Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Kristinehamn

Vi är hela Kristinehamns takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat.

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Kristinehamn

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak. Vi finns i hela Kristinehamn med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Kristinehamn genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Kristinehamn arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Kvalificerad takläggning i Kristinehamn med Swedala Tak

Kompetens och erfarenhet för att ge dig trygghet

Vid takläggningsbehov i Kristinehamn, Värmland, är Swedala Tak det självklara valet. Vår omfattande erfarenhet och höga kompetens som ledande inom takläggning i Sverige ger dig en trygg och pålitlig partner för ditt takbyte. Våra takmästare och takläggare förstår att ditt tak är en viktig investering, och vi strävar alltid efter att leverera det bästa möjliga resultatet.

Enkel och effektiv takläggningsprocess

Vi prioriterar att du är involverad i varje steg av takläggningsprocessen för att du ska känna dig delaktig och trygg. Här är hur vi arbetar för att säkerställa en smidig och positiv upplevelse för dig:

 • Grundlig takkontroll och kostnadsfri offert: Vi inleder med en noggrann takkontroll för att bedöma ditt taks skick samt för att förstå dina önskemål och behov. Därefter erbjuder vi en kostnadsfri offert med ett fast pris, vilket ger dig tydlighet och förutsägbarhet.
 • Planering med dig: Vi värdesätter din input och planerar takläggningen tillsammans med dig. Genom att lyssna på dina önskemål och samtidigt erbjuda professionella råd, strävar vi efter att uppnå det bästa möjliga resultatet och din fulla tillfredsställelse.
 • Skickliga takmästare och högkvalitativa material: Våra skickliga takmästare och användandet av moderna tekniker samt högkvalitativa material säkerställer ett hållbart och estetiskt tilltalande tak. Vi tar hand om allt från borttagning av gamla tak till läggning av det nya taket.
 • Slutkontroll för perfekt resultat: Efter avslutad takläggning genomför vi alltid en noggrann slutkontroll för att säkerställa att ditt tak är i perfekt skick. Vi strävar alltid efter högsta standard för att säkerställa din fulla tillfredsställelse.

Solceller – Din hållbara energilösning

Utöver takbyte erbjuder vi även installationservice för solpaneler på både nya och äldre tak. Här är tre anledningar till varför det är fördelaktigt att installera solpaneler:

 1. 1. Sänkta elkostnader: Genom att producera din egen förnybara energi kan du markant minska dina elkostnader och därigenom minska din månatliga budget.
 2. 2. Miljövänlig energi: Genom att använda solenergi minskar du din påverkan på klimatet och bidrar till en mer hållbar framtid för vårt samhälle.
 3. 3. Långsiktig investering: Solpaneler är en långsiktig investering som kan ge dig avkastning i många år framöver. Dessutom kan du dra nytta av statliga bidrag och skattelättnader, vilket gör det ännu mer lönsamt på lång sikt.

Nu när du vet att Swedala Tak är det bästa alternativet för takläggning i Kristinehamn, varför inte kontakta oss idag för att boka ett kostnadsfritt hembesök? Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa resultat och professionell service, skräddarsydda efter dina behov. Vårt främsta mål är att du blir nöjd med ditt takbyte och att du känner dig trygg genom hela processen.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi på Swedala Tak erbjuder en kostnadsfri takkontroll för att bedöma takets skick och behov. Utifrån detta utför vi en offert med ett fast pris, vilket ger dig full transparens och trygghet i din ekonomiska planering.

Bild på symbol steg nummer 2

Planeringsprocessen

Vi förstår vikten av att vara delaktig i takläggningsprocessen. Därför involverar vi dig som kund i planeringen för att säkerställa att dina önskemål och behov blir tillgodosedda. Vi tar hänsyn till både estetiska och tekniska aspekter för att se till att ditt tak blir både hållbart och vackert.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När planeringen är klar och du är nöjd med vårt förslag inleds själva takläggningen. Vi arbetar effektivt och noggrant för att säkerställa att taket blir korrekt lagt och håller hög kvalitet. Våra skickliga takmästare har gedigen erfarenhet och använder sig av moderna metoder och material för att garantera hållbarheten i ditt tak.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

Efter att takläggningen är avslutad utför vi en grundlig besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är korrekt utfört. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i optimalt skick innan arbetet avslutas.

Viktiga saker att tänka på inför, under och efter ett takbyte

Ett takbyte är en betydande investering som kräver noggrann planering och genomförande. För att säkerställa att processen går smidigt och att resultatet blir bra är det viktigt att tänka på flera faktorer både innan, under och efter takbytet. Nedan följer några viktiga saker att överväga under de olika stegen i processen.

