Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Säffle

Vi är hela Säffles takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat.

Boka hembesök
Arrow Icon
Kostnadsfritt hembesök
Snabb offert
Lokala takläggare och installatörer i Säffle

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak. Vi finns i hela Säffle med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Säffle genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Säffle arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av
Kontaktuppgifter
Du förbinder dig inte till något
Vi följer GDPR
Långa garantier på arbete och material

4,4 /5

Reco.se

2023

Takläggning i Säffle med Swedala Tak

Kompetens och erfarenhet för att ge dig trygghet

När det gäller takläggning i Säffle, Värmland, är Swedala Tak det självklara valet. Vår gedigna erfarenhet och höga expertis som branschledande inom takläggning i Sverige ger dig en trygg och pålitlig partner för ditt takbyte. Våra erfarna takmästare och takläggare förstår att ditt tak är en betydelsefull investering, och vi strävar alltid efter att leverera det bästa möjliga resultatet.

Enkel och effektiv takläggningsprocess

Vi sätter ditt deltagande och trygghet i fokus genom att involvera dig i varje steg av takläggningsprocessen. Så här går vi tillväga för att säkerställa en smidig och positiv upplevelse för dig:

 • Grundlig takkontroll och kostnadsfri offert: Vi inleder med en noggrann genomgång av ditt tak för att bedöma dess skick och förstå dina önskemål och behov. Efter det erbjuder vi dig en kostnadsfri offert med ett fast pris, vilket ger dig klarhet och förutsägbarhet.
 • Planering tillsammans med dig: Ditt bidrag är värdefullt för oss och vi involverar dig i planeringen av takläggningen. Genom att lyssna på dina önskemål och samtidigt ge professionell rådgivning strävar vi efter att nå det allra bästa resultatet för att du ska bli helt nöjd.
 • Skickliga takmästare och högkvalitativa material: Våra skickliga takmästare och användningen av moderna tekniker samt högkvalitativa material garanterar ett hållbart och estetiskt tilltalande tak. Vi tar hand om allt från demontering av det gamla taket till installationen av det nya.
 • Slutkontroll för ett perfekt resultat: Efter att taket har blivit lagt genomför vi alltid en noggrann slutkontroll för att säkerställa att det är i perfekt skick. Vi strävar alltid efter att uppfylla den högsta standarden för att du ska bli helt nöjd.

Solceller – Din hållbara energilösning

Förutom takbyte erbjuder vi också installation av solpaneler på både nya och äldre tak. Här är tre anledningar till varför du bör överväga att installera solpaneler:

 1. 1. Sänkta elkostnader: Genom att producera din egen förnybara energi kan du betydligt minska dina elkostnader och på så sätt ha en lägre månadsbudget.
 2. 2. Miljövänlig energi: Genom att utnyttja solenergi minskar du din klimatpåverkan och bidrar till en mer hållbar framtid för vårt samhälle.
 3. 3. Långsiktig investering: Solpaneler är en lönsam investering på lång sikt som kan ge avkastning i många år framöver. Dessutom finns det möjlighet att dra fördel av statliga bidrag och skattelättnader, vilket gör det ännu mer fördelaktigt för dig över tid.

Nu när du vet att Swedala Tak är det bästa valet för takläggning i Säffle, varför inte kontakta oss idag för att boka ett kostnadsfritt hembesök? Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa resultat och professionell service som är anpassad efter dina specifika behov. Vår främsta målsättning är att du ska vara nöjd med ditt takbyte och att du ska känna dig helt trygg genom hela processen.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi på Swedala Tak erbjuder en kostnadsfri takkontroll för att bedöma takets skick och behov. Utifrån detta utför vi en offert med ett fast pris, vilket ger dig full transparens och trygghet i din ekonomiska planering.

Bild på symbol steg nummer 2

Planeringsprocessen

Vi förstår vikten av att vara delaktig i takläggningsprocessen. Därför involverar vi dig som kund i planeringen för att säkerställa att dina önskemål och behov blir tillgodosedda. Vi tar hänsyn till både estetiska och tekniska aspekter för att se till att ditt tak blir både hållbart och vackert.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När planeringen är klar och du är nöjd med vårt förslag inleds själva takläggningen. Vi arbetar effektivt och noggrant för att säkerställa att taket blir korrekt lagt och håller hög kvalitet. Våra skickliga takmästare har gedigen erfarenhet och använder sig av moderna metoder och material för att garantera hållbarheten i ditt tak.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

Efter att takläggningen är avslutad utför vi en grundlig besiktning och slutkontroll för att säkerställa att allt är korrekt utfört. Vi lämnar inget åt slumpen och ser till att ditt tak är i optimalt skick innan arbetet avslutas.

Viktiga saker att tänka på inför, under och efter ett takbyte

Det är viktigt att vi tar oss tid att planera och genomföra takbytet på rätt sätt för att säkerställa ett bra resultat. Nedan följer några viktiga steg att överväga innan, under och efter takbytet för att säkerställa att processen går smidigt och att du är trygg med ditt beslut.

 

Inför takbytet

Innan du påbörjar ett takbyte finns det några viktiga saker att ta hänsyn till:

 1. 1. Först och främst bör du kontrollera om det krävs något bygglov eller tillstånd innan du påbörjar takbytet. Reglerna om bygglov varierar beroende på plats och fastighetstyp, så se till att få reda på vad som gäller för din specifika situation.
 2. 2. Att anlita en professionell takfirma är av största vikt för att få ett korrekt utfört takbyte. En erfaren takfirma har den kunskap, erfarenhet och specialutrustning som krävs för att genomföra arbetet på ett säkert sätt. När du väljer en takfirma är det viktigt att se efter att de erbjuder garantier för både material och utfört arbete, så att du kan vara trygg i ditt val.
 3. 3. Det kan vara bra att kontrollera dina försäkringsvillkor innan takbytet för att se om takbytet påverkar ditt försäkringsskydd. Vissa försäkringsbolag kan kräva att du meddelar dem om takbytet och att de godkänner arbetet för att ditt skydd ska vara giltigt.

 

Under takbytet

 1. 1. Säkerhet är av yttersta vikt under takbytet, då arbetet kan vara fysiskt krävande och innebära vissa risker. Se till att takfirman du anlitar följer säkerhetsstandarder och använder rätt skyddsutrustning för att minimera risken för olyckor. Genom att välja en professionell takfirma med erfarna takläggare kan du känna dig trygg med att arbetet utförs på ett säkert sätt.

 

Efter takbytet

 1. 1. För att hålla ditt nya tak i bästa skick under lång tid är det viktigt att se till att det underhålls regelbundet. Inspektera taket regelbundet och rengör avrinningssystemet från smuts eller löv som kan blockera det.
 2. 2. Kontrollera vilka garantier som gäller för både material och utfört arbete. En pålitlig takfirma bör erbjuda garantier som ger dig trygghet om något skulle gå fel eller om problem uppstår efter takbytet.
 3. 3. Dubbelkolla dina försäkringsvillkor för att säkerställa att takbytet inte påverkar ditt försäkringsskydd. Vissa försäkringsbolag kan ha specifika krav som du behöver följa för att behålla din försäkring.
 4. 4. Takbytet ger också en möjlighet att förbättra takets energieffektivitet. Genom att installera extra isolering och välja material med hög termisk effektivitet kan du minska värmeförlusten och sänka dina energikostnader i det långa loppet.
 5. 5. Om du upptäcker några problem eller tecken på oroande förändringar på taket efter takbytet, tveka inte att kontakta takfirman direkt. En pålitlig takfirma kommer att vara där för att stödja dig även efter takbytet och åtgärda eventuella problem som kan uppstå.

Genom att tänka på de här faktorerna kan du vara säker på att ditt nya tak kommer att vara i gott skick och ge dig trygghet under lång tid framöver. Hos Swedala Tak är vi engagerade i att erbjuda högkvalitativa takbyten och vår främsta önskan är att du ska vara nöjd och trygg med ditt takbyte. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver mer information om hur vi kan hjälpa dig med ditt takbyte.

Solceller på tak med Swedala Tak

Vid installation av solceller i Säffle är Swedala Tak det självklara valet. Här är tre anledningar till varför det är fördelaktigt att välja oss för din solcellsinstallation:

 

 1. 1. Minska energikostnaderna och vara miljövänlig: Genom att installera solceller kan du producera din egen el och därigenom minska dina elkostnader. Genom att utnyttja solenergi som en förnybar energikälla minskar du inte bara din påverkan på miljön, utan även möjligheten att göra ett hållbart val för framtiden. Våra solcellssystem är av högsta kvalitet och designade för att ge optimal energiproduktion. Vi har noggrant valt ut de bästa solcellspanelerna och används de senaste teknikerna för installationen. Du kan vara trygg i att våra experter kommer att se till att din solcellsinstallation fungerar effektivt och pålitligt för att maximera din besparing och miljöpåverkan.
 2. 2. Öka värdet på ditt hus: Genom att installera solceller kan du också öka värdet på din bostad. Många potentiella köpare är intresserade av en energieffektiv och hållbar bostad, och solceller är en attraktiv tillägg som kan höja värdet på ditt hem ytterligare. Vi förstår vikten av en säker installation för att skydda ditt tak och husets värde. Vårt team av certifierade solcellstekniker har omfattande erfarenhet och kunskap om installationer på olika typer av tak. Vi kommer att noggrant granska ditt tak och skapa en skräddarsydd installationslösning som maximerar både din energiproduktion och takets långsiktiga hållbarhet.

 3. 3. Dra nytta av statliga bidrag och skatteavdrag: För att främja solenergi erbjuder staten olika former av bidrag och skatteavdrag för installation av solceller. Som din solcellsinstallatör kan vi vägleda dig i dessa förmåner och se till att du får det bästa ekonomiska stödet för ditt solcellssystem. Vi har erfarenhet av att hantera dessa processer och kan ge dig den råd och stöd du behöver för att dra fördel av de tillgängliga bidragen. Vi på Swedala Tak är stolta över vårt rykte och vår erfarenhet av solcellsinstallationer. Med en dedikerad och professionell approach kommer vi att se till att du får den bästa tjänsten och supporten genom hela processen. Vi tar oss tid att förstå dina behov och skapa en anpassad lösning som passar just ditt hus och din budget.

 

Oavsett om ditt tak behöver ersättas eller om du planerar att installera solceller kan du lita på Swedala Tak för högkvalitativa resultat och en professionell takservice. Vi arbetar med fokus på kvalitet, säkerhet och kundnöjdhet för att säkerställa att varje projekt vi genomför blir framgångsrikt. Tveka inte att kontakta oss idag för att diskutera dina solcellsbehov och få en individuell lösning anpassad efter dina önskemål och behov. Vi ser fram emot att hjälpa dig ta steget mot hållbar energi och ett mer miljömedvetet hem.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
Beijer byggmaterial
bolist-logotype
XL-Bygg-Logotype
benders-logotype
wurth-logotype
Voky