Swedala tak logga phone_iphone 020-270 300
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Swedala Tak - Takläggning i Uddevalla

Nylagt tak efter takbyte i Uddevalla. Takläggare, takläggning, byta tak i Uddevalla.

Vi är hela Uddevallas takläggare

Anlita takföretaget som alltid levererar med med hög säkerhet, god arbetsmiljö och alltid kvalitetssäkrat

Swedala Tak har fått Reco rekommendationer fem år i rad
check
Kostnadsfritt hembesök
check
Snabb offert
check
Lokala takläggare och installatörer i Mölnycke

Så går ditt takbyte till

Swedala Tak är det säkra och trygga valet för dig som behöver byta tak i hela Uddevalla med omnejd. Med lång erfarenhet, lokalkännedom och dokumenterade processer får du ett tak som håller länge.

Bild på symbol steg nummer 1

Takkontroll och offert

Vår Takmästare med ansvar för Uddevalla genomför en översyn av ditt tak, både ute och inne.

Bild på symbol steg nummer 2

Gemensam planering

Tillsammans går ni igenom tidsplanen och eventuella andra praktikaliteter. Kanske finns det något speciellt som just du tycker är viktigt att vi tar hänsyn till?

Bild på symbol steg nummer 3

Dags för takläggning

Våra lokala takläggare i Uddevalla arbetar alltid utifrån en tydlig arbetsprocess med god arbetsmiljö och höga krav på säkerhet.

Bild på symbol steg nummer 4

Kontroll och avslut

När takbytet är färdigt går takläggarna igenom avslutad egenkontroll tillsammans med dig för att du som kund ska känna dig trygg med ditt nya tak.

Se vad som är bra att tänka på inför ett takbyte
Arrow Icon

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för just ert tak. Det går givetvis också bra att ringa oss direkt på telefonnummer 020–270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se!

Hoppsan, något gick fel när formuläret skulle skickas. Prova att fylla i och skicka in formuläret igen, alternativt ring oss på 020-270 300 eller maila oss på info@swedalatak.se Ha en fin dag!
ikon-checklista-steg-1
Jag är intresserad av

Varför ska du välja Swedala Tak för takbyte i Uddevalla?

Swedala Tak står ut som det självklara alternativet för dig som söker efter en pålitlig partner för takläggning i Uddevalla. Vår djupa branschkunskap och gedigna erfarenhet har etablerat oss som en av Sveriges främsta takläggare, kända för vår förmåga att leverera arbeten av högsta kvalitet från kust till kust.

Vi förstår vikten av ett välutfört takarbete. Ditt tak skyddar inte bara ditt hem mot väder och vind, utan är också en viktig investering i din fastighets långsiktiga värde och hållbarhet. Vår metodik för takläggning är designad för att vara både effektiv och transparent, vilket garanterar att du som kund känner dig trygg och informerad genom hela processen.

Vi monterar även solceller

På Swedala Tak är vi inte bara mästare på tak. Vi har även specialiserat oss på installation av solceller, en tjänst som blivit allt mer eftertraktad i takt med ökande energimedvetenhet och önskan om hållbara hem. Vår unika expertis inom både tak och solceller säkerställer att din installation utförs korrekt – ett måste för att undvika problem som fuktintrång som kan förkorta ditt taks livslängd.

I en bransch där renodlade solcellsfirmor ofta saknar nödvändig kunskap om takkonstruktioner, står Swedala Tak som en trygg partner. Vi kombinerar vår takläggningskompetens med vår expertis inom solenergi för att leverera lösningar som inte bara är energieffektiva, utan också skyddar och förlänger ditt taks liv. Med Swedala Tak får du långvariga garantier på både arbete och material, vilket ger dig extra sinnesro.

Välj Swedala Tak för ditt nästa projekt i Uddevalla, oavsett om det gäller renovering av ditt nuvarande tak eller installation av solceller. Låt oss tillsammans ta steget mot ett mer hållbart och energieffektivt hem.

Bild på symbol steg nummer 1

Kostnadsfri takkontroll och offert

Vi undersöker noggrant ditt tak och du får en transparent offert där du får veta exakt vad det kommer att kosta, utan några överraskningar.

Bild på symbol steg nummer 2

Offert med fast pris

Vi sätter oss ned och planerar tillsammans med dig. Vi tar hänsyn till dina önskemål och behov för att hitta den bästa lösningen för ditt tak. Din åsikt är viktig för oss.

Bild på symbol steg nummer 3

Snabb och kvalitetssäkrad takläggning

När vi har en klar plan påbörjar vi själva takläggningen. Vi använder endast material av högsta kvalitet och våra skickliga hantverkare ser till att arbetet utförs noggrant och professionellt.

Bild på symbol steg nummer 4

Utvärdering och besiktning

När takläggningen är klar genomför vi en noggrann besiktning för att säkerställa att allt är perfekt. Vi lämnar ingenting åt slumpen och ser till att ditt tak är i toppskick innan vi avslutar arbetet.

Byta tak i Uddevalla? Här är några viktiga saker att tänka på

Att investera i ett nytt tak är en av de mest betydande åtgärderna du kan vidta för att säkerställa ditt hems hållbarhet över tid. I Uddevalla, precis som överallt, kräver ett framgångsrikt takbyte noggrann planering och uppmärksamhet på detaljer. Här är några viktiga punkter att beakta för att säkerställa att ditt takbyte blir framgångsrikt och problemfritt.

Innan takbytet – vikten av noggrann planering

 • Lokala bestämmelser: Innan du påbörjar, kontrollera med Uddevallas lokala byggnadsavdelning om specifika krav och tillstånd som behövs för ditt projekt. Detta är avgörande för att säkerställa att ditt nya tak uppfyller alla lokala föreskrifter.
 • Områdesanpassning: För hus i eller nära känsliga områden, såsom historiska distrikt, är det viktigt att följa eventuella extra riktlinjer för att bevara områdets karaktär.
 • Materialval: Se till att det takmaterial du väljer harmonierar med din bostads arkitektoniska stil samt områdets estetiska riktlinjer. Fel materialval kan komplicera processen för att erhålla bygglov.

Under takbytet – fokusera på säkerhet och försäkringar

 • Anlita proffs: Välj erfarna och certifierade takläggare som arbetar med nödvändiga försäkringar. Det minskar risken för olyckor och garanterar högkvalitativt arbete.
 • Försäkringskoll: Ta kontakt med ditt försäkringsbolag för att verifiera att ditt takbyte täcks. Detta kan ge skydd mot eventuella skador som uppstår under processen.
 • Kvalitetsmaterial: Investera i högkvalitativa material och se till att installationen utförs korrekt för att maximera takets livslängd och funktion.

Efter takbytet – underhåll och garantier

 • Regelbundet underhåll: Ett regelbundet underhållsprogram är essentiellt för att förlänga takets liv. Rengöring och omgående reparationer hjälper till att bibehålla takets skick över tid.
 • Garantiuppföljning: Se till att du har klart för dig vilka garantier som erbjuds av din takentreprenör för både arbete och material. Det ger en extra säkerhet vid eventuella framtida problem.
 • Ventilation och fukt: Korrekt takventilation är nyckeln till att undvika fuktrelaterade problem och för att förlänga takets hållbarhet.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du undvika onödiga problem och säkerställa att ditt takbyte i Uddevalla blir en investering som bidrar till ditt hems långsiktiga värde och hållbarhet. Att välja rätt professionella takläggare är avgörande för att arbetet utförs på ett säkert och effektivt sätt.

Vi installerar även solceller på tak!

Om du bor i Uddevalla och funderar på att installera solceller, är Swedala Tak ditt självklara val. Vi erbjuder professionell installation med fokus på hållbarhet, ekonomi, och att höja värdet på din fastighet. Här är tre starka skäl till varför solceller från Swedala Tak är ett smart drag för ditt hem:

 

 1. Hållbart och miljövänligt: Solceller omvandlar solens strålar till ren energi, vilket innebär att du bidrar till en mer hållbar och miljövänlig framtid. Genom att välja solenergi minskar du ditt klimatavtryck och stödjer utvecklingen mot en grönare planet. Swedala Tak är dedikerade till att hjälpa dig göra denna övergång så effektiv och problemfri som möjligt.
 2. Ekonomiska fördelar: Installation av solceller är inte bara bra för miljön; det är även en ekonomiskt fördelaktig investering. Med solceller på ditt tak kan du drastiskt minska dina elkostnader genom att producera din egen elektricitet. Eventuellt överskott kan dessutom säljas tillbaka till elnätet, vilket accelererar återbetalningen av din investering och sparar pengar över tid.
 3. Ökat fastighetsvärde: Att utrusta ditt hem i Uddevalla med solceller är en investering som betalar sig både på kort och lång sikt. Förutom de omedelbara besparingarna på elkostnader, ökar solceller också värdet på din fastighet. Ett energieffektivt hem med egen elproduktion är mer attraktivt på marknaden, vilket kan resultera i en högre försäljningsvinst.

 

Väljer du Swedala Tak för installation av solceller, får du inte bara tillgång till toppmoderna lösningar utan också fördelen av vår omfattande erfarenhet och flexibilitet. Vi ser till att din investering i solenergi är skräddarsydd för just ditt hem, vilket garanterar maximal effektivitet och lönsamhet. Kontakta oss idag för att utforska hur du kan utnyttja solens kraft med Swedala Tak. Välj Swedala Tak när du vill installera solceller på ditt tak i Uddevalla. Med vår erfarenhet, flexibilitet och fokus på ekonomiska fördelar kan du vara säker på att du får en professionell och pålitlig installation av solcellssystemet. Kontakta oss idag för att få mer information och låt oss hjälpa dig att dra nytta av solenergin på ditt tak.

Vi samarbetar bara med ledande företag inom byggbranschen

Senergia
bolist-logotype
Beijer byggmaterial
XL-Bygg-Logotype
benders-logotype
Voky
wurth-logotype