 

Inför takbytet

Innan du påbörjar ett takbyte finns det några viktiga saker att ta hänsyn till:

 1. 1. Behov av bygglov eller tillstånd: Innan du påbörjar ett takbyte är det viktigt att kontrollera om det krävs bygglov eller något annat tillstånd. Reglerna för bygglov varierar beroende på plats och typ av fastighet, så se till att ta reda på vad som gäller för ditt specifika fall.
 2. 2. Anlita en professionell takfirma: Att anlita en erfaren takfirma är av största vikt för att säkerställa att takbytet blir korrekt utfört. En professionell takfirma har kunskap, erfarenhet och specialiserad utrustning för att genomföra arbetet på ett säkert sätt. Det är också viktigt att välja en firma som erbjuder garantier för både material och utfört arbete.
 3. 3. Kontrollera försäkringar: Innan takbytet är det klokt att kontrollera dina försäkringsvillkor för att se om takbyte påverkar din försäkring. Vissa försäkringsbolag kan kräva att du meddelar dem om takbytet och att de godkänner arbetsprocessen för att ditt skydd ska förbli giltigt.

 

Under takbytet

Under takbytet är det viktigt att vara medveten om följande faktorer:

 1. 1. Säkerhet: Arbetet med att byta tak kan vara fysiskt krävande och innebära vissa risker. Se till att takfirman du anlitar följer säkerhetsstandarder och använder rätt skyddsutrustning för att minimera risken för olyckor. Att använda en professionell takfirma med erfarna takläggare kan bidra till att säkerställa att arbetet utförs på ett säkert sätt.

 

Efter takbytet

Efter ett takbyte finns det några viktiga saker att tänka på för att säkerställa att ditt nya tak fortsätter att vara i bästa skick under lång tid framöver:

 1. 1. Underhåll av taket: Ett välunderhållet tak är avgörande för att förlänga dess livslängd och undvika eventuella problem. Se till att regelbundet inspektera taket och ta bort eventuell smuts, löv eller annan förorening som kan blockera avrinningssystemet.
 2. 2. Garantier: Kontrollera vilka garantier som gäller för både material och utfört arbete. En pålitlig takfirma bör erbjuda garantier som ger dig trygghet i fall av eventuella fel eller problem som uppstår efter takbytet.
 3. 3. Fortsatt försäkringsskydd: Dubbelkolla dina försäkringsvillkor för att se till att ditt takbyte inte påverkar ditt försäkringsskydd. Vissa försäkringsbolag kan kräva att du meddelar dem om takbytet och att du följer deras specifika krav för att upprätthålla ditt försäkringsskydd.
 4. 4. Effektivisera energianvändning: Ett takbyte ger också möjlighet att förbättra takets energieffektivitet. Genom att installera extra isolering och välja material med hög termiskt prestanda kan du minska värmeförlusten och sänka dina energikostnader på lång sikt.
 5. 5. Följa upp med takfirman: Om du upptäcker några problem eller oroande tecken på taket efter takbytet, tveka inte att kontakta takfirman direkt. En pålitlig takfirma kommer att erbjuda service och support även efter att takbytet är klart och vara villig att åtgärda eventuella problem som kan uppstå.

 

Genom att hålla dessa saker i åtanke efter takbytet kan du säkerställa att ditt nya tak fortsätter att vara i bra skick och ger dig trygghet under lång tid framöver. Hos Swedala Tak är vi engagerade i att erbjuda högkvalitativa takbyten och vi vill att du ska känna dig nöjd och trygg med ditt nya tak. Tveka inte att kontakta oss om du har ytterligare frågor eller vill ha mer information om hur vi kan hjälpa dig med ditt takbyte.

Solceller på tak med Swedala Tak

Vid installation av solceller i Kristinehamn är Swedala Tak det självklara valet. Här är tre anledningar till varför det är fördelaktigt att välja oss för din solcellsinstallation:

 

 1. 1. Minska energikostnaderna och vara miljövänlig: Genom att installera solceller kan du producera din egen el och därigenom minska dina elkostnader. Genom att utnyttja solenergi som en förnybar energikälla minskar du inte bara din påverkan på miljön, utan även möjligheten att göra ett hållbart val för framtiden.
 2. 2. Öka värdet på ditt hus: Genom att installera solceller kan du också öka värdet på din bostad. Många potentiella köpare är intresserade av en energieffektiv och hållbar bostad, och solceller är en attraktiv tillägg som kan höja värdet på ditt hem ytterligare. Dessutom kan du dra nytta av fördelarna som solceller erbjuder, både ekonomiskt och ekologiskt.
 3. 3. Dra nytta av statliga bidrag och skatteavdrag: För att främja solenergi erbjuder staten olika former av bidrag och skatteavdrag för installation av solceller. Som din solcellsinstallatör kan vi vägleda dig i dessa förmåner och se till att du får det bästa ekonomiska stödet för ditt solcellssystem. Vi har erfarenhet av att hantera dessa processer och kan ge dig den råd och stöd du behöver för att dra fördel av de tillgängliga bidragen.

 

Oavsett om ditt tak behöver ersättas eller om du planerar att installera solceller kan du lita på Swedala Tak för högkvalitativa resultat och en professionell takservice. Vi arbetar med fokus på kvalitet, säkerhet och kundnöjdhet för att säkerställa att varje projekt vi genomför blir framgångsrikt. Tveka inte att kontakta oss idag för att diskutera dina solcellsbehov och få en individuell lösning anpassad efter dina önskemål och behov. Vi ser fram emot att hjälpa dig ta steget mot hållbar energi och ett mer miljömedvetet hem.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
bolist-logotype
XL-Bygg-Logotype
benders-logotype
wurth-logotype
Voky