra och trygga valet. Våra takmästare arbetar i en standardiserad och kvalitetssäkrad arbetsprocess som erbjuder dig totalentreprenad och en tryggare takaffär.

Vår takläggningsprocess är enkel och effektiv, den ser ut så här i fyra enkla steg:

1. Först gör vi alltid en grundlig kontroll för att bedöma takets skick och hur dina behov ser ut. Vi lämnar offert med ett fast pris, så att du vet exakt vad du kan förvänta dig utan några otrevliga överraskningar.

2. Därefter sätter vi oss tillsammans med dig och planerar takläggningen utifrån dina önskemål. Vi lyssnar noga på dig eftersom vi är måna om att ge dig professionella råd. Det är viktigt för oss att du blir nöjd med resultatet.

3. Våra takläggare är skickliga på att lägga tak och använder sig av moderna tekniker och material av hög kvalitet. Ditt nya tak ska vara både hållbart och snyggt! Vi tar hand om allt, från borttagning av det gamla taket till att lägga det nya taket på plats.

4. När takläggningen är klar genomför vi en noggrann besiktning och slutkontroll. Vi lämnar inget åt slumpen utan säkerställer att allt är som det ska och att taket är i toppskick innan vi avslutar projektet.

Swedala Tak installerar även solceller

Funderar du på att installera solceller i samband med takbytet? Det är en klok investering! Vi erbjuder solcellsinstallationer både på nya och gamla tak. Här är tre skäl till varför det är smart att installera solceller:

1. När du producerar din egen förnybara el kan du minska dina energikostnader rejält. 

2. Genom att använda solenergi minskar du din klimatpåverkan och bidrar till en mer hållbar framtid.

3. Solceller är en långsiktig investering som kan ge dig avkastning under många år framöver. Du kan också dra nytta av statliga bidrag och skattelättnader, för att göra det ännu mer ekonomiskt fördelaktigt.

Kontakta Swedala Tak idag för att boka ett kostnadsfritt hembesök.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi på Swedala Tak erbjuder en kostnadsfri takkontroll för att bedöma takets skick och behov. Utifrån detta utför vi en offert med ett fast pris , vilket ger dig full transparens och trygghet i din ekonomiska planering.

Bild på symbol steg nummer 2

Planeringsprocessen

Vi förstår vikten av att vara delaktig i takläggningsprocessen. Därför involverar vi dig som kund i planeringen för att säkerställa att dina önskemål och behov blir tillgodosedda. Vi tar hänsyn till både estetiska och tekniska aspekter för att se till att ditt tak blir både hållbart och vackert.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När planeringen är klar och du är nöjd med vårt förslag inleds själva takläggningen. Vi arbetar effektivt och noggrant för att säkerställa att taket blir korrekt lagt och håller hög kvalitet. Våra skickliga takläggare har lång erfarenhet och använder sig av moderna metoder och material för att garantera hållbarheten i ditt tak.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

Efter att takläggningen är avslutad utför vi en grundlig besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är korrekt utfört. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i toppskick innan arbetet avslutas.

Byta tak i Hagfors? Här är några viktiga saker att tänka på

Att byta tak är en betydande investering och en nyckelfaktor för att ditt hem ska vara hållbart över tid. För att projektet ska gå smidigt och för att undvika onödiga problem längs vägen, finns det några saker som är bra att hålla koll på, från bygglov och tillstånd till försäkringar och garantier.

Innan takbytet – planering är A och O

 1. 1. Lokala bestämmelser: Kontakta bygg- eller planeringsavdelningen på Hagfors kommun för att få information om vilka specifika krav och regler som gäller i ditt område.
 2. 2. Historiska eller känsliga områden: Du kan behöva följa särskilda riktlinjer för takbytet om ditt hus är i eller nära ett historiskt område. Ibland har området även andra särskilda bestämmelser som du behöver känna till.
 3. 3. Välj material med omsorg: Se till att det valda takmaterialet passar huset, både i funktion och design. Se till att materialet är i enlighet med husets arkitektur och områdets estetik så blir det lättare att få bygglov.

Under takbytet – tänk på säkerhet och försäkringar

 1. 1. Anlita professionella takläggare. Se till att anlita takläggare som är försäkrade och certifierade. Det hjälper till att minimera riskerna för skador och olyckor under arbetets gång.
 2. 2. Kolla upp din försäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag för att säkerställa att ditt takbyte täcks av din hemförsäkring. Vissa skador som uppstår på grund av takproblem kan täckas, så det är viktigt att veta vad som gäller.
 3. 3. Välj rätt material. Se till att det valda takmaterialet är av hög kvalitet och installeras korrekt. Kvaliteten på materialet och arbetet kommer att påverka takets livslängd och prestanda. Våra takläggare hjälper dig gärna att hitta rätt.
 4. 4. Säkerställ en säker arbetsplats. Kontrollera att säkerhetsåtgärder vidtas under takbytet för att förhindra olyckor. Arbetsplatsen bör vara säkrad och takläggarna bör använda säkerhetssutrustning som fallskydd.

Efter takbytet – underhåll och garantier

 1. 1. Underhåll taket regelbundet. Oavsett vilket takmaterial du valt är det viktigt att du tar hand om ditt tak för att det ska hålla och vara snyggt länge. Underhåll ditt tak genom att rengöra det och utföra nödvändiga reparationer när det behövs för att förlänga takets livslängd.
 2. 2. Följ upp garantier. Kommunicera med din takmästare i Hagfors för att förstå vilka garantier som gäller för både arbetskraft och material. Detta ger dig extra skydd om det skulle uppstå problem efter att taket är installerat. Se till att du har dokumentation för alla garantier och avtal.
 3. 3. Håll koll på ventilationen. Se till att takets ventilation fungerar korrekt för att förhindra fuktproblem i taket eller på vinden. Rätt ventilation bidrar till att förlänga takets livslängd.

Genom att vara noga med bygglov, försäkringar, garantier och underhåll kan du minimera risker och skapa en tryggare och mer hållbar taklösning. Att anlita professionella och erfarna takläggare är också avgörande för att säkerställa att arbetet utförs korrekt och säkert.

Vi installerar solceller på både nya och gamla tak

Utöver takläggning är Swedala Tak också experter på solceller. Det kan vara smart att installera solceller i samband med takbyte. Men vi genomför installation av solceller på både gamla och nya tak. Här är fyra anledningar att skaffa solceller till ditt hus:

 

 1. 1) Det minskar dina elkostnader. Den el du producerar som du inte själv använder kan du ofta sälja till elnätet vilket kan ge en extra inkomst.
 2. 2) Solenergi är en förnybar energikälla som inte bidrar till koldioxidutsläpp. Med solceller producerar du din egen förnybara energi vilket gör att du kan sänka ditt koldioxidavtryck markant.
 3. 3) Öka värdet på ditt hem. Installation av solceller kan öka värdet på ditt hem. Många potentiella köpare är intresserade av att ha en hållbar och energieffektiv bostad, och solceller är ett attraktivt tillägg som kan höja värdet på ditt hus. Om du gör en omvärdering av fastigheten efter installationen och upptäcker ett höjt värde, kan det hjälpa dig i förhandlingar med din bank.
 4. 4) Dra nytta av skattereduktioner och statliga bidrag. För att främja solenergi erbjuder staten olika former av bidrag och skattereduktioner för installation av solceller. När du väljer Swedala Tak som din solcellsinstallatör kan vi hjälpa dig att navigera bland dessa förmåner och se till att du får det bästa ekonomiska stödet för ditt solcellssystem.

 

Oavsett om du behöver en takläggare för att byta tak eller installera solceller, kan du lita på Swedala Tak. Vi levererar högkvalitativa resultat som skräddarsys efter dina behov. Kontakta oss idag för att diskutera ditt projekt.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
wurth-logotype
benders-logotype
Voky
bolist-logotype
XL-Bygg-Logotype