Swedala tak logga
Boka gratis hembesök
Arrow Icon

Viktigt att tänka på när du väljer solcellsinstallatör

När du ska välja leverantör av din solcellsinstallation finns det en rad saker som är viktiga att fundera över som kommer att påverka slutresultatet samt din upplevelse under projektet. Kolla igenom vår checklista.

Förbokad lista
Säkerställ takets täthet och funktion. Med vår kunskap i att lägga säkra och täta tak kan vi kombinera takläggningen med en solcellsinstallation som inte äventyrar takets täthet.
Förbokad lista
En leverantör. Med vårt koncept får du en enda leverantör, en kontaktperson genom hela processen. Som trygghet finns vår kundtjänst och våra material- och utförandegarantier.
Förbokad lista
Dimensionering och prospektering. Vi ser till att du får en korrekt dimensionerad anläggning utifrån dina behov och ditt önskemål på återbetalningstid.
Förbokad lista
Offert med fast pris. Skattereduktion för grön teknik ges för installation av nätanslutet solcellssystem med 15 % av kostnaden för arbete och material.
Förbokad lista
ROT-avdrag vid takbyte på upp till 30% av arbetskostnaden inkl. moms. Detta kan kombineras med skattereduktion för grön teknik.
Förbokad lista
Registrering hos Elsäkerhetsverket samt erforderliga utbildningar i ställningsbygge, fallskydd och arbetsmiljö.
Förbokad lista
Totalentreprenad. Vi tar över hela ansvaret som byggherre, så att du som kund slipper. Detta är särskilt komplext vid kombinationen takmontage/solcellsmontage.
Förbokad lista
Standardiserad solcellsinstallation. Vi har en tydlig metod som följer materialleverantörernas rekommendationer såväl som svensk byggnorm och praxis.
Förbokad lista
Kvalitetssäkring. Takläggarna genomför egenkontroller med fotodokumentation för att säkerställa att jobbet utförs korrekt. Vi har centrala materialavtal för att säkerställa att rätt material används i relation till övergripande materialgarantier.
Förbokad lista
Lokala och stora. Vi finns nära kunden samtidigt som vi följer lagar och regler, levererar garantier, långsiktighet, försäkringar och kvalitet som kommer med vår storhet